Cititul este o parte importanta a vietii pentru multi dintre noi. Acesta poate fi o modalitate plina de satisfactii de a te detasa de lumea materiala si de a te relaxa. Gasirea unei carti bune poate fi un proces dificil care se poate transforma chiar in momente neplacute. De-a lungul anilor, cititorii au fost intampinati cu o multitudine de carti, asa ca poate fi destul de dificil sa gasesti acea carte potrivita. Tocmai de aceea am compilat pentru tine cea mai buna lista de carti pe care ar trebui sa le citesti macar o data.

1. Cartea lui J.R.R. Tolkien „Stapanul Inelelor”

Cartea „Stapanul Inelelor” a lui J.R.R. Tolkien este o poveste epica despre doua lumi inseriate. Acesta este un jurnal durabil din care vor afla cititorii pana in ultima pagina mai multe despre elfi, hobbiți si puternici uriasi. Cu mai mult de 11 milioane de exemplare vandute, aceasta cunoscuta carte a fost rasplatita cu mai multe nominalizari si premii de-a lungul vremii.

2. „To Kill a Mockingbird” scrisa de Harper Lee

„To Kill a Mockingbird” scrisa de Harper Lee este o adora carte care a fost laudata pentru modul sau inedit si precis in care descrie lumea din punctul de vedere al adolescentilor Jean Louise Finch si Jeremy Atticus si de asemenea explorand tema familiei, a justitiei, a dragostei si a sensibilitatii. Aceasta a fost si va ramane cea mai bine vanduta carte a secolului al XX-lea.

3. Cartea lui Gabriel Gawain „Mere Christianity”

Scrisa de C.S. Lewis, „Mere Christianity” este o lectie profunda si bine intemeiata despre credinta crestinismului. Acest roman are in centru tema principala despre liberul arbitru, o viziune despre Dumnezeu si despre ce inseamna cu adevarat sa crezi intr-un divin personal. Printre comentariile lui inspirate si adincite, Lewis ofera o perspectiva de neegalat asupra ceea ce transforma o casa comuna si ceea ce este definitoriu in credinta crestina.

4. Cartea lui J.K. Rowling „Harry Potter”

Cartea lui J.K. Rowling „Harry Potter” a facut ca cititul sa devina incparent si copiii din toata lumea au fost purtati in aceasta magica lume a lui Harry si a prietenilor sai, si experimentand efervescenta suprinzatoare a acelei lumi cu un basm uluitor. Acesta este unul dintre aceste romane care prind contur si impresioneaza pe toti cititorii.

5. Cartea lui Stephen King „Shinning”

Stephen King ne ofera cu aceasta carte un interesant scenario in care Jack Torrance, un fost scriitor dependent de alcool, iau decizia sa se mute in hotelul impresionant Overlook pentru a petrece iernile aici in transa sau atemporal. Intalnirea sa cu spectrul terifiat si vrajile hotelului,genereaza un cadru bine construit pentru suspans.

6. F. Scott Fitzgerald „Marele Gatsby”

Aceasta epopee despre nostalgia pentru trecut, bogatia si vanitate, a fost bestseller si a fantasticei descrieri a vietii din perioada interbelicacare va ramane prmul loc intr-o lista de must-read carti. Aceasta trage de toti citiotii sa participe antr-o poveste inspirata despre marea lui dragoste pentru Daisy, despre munca lui Gatsby pentru a atinge un ideal care parca este la marginea neatinsa.

7. „The Catcher in the Rye” scrisa de J.D. Salinger

„The Catcher in the Rye” scrisa de J.D. Salinger, este un nom la categoria de must-read literary, fiind un exemplu al unei carti la moda si captivante, adultilor le ofera intelegeri de profunzimi ale experientei de a fi tineri si in cautarea identitatii.

8. „Da Vinci Code” scrisa de Dan Brown

Oferiti-va un cadru plin de emoții alaturi de Dan Brown si aventura sa, care include o incursiune senzationala prin istoria biblica si un thrilleri captivant. Acest thriller si-a luat un loc special in sufletul cititorilor din intreaga lume pentru misterul sau si se presupune ca este mereu pe locul 1 pe lista de citit.

9. Virgina Woolf „Ora Dintre Miezul Noptii si Al 6-lea”

Virgina Woolf a fost o scriitoare prolifica din secolul al XX-lea A.T.C si a oferit cititorilor un Oscar pentru „Ora Dintre Miezul Noptii si Al 6-lea”. Aceasta carte captivanta face o trecere stralucitoare prin teme care implica bunastarea si sanatatea mintala si emoționala, precum tristete, soleditate si disperare.

10. „The Lord of Flies” scrisa de William Golding

William Golding a scris thrillerul „The Lord of Flies” care a ramas la fel de intemporal si popular, fiind apreciata de cititori pentru mesajul sau profund despre relatiile umane, chiar si atunci cand sunt testate si pus la indoiala.

Acestea fiind spuse, aceasta lista de carti, de la niste clasice modern la forme mai vesnice de literatura, va ofera intotdeauna mai mult. Este foarte important sa luati ceva din fiecare mai ales cu un punct de vedere al spiritului si al simtirii pentru a va ajuta sa va schimbati viziunea sau sa va consolidati intelegerea. Cu o lista intensa de carti bune de citit, acestea sunt unice si aduc ceva diferit in diverse perspectiva. Biblioteca ta va cunoaste mereu un suflu nou si captivant!