Prajiturile cu mere sunt un desert traditional si foarte popular in randul gurmanzilor de pretutindeni. Acesta poate fi preparata intr-o varietate de moduri, unele mai complexe, altele mai usoare. In aceasta articol, vom vorbi despre cele mai usoare retete de prajitura cu mere rase pe care le puteti adauga foarte repede la meniul vostru.
Prajiturile cu mere sunt un desert clasic, simplu si popular, preparat din ingerasi si fructe. „Merele se preteaza la un varietate de preparate: placinte sau chiar si deserturi dedicate”. Si se poate folosi orice fel de mere in reteta, dar cele mai bune rezultate se obtin folosind mere usor acrisoare. Se poate folosi si succes destul de coapt, insa secretul se afla in folosirea de mere moderat de coapte pentru ca prea coapte, zaharul poate sa bata in cap toata reteta.
Ca sa preparam prajitura cu mere, vom avea nevoie de unele ingrediente de baza:
• 3-4 mere
• 120 gr. de unt
• 4-5 linguri de zahar
• 2-3 linguri pline de faina
• 1/2 lingurite de praf de copt
• 1/2 lingurite de zeama de lamaie sau otet
• 2-3 linguri de nuca macinata
• Un praf de sare
• Optionale – scortisoara, jumatati de nuca sau chiar coacaze
Probabil ca ai o reteta preferata de prajitura cu mere prea, insa majoritatea lucrurilor de baza sunt aproximativ aceleasi. Din partea acestei retete, vom folosi scortisoara si nuca macinata pentru un plus de aroma.
Cum se Prepara cele Mai Usoare Retete de Prajitura cu Mere Rase?
-
Prima si cea mai importanta parte e sa curatam merele si sa le rasnim. Cu ajutorul unei rasnite manuale sau a mixerului, trebuie sa obtinem o consistenta aproximativ similara cu cea a smantanii. Este important sa nu luam miezul merelor pentru ca alte fructe se poate intari si sa facem prajitura cu mere tare si aspra.
-
Daca este necesar, pardoseala vasului in care facem prajitura cu mere ar trebui sa fie tapetata cu o folie de plastic sau prelucrata cu unt, astfel incat prajitura sa fie usor de indepartat. Mai apoi pregatim amestecul pentru chec: intr-un bol, framantam untul cu zaharul si sarea, apoi adaugam faina si praful de copt si amestecam bine.
-
Adaugam merele rase amestecului din bol si omogenizam bine cu un tel sau o spatula. Daca vrem sa adaugam si nuca macinata, acum este momentul potrivit pentru asta.
-
Turnam amestecul de chec in forma de copt si netezim suprafata cu spatula. Daca punem si nuca pe suprafata, trebuie sa asiguram ca se distribuie uniform.
-
Dam tava la cuptorul incins la 180 de grade, timp de 40 de minute. Pentru a verifia daca este gata, intepam checul cu o scobitoare si vedem daca iese usor.
-
Lasam la racit tava inainte de a o servi. Putem sa presaram cu zahar pudra sau nuca macinata pentru a da un plus de savoare.
Prajitura cu mere este un desert traditional, simplu si gustos, care se poate pregati in numeroase moduri. Puteti opta pentru reteta clasica sau pentru una mai moderna, care sa includa si alte ingrediente speciale. Desigur, daca doresti sa gatesti ceva rapid, puteti opta pentru cele mai usoare retete de prajitura cu mere sa rase, pregatite in mai putin de o ora.
Top 3 Cele Mai Usor de Preparat Retete de Prajitura cu Mere
-
Prajitura cu mere rase si fulgi de cocos – Acesta reteta este destul de simpla, si anume sa luam 3-4 mere, sa le razuim, sa preparam un amestec din trei oua intregi cu un praf de sare, si apoi sa adaugam, unt, faina, fulgii de cocos, putin zahar pudra si putin praf de copt. Turnam amestecul peste mere, dam tava la cuptor si, dupa 30 de minute, servim prajitura cu mere.
-
Prajitura cu mere rase si alune – In acest caz, in amestecul obisnuit de mere rase, sa adaugam si alune sau alune macinate si sa amestecam bine. Optam si in acest caz pentru cubul de miere pentru a adauga aroma, si dam tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
-
Prajitura cu mere si musli – Aceasta reteta foloseste toate ingredientele obisnuite: 3-4 mere, 120 gr unt, 4-5 linguri de zahar, 2-3 linguri pline de faina, 1/2 lingurite de praf de copt, 1/2 lingurite de zeama de lamaie sau otet si 2-3 linguri de nuca macinata. Turnam amestecul obtinut care sa fie asemenea unei smantani, peste mere si sus granulatul de musli. Dam la cuptor pentru 40 de minute si servim prajitura cu mere cu fructe uscate sau nuca.
Toate retetele de prajitura cu mere pe care le-am prezentat sunt rapide si usor de preparat, pregatite cu ingredientele obisnuite pe care majoritatea gospodinelor le au deja in bucatarie. Tineti cont de cat de coapte sunt merele, iar daca sunt mult prea coapte, puteti sa adaugati un pic de zeama de lamaie sau otet pentru a creste aciditatea. In cele din urma, nu trebuie sa va fericiti si sa folositi niste ingrediente foarte complicate pentru a prepara o prajitur cu mere. Urmand aceste indicatii, veti reusi sa obtineti cu siguranta o prajitura cu mere delicioasa, zemoasa si pufoasa.