Multe dintre copiii de azi au crescut cu desene animate și știu că acestea sunt o bună sursă de distracție. În ultimii ani, au apărut numeroase și variate producții animate în România, iar aceasta a condus la un interes mai mare pentru consumul de desene animate. Acest articol se adresează tuturor fanilor de desene animate și descrie care sunt cele mai interesante desene animate produse în România.

Animatia a existat o perioada foarte lunga de timp si a atras un numar mare de spectatori. Animatia a început pe vremuri international in 1931, cu lansarea primului desen animat sonor, Mickey Mouse. În 1945, s-a înființat prima companie de animație independentă din România, care producea seriale difuzate în televiziune și filme cinematografice. De atunci, industria cinematografică românească a evoluat și s-a schimbat mult, punând bazele unei noi forme de divertisment – animație.

Care sunt cele mai bune desene animate produse în România?

Haideti sa aruncam o privire la cateva dintre cele mai bune producții animate produse în România.

  1. „Tom și Jerry“

„Tom și Jerry“ este unul dintre cele mai de succes seriale de desene animate din România, fiind lansat în anul 1960. Serialul a fost creat de artistul roman Jean-Claude Astra și realizat de compania de animație Buftea. Seria vorbește despre lupta dintre rozatoarele inteligente și răsfățate, Tom și Jerry, care sunt mereu în ale lor aventurie. Poate că nu există o altă serie de desene animate care sa fi atras atât de multă atenție și interes vreme de aproape 60 de ani.

  1. „Eu și Junči”

„Eu și Junči” este unul dintre cele mai populare desene animate din România, prezentat în televizor în anul 1971. Inițial, producția era difuzată la Radio și, mai târziu, a ajuns la televiziune. Acest desen animat se adresează mai ales copiilor, vorbind despre prietenia dintre Junči Tony și prietenii săi. Serialul prezintă felicitatea și optimismul, iar animația este foarte bine realizată și are o muzică plăcută.

  1. „Alberto și Ghiță”

În anul 1991, compania de animație Cinelecocreata serialul „Alberto și Ghiță”. Bazat pe o poveste scrisă de Mihai Gheorghiu, serialul vorbește despre felul în care cei doi prieteni se joacă, discută și exploreaza lumea înconjurătoare. Serialul prezintă și învățarea valorilor și principiilor și vorbește despre sentimentul de prietenia. Animatia este foarte interesantă si poate capta usor atentia copiilor.

  1. „Cățelul și pisica”

În anul 1995, a apărut serialul de animație „Cățelul și pisica”, care este foarte apreciat și urmărit în prezent. Serie vorbește despre lupta necontenită dintre lup și pisica, care se luptă pentru a se afirma și a se bucura de viață. Serialul prezinta intesus valori și principii de asumare de responsabilitate. Animatia este bine realizata si poate capta usor atentia copiilor.

  1. „Peștișorul”

În anul 2013, a fost lansat serialul „Peștișorul”, care se adresează copiilor de vârstă preșcolară. Personajele principale sunt doi pești și un gândac, care trăiesc într-o rulotă și exploreaza lumea care îi înconjoară. Serialul încurajează explorarea, învățarea și sentimentele de prietenie. Animatia este destul de simplă, dar reușește să capteze atenția și interesul tuturor copiilor.

Cele mai interesante seriale de desene animate produse în România

Acum ca am aflat despre cateva dintre cele mai populare desene animate produse in Romania, sa aruncam o privire si la cateva dintre cele mai interesante și captivante producții animate produse in Romania.

  1. „Mecanicul”

„Mecanicul” este unul dintre cele mai interesante seriale de desene animate produse in Romania si se adreseaza copiilor mai mari si adolescentilor. Este un serial SF, bazat pe povestea creată de Mihai Radu, care vorbește despre o lume fantastică în care ființe mecanice intetesc sa domine. Acest serial oferă puțin ceva pentru toată lumea, oferind o tematica originala si personaje interesante.

  1. „Pici și Anici”

„Pici și Anici” este unul dintre cele mai frumoase desene animate produse în România și unul dintre cele mai populare seriale de desene animate pe care românii le urmăresc. Serialul a fost lansat în anul 2008 și se adresează copiilor preșcolari. Acesta vorbește despre două personaje care vor sa descopere lumea, cântă, învăț să danseze și cam intalnesc si situatii excentrice. Animatia este extrem de amuzanta si interesanta.