Jocurile sunt una dintre cele mai bune modalități de a petrece timpul liber al copiilor. Există o mulțime de opțiuni de jocuri disponibile pentru a alege în zilele noastre, începând cu jocuri automate sau tradiționale până la blenduri digitale creative. 

Cu toate, nu toate jocurile pot fi foarte potrivite, în special pentru cei mici. Din acest motiv, avem nevoie de cea mai bună selecție de jocuri interactive, pentru a vă asigura că copiii se bucură și învață în același timp. Iată care sunt cele mai interactive jocuri copii disponibile pe piața de jocuri.

1. Jocurile de cărți

Jocurile de cărți au fost printre cele mai populare și preferate dintre toate jocurile interactive, dar se pot transforma și învăța la fel de bine și sunt un must have în casa fiecărui copil. Dintre toate aceste jocuri, cele mai populare sunt solitaire-ul, bridge-ul și hold’em-ul; și deși toate sunt avansate, se poate învăța și în siguranță atunci când sunt învățate prin muchii și prin crearea regulilor jocului pe măsură ce evoluează. Acestea, la rândul lor, sunt mult mai interactive și destul de divertismente de jucat – precum solitaire.

2. Jocuri de împerechere

Jocurile de împerechere sunt destul de ușor de jucat, devenind unul dintre cele mai mari trepte de interactare în timpul jocului, fiind concepute pentru a îmbunătăți învățarea și memoria pe termen lung. De obicei, variațiile jocurilor conțin imagini, cuvinte și altele în funcție de vârsta copilului și complexitatea jocului.

Aici sunt câteva dintre cele mai populare jocuri de împerechere pe care copiii le adoră:

  • Mătrica de împerechere: Aceste jocuri conțin imagini și cuvinte formate într-o formă matrix; copiii sunt învățați să le facă asociate în mod corespunzător, îmbunătățindu-și astfel cunoștințele și memorarea pe termen lung;

  • Jocul Picătură Cădere: Acest joc constă în a amesteca imagini ale unor obiecte reale sau imaginare, imaginile fiind strategice poziționate pe etichete și cerând copiilor să le împerecheze și să le separe, în vederea jocului. Acest joc este un bun antrenament pentru viteza și diferitele tipuri de recunoaștere a obiectelor;

  • Jocul de arie și perimetru: Acest joc și-a demonstrat foarte bine calitățile sale educaționale, fiind conceput pentru a ghida copiii spre diverse simboluri și imagini; acesta face ca împerecherea și învățarea lor să devină mai amuzante.

3. Jocuri puzzle

Jocurile puzzle au fost și vor fi întotdeauna printre cele mai populare jocuri. Există nenumărate variații ale acestora, cum ar fi de tip șah și puzzle-uri, și toate pot fi foarte interactive. La aceste jocuri, copiii trebuie să se pregătească bine și să utilizeze inteligența lor puțină pentru a rezolva puzzle-ul. Ei pot încerca să-și rezolve cu adevărat puzzle-ul sau să se teamă pur și simplu pentru că aceasta necesită învățarea multor cunoștințe. Acest tip de puzzle poate avea și un sentiment confortabil al progresului, oferindu-le copiilor o bună perspectivă asupra vieții, predându-le o valoare de auto-Împlinire.

4. Puzzle-uri interactiv

Puzzle-urile interactive sunt foarte interactive și distractive pentru Copiii, de asemenea, pot dezvolta cunoștințele noastre despre lumea din jurul nostru, cum ar fi spațiile geografice, culturile și altele. Aceste jocuri se axează, de obicei, pe obiectele din jurul copilului și le învăță copiii că toate acestea fac parte dintr-un cerc mai mare. Se pot experimenta și diferite apetituri, fiind interactive și dându-le copiilor o stimulare fizică.

5. Jocuri Video

Mai multe opțiuni de jocuri sunt disponibile pentru cei mici. Jocurile video arată realitatea virtuală și abilitățile tale sunt testate prin misiuni și obiective impuse. De asemenea, acestea pot fi inclusiv educative, bazate pe diverse contexte sau evenimente ce pot sau trebuie să fie rezolvate de către copii. Descrierea cazurilor și intervenția curiozității lor au plăcut și se distrează în același timp, acestea fiind astfel extrem de interactive.

6. Board Games

Jocurile board sunt, de asemenea, una dintre cele mai populare și interactive jocuri ale copiilor. Acestea oferă cea mai mare interacțiune între copii, în care acestea se pot schimba idei, învață din discuțiile pe care le au și se bucură în același timp.