Cele mai bune colinde de Craciun romanesti ofera o experienta inaltatoare si o adevarata surpriza pentru marea majoritate a oamenilor care se bucura de magia sarbatorilor de iarna. Cu o istorie lunga si intruziva, lumea cantecelor de iarna reprezinta o parte vitala a culturii si traditiilor romanesti. In ultimii ani, s-a remarcat o reîmprospatare a colindelor de Craciun, începând de la clasicul „Steaua sus rasare” si ajungând la versiunile cu ritmuri moderne ale „Cerul si-a deschis porțile” si alte colinde. Unele dintre cele mai bune colinde de Craciun romanesti care ofera cea mai tare aventura sunt:

1 „La multi ani”

Una dintre cele mai cunoscute cantece de iarna din Romania si, de asemenea, una dintre cele mai populare colinde, „La multi ani” este cunoscuta de asemenea si sub denumirea de „Glasul Vocii Sperantei”. Aceasta poate fi auzita peste tot în sezonul Craciunului, nu doar in lumea traditionala, ci si in muzica moderna si pop. În aceasta colinda, ingemanarea unica și incantatoare a vocii si muzicii se va face simtită de oriunde si la oricare dintre petrecerile sezonului.

2 „Mos Craciun cu plete dalbe”

Unul dintre cele mai cunoscute cantece de Craciun romanesti, aceasta piesa ne aminteste tuturor cum cu adevarat ar trebui sa tratam spiritul sarbatorilor si modul in care noi, ca oameni, zambim unul la altul, indiferent de cat de departe suntem unul de altul. Cu versuri simple dar care transpun sentimente profunde, acesta traditie populara va oferi cu siguranta un sentiment intangibil de bucurie si va spori pâna si mai mult atmosfera Craciunului in sufletul fiecarui om.

3 „Colindam, iaste domnul”

Probabil cea mai faimoasa colinda de Craciun, aceasta piesa are un ritm foarte alert si energic, care se uneste cu versurile spiritoase, ultraritmate si fermentate, care creeaza o vibrație specifica sarbatorilor de iarna. Va poti încadra perfect in culorile Craciunului, aceasta piesa se va asigura ca evenimentele sezoniere vor fi infuzate de vibratii pozitive si magice.

4 „Bun venit, inger bland”

Se presupune ca ar fi aproximativ 300 de ani vechi, aceasta piesa poate fi auzita si in zilele noastre în sezonul Craciunului. Una dintre cele mai vechi colinde de Craciun romanesti, „Bun venit, inger bland” rasuna cu versuri imbibate de ideea ca aceasta soseste în lume dintre îngeri si vanghelii prin daruri si fericire. O data cu aceasta colinda, lumea cântecului vienez unde – cu o naratiune specifica – îngerii si ingerii descriu realitatea geamului spiritual Dincolo.

5 „Glasul vocii Sperantei”

Unul dintre cele mai populare Cantece de Craciun din Romania, aceasta piesa este probabil cea mai veche și de încredere colinde de Craciun din lumea traditionala. Cu o melodie lina si calda, aceasta oazeaza abundent spiritul sarbatorilor de iarna, iar versurile magistrale ale muntilor transmută această cântare în imaginea ideala a sarbatorilor de iarna.

6 „Cerul si-a deschis porțile”

„Cerul si-a deschis porțile” este cea mai noua colinda de Craciun din aceasta lista si ne spune povestea îngerilor si ingerilor, care apar în ziua de Craciun si aduc cu ei mesajul nasterii lui Iisus Christos. Aceasta piesa magica are un ritm foarte energic si armonios, care ne permite tuturor sa ne deschidem porțile in cadrul lui Iisus si sa ne lăsăm mangaiați de caldura lui Iisus.

7 „O data-n viata de Craciun”

O mixtura de energie si sentimente profunde, aceasta colinda de Craciun are de asemenea un ritm uimitor, care ne inzestreaza cu un sentiment de bucurie si mister. Fiecare rând este o oaza a iubirii divine si a îndemânarii Lordului si, în același timp, persista ca noi, oamenii, sa ne bucuram de spiritul natal si sa fim adusi mai aproape de ceilalți in aceasta zi speciala.

8 „Lași lași copiii”

Un ritm profund si consistent, aceasta piesa ne spune povestea modului în care copiii se bucura de Craciun și cum acestia sunt ademeniti de mai înainte cu o veselie prea mare. Exalandat intr-un mod modern, ea poate fi auzita în mai multe versiuni de pe strazile Romaniei si, de asemenea, este considerata ca fiind una dintre cele mai bune colinde de Craciun romanesti.

9 „Noapte de vis”

Cea mai veche dintre piesele romanesti si, se presupune ca ar fi veche de mai bine de 300 de ani, aceasta piesa se bucura de popularitate in zilele noastre, sub forma versurilor actualizate si a unor ritmuri reaudate. Acestea ofera un element nostalgic si misterios, care ne aminteste de calupul sufletesc al spiritului natal si de gingasia divina a fericirii.

10 „Vine colindatorul”

Cu entuziasmul sau ingemanat si desavarsit, aceasta piesa rasuna deopotriva cu ingerii si oamenii princaruia se duce povestea vestirii nasterii lui Iisus Christos. Fragmentul ritmic prezent in aceasta piesa creeaza o energie irezistibila si o veselie prea mare, care ne dicteaza sa ne bucuram indiferent de circumstante si sa traim in spiritul Craciunului.