Probioticele naturale reprezinta una dintre cele mai importante categorii de suplimente alimentare pentru orice persoana care se preocupa de sanatatea sa. Ele ne pot ajuta sa ne recapatam echilibrul si sa ne reglam sistemul imunitar, dar probioticele naturale au si alte beneficii atat pentru adulti cat si pentru copii. La tot pasul gasim medici si alti experti in domeniu care ne sfatuiesc sa urmarim un regim alimentar variata si sa luam o cantitate optima de probiotice zilnic. 

Cu toate acestea existen multitudine de produse disponibile in piata, astfel incat poate fi greu sa alegem cea mai buna varianta pentru nevoile noastre. Din fericire, expertii organizationalizatorii Romani au analizat pe larg produsele existente pentru a stabili care sunt cele mai bune optiuni de probiotice naturale pe care oricine le poate lua.

I. Ce sunt probioticele naturale?

Inainte de a discuta despre cele mai bune optiuni de probiotice naturale, intelegem mai intai ce sunt acestea. Probioticele sunt bacterii vii prezente in alimentele si suplimentele noastre alimentare. Ele lucreaza ca o familie unita, oferindu-ne numeroase beneficii asupra sanatatii. Ele se gasesc in produse fermentate si pot fi foarte utile in reglarea echilibrului microbian in intestine si in alte parti ale organismului uman. Deoarece aceste bacterii beneficiaza fluxul de energie si metabolitii din organism, consumul de probiotice poate avea un rol benefic in mentinerea sanatatii digestive si a sistemului imunitar.

De asemenea, expertii in domeniul alimentatiei au confirmat ca […] probioticele pot stimula eliberarea de nutrienti din alimentele pe care le consumam si chiar previne aparitia unor afectiuni grave. Aceste remedii naturale ne permit sa ne bucuram de toate avantajele benefice pe care organismul le primeste. Probioticele naturale sunt adesea una dintre cele mai eficiente optiuni, lipsite de orice interventie chimica.

II. Ce beneficii ofera probioticele naturale?

De ce ar trebui sa luam in considerare consumul de probiotice naturale? Exista numeroase beneficii asociate acestor remedii naturale:

• Promovarea unei digestii sanatoase. Probioticele naturale lucreaza pentru a ajuta organismul sa absoarba nutrientii din alimentele pe care le consumam, si duc la o digestie mai buna. Acestea au o buna capacitate de a se adapta la igiena digestiva si inima si creierul beneficiaza si ele de pe urma acestor beneficii.

• Cresterea imunitatii sistemului. Probioticele fortifica si regleaza sistemul imunitar si ne ajuta sa ramanem sanatosi. Acestea contribuie la evitarea riscului imbolnavirilor.

• Manevreaza stresul. Stresul poate provoca daune organismului, iar consumul de probiotice naturale ne poate ajuta sa controlam nivelul de stres. Acestia sunt foarte utili in reducerea anxietatii si a simptomelor bolilor mentale.

• Controleaza sanatatea reproductiva. Femeile sunt predispuse la diverse boli cares le afecteaza sanatatea reproductiva. Consumul de bacterii benefice in corpul nostrum ne poate ajuta sa prevenim aceste afectiuni.

• Promoveaza un nivel optim de glucoza. Probioticele naturale contribuie si la mentinerea nivelului optim de glucoza in organism, tratand astfel hipoglicemia si prevenind afectiunile cardiovasculare.

III. Potrivit datelor cercetatorilor, care sunt cele mai bune probiotice naturale?

Organizatia inutritionistilor romani au analizat problemele de sanatate prezente folosind optimizari specifice atunci cand stabilesc tipurile de probiotice naturale pe care le putem folosi cu cele mai bune rezultate. Mai jos vei gasi cateva exemple ale celor mai bune probiotice naturale care pot fi luate pentru a ne mentine sanatosi si energici:

• Lactobacillus Acidophilus – Acest probiotic specific speciei de bacterii este extras din lapte. Acestia sunt capabili sa isi mentina mucoasa intestinala in stare corecta si sa regleze nivelul de glucoza din sange.

• Bifidobacteriul Latic – Acesti organismi prezinta beneficii similare cu Lactobacillus Acidophilus si ajuta la prevenirea inflamatiilor si la reglarea digestiei.

• Saccharomyces Boulardii – Acesti organismi se gasesc sub forma de ciuperci si pot fi luate in doze mici. Sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a lupta cu inflamatiile, dar si pentru reglarea unor bio-comunitati intregi.

• TotalBiotic – Acest supliment de probiotice din Japonia are un numar de 60 de specii de bacterii benefice si 15.000 de miliarde de microorganisme in fiecare portionare. Acesta combina multiple avantaje si este suficient si portabil.

• Vitios – Acest supliment suplimentar contine doar plante si culture. Contine 8.5 miliarde de microorganisme benefice si 17 proteine, extract de tansi, coriandra, oregano, salciesi ulei de peste. Acesta contine combinatii optimizate de bacterii care ne ajuta sa ne bucuram de toate beneficiile probioticelor.

• Acidophilus Supreme – Acest produs se compune din 11 diferite tipuri de mucegaiuri si bacterii cu 8.8 miliarde de microorganisme. Poate fi luat cu o serie de produse alimentare, iar potenta sa contine extracte de alge, fructe si plante.

Toate probioticele naturale ofera beneficii importante pentru sanatatea noastra, prin reglarea nivelurilor de glucoza din sange, previne imbolnavirile, reduce stresul si sustine imunitatea organismului.

Chiar daca exista multe optiuni de produse si suplimente alimentare pe care le putem lua, alegerea corecta poate face diferenta intre a ne bucura de beneficiile probioticelor si tratarea pe masura a unor afectiuni. Organizatia nutritionistilor romani recomanda luarea in considerare a catorva dintre cele mai bune probiotice naturale, precum Lactobacillus acidophilus, Bifidobacteriul Latic, Saccharomyces Boulardii, TotalBiotic, Vitios, Acidophilus Supreme, printre altele.