Lungimea parului mediu se situează în intervalul între umeri și bărbie și se mulează perfect pe majoritatea stilurile de viață și tipului de formă al feței. Se poate adapta oricărui tip de personalitate, de la îmbietor la relaxat, iar în același timp poate fi și versatil și ușor de îngrijit. Un avantaj suplimentar al parului mediu este acela că poate fi coafat în mai multe moduri, iar coafuri simple pot fi rapid create pentru o varietate de ocazii.

1. Pieptănarea verticală

Pieptănarea verticală este o metodă de a sublinia lungimea și textura firelor de păr. Acest stil este califcat ca fiind unul de la care nu strici foarte rapid și nu este prea complicat de stilizat. Acest stil este ideal pentru persoanele care se grăbesc să plece dimineața în vacanță sau într-o iesire cu prietenii. Îndepărtarea varfurilor ondulate și volumul adùă părului mediu un aspect de îngrijire elegant.

2. Coafa voluminoasă

Un alt mod simplu de a coafa părul mediu constă în folosirea unui uscător de păr și în crearea unei coafuri cu volum. Pentru a obține acest stil, puteți să luați câteva bucăți de păr de la nivelul bărbiei și să le încălziți cu ajutorul ondulatorului. Un sfert de bucată de păr de la urechi în jos ar trebui să fie suficient pentru a creia această coafură. Dacă sunteți în căutarea unui look mai extravagant, adăugați câteva bucăți de păr mai sus pe tample.

3. Coada cu buclă

Coada de cal cu buclă este unul din stilurile de par mediu preferate, fiind și unul dintre cele mai simple. Acest stil se potrivește de minune atât pentru o ocazie specială, cât și pentru viața de zi cu zi. Pentru a crea acest stil, dați-vă șuvițele de păr într-o coadă de cal clasică, apoi, folosind ondulatorul, răsuciți câteva șuvițe de par din zona frunții până în cea a tâmplelor. Se pot realiza bucle mai mari sau mai mici, in funcție de preferințe.

4. Împletituri simple

Împletiturile simple sunt un alt stil modern ce oferă un plus de stil și îngrijire părului mediu. Acest stil poate fi purtat atât pentru evenimente mai formale precum cocktailuri, cât și pentru iesirile la plimbare cu prietenii. De asemenea acesta poate fi și folosit ca stil de îngrijire pentru perioadel de somn. Pentru a crea această împletitură se folosesc două șuvițe de par, ce vor forma prima parte a împletiturii. Partea stânga și partea dreapta a parului trebuie încrucișate una peste alta, pentru a forma grupațiuni de împletituri.

5. Cocul încrespat

Un alt stil de păr mediu ușor de realizat și cu o notă elegantă este cocul încrespat. Acesta poate fi realizat cu ușurință folosind ondulatorul. Se începe prin ruperea varfurilor ondulate și prin ținerea lor în încheietura mâinii. Pentru a realiza această coafură se folosesc ondulatorul, uscătorul de păr și fixativ. Începerea încălzirii de la rădăcini în jos creează un plus de volum. După încălzirea ondulatorului se poate rula părul în forma unui coc, fiind fixat prin prinderea unei agrafe.

6. Păr plin

Pentru o îngrijire intuitivă, părul poate fi lăsat plin și natural. Pentru acest stil este nevoie doar de un șampon și un balsam hidratant, precum și de un uscător de păr pentru coafare. Aceste produse ajută la uscarea parului, dar și la redarea strlucirii și volumului natural. Înainte de a începe să șamponezi sau să foloseşti uscătorul de păr, părul se poate rupe la vârfuri pentru a maximiza volumul și textura părului.

7. Accesorii pentru par

Accesoriile de păr sunt o metodă bună de a sublinia stilul și personalitatea. Accesorii precum bentita strălucitoare sau agrafele exotice pline de culoare pot fi folosite pentru a adăuga plusuri la o coafură rapidă. Accesorizarea poate realiza aspecte interesante precum un coc sau o monede încâlcită. Agrafele sunt ușor de purtat pentru a menţine firele de par în loc, dar și de destrămat ușor pentru a realiza un look mai casual.

8. Stiluri rapide și ușoare pentru tipul de par mediu

De-a lungul anilor, acest tip de par a fost cu siguranța cel mai versatil și ușor de îngrijit. Iată câteva dintre cele mai bune stiluri de par mediu.