Atunci cand vine vorba despre destinatii turistice in Romania, Bucurestiul este, fara indoiala, unul dintre locurile preferate, offere din abundenta atat pentru vizitatori romani, cat si straini. Cu toate acestea, cei care se afla in Bucuresti si au un weekend la dispozitie pot sa profite de aceasta ocazie si sa exploreze cateva dintre cele mai impresionante locuri de vizitat langa capitala.

Iata cele mai impresionante locuri de vizitat langa Bucuresti:

1. Snagov

Snagov este un centru traditional agricol aflat la cateva minute de mers cu masina de Bucuresti si unul dintre cele mai frumoase locuri si o destinatie ideala pentru cei care vor sa faca o scurta plimbare de weekend. Satul este renumit pentru maretul lac Snagov si manastirea construita in secolul 15, unde se spune ca a fost ingropat Mihai Viteazul. Odata aflati acolo, turistii au ocazia sa se relaxeze in aerul rural si sa admire natura, numeroasele pasari si cateva religioase.

2. Mogoșoaia

Mogoşoaia se afla situata la aproximativ 15 km de Bucuresti si este deseori descrisa ca fiind una din cele mai mari si mai frumoase conace impresionante ale taramului romanesc. Drumul de aici catre Bucuresti strabate prin sate si, practic, se poate vedea la fiecare pas ce inseamna sa fii acasa, in Romania. Locatia este populara atat pentru turisti, cat si pentru localnici, cu multe oferte interesante formate din- casa-muzeu, biserica, lacul Mogoşoaia si un frumos labirint.

3. Pădurea Snagovului

Pădurea Snagovului, veche de peste 2000 de ani, are un peisaj variat si ofera panorame superbe catre Lacul Snagov si pentru cei ce sunt in cautarea unui loc linistit, acesta este destinatia perfecta. Ea este acoperita cu Fantana lui Mihai, una din cele mai vechi fantani din Romania si in plus, scaldata in mister si spiritualitate, vizitatorii pot sa descopere munti, paduri si zone verzi.

4. Straja

Straja, a carei nume se traduce prin “opotrivirea desavarsita”, ofera vederi spectaculoase catre muntele Gavanu Burchii si se afla in apropierea Bucurestiului. Aici turistii pot sa faca trasee pe jos, ciclism, drumeții pana la vârful muntos si chiar sa schieze pe partiile de schi din zona.

5. Corbeanca

Corbeanca este un mic sat in apropiere de Lacul Snagov, renumit pentru vederile prielnice celor care se aventureaza in acest punct turistic. In general vorbind, aceasta destinatie este extrem de apreciata pentru ca este un loc perfect pentru pescuit, trageri la tinta si plaja. Decorul natural excelent face ca localitatile si zonele agricole, inconjurate de verdeata si paduri deasa, sa fie de vis.

6. Bușteni

La numai 40 km departare de orasul Bucuresti, Buşteni ofera o experienta memorabila, fiind situata langa cea mai mare statiune montana din Romania, Valea Prahovei. Acesta este un loc minunat de a te bucura de peisaje unice, relaxare si mers cu cablul, montarea pomului de Craciun si stimularea adrenalina cu trasee de off- road subteran.

7. Gura Ocnitei

Gura Ocnitei se afla situata la 8 km de faimosul sat Manastirea Neamt si aceasta este o destinatie excelenta pentru cei care iubesc natura. Peisajele zonei sunt superbe, poti sa vezi muntii din depărtare si sa stai de vorba cu localnicii si sa afli mai multe informatii despre zonele montane din Romania. Aici, turistii au ocazia sa faca canoe, sa mearga la pescuit si sa faca o scurta plimbare pe traseul turistic.

8. Văleni

Văleni se afla la 50 km de Bucuresti si ofera multiple experiente de drumeție, cuprinzand excursii in piatra, lacurile de pe lânga stanca si muntii de langa zona. Aici turistii pot sa mearga la pescuit si sa exploreze meterezele, lonjeroasele si caminele naturale, desfasurandu-se peisaje superbe in drumul spre Bratca.

9. Ciucurova

Ciucurova se afla situata la aproximativ 45 km de Bucuresti si se caracterizeaza prin pajiștile de nuferi şi lacurile între râurile Calmatui si Siret. Cititorii se bucura de o vizita pe plaja si o incursiune in Ceaurul Calmatui. Aici exista multe activitati de aventura pe care le poti experimenta in Delta aceasta, de la biclare la vânatoare, pescuit si drumeții.

Atunci cand vine vorba despre destinatii turistice langa Bucuresti, Romania are multe oferte interesante si impresionante. Fiecare oneacralati mai sus este prezentata cu un scop, oferind activitati de calitate si la un nivel superior, toate acestea incantand la maxim si satifacand toate dorintele si nevoile turistilor, chiar daca acestora le sunt limitate timpul sau bugetul. Ne-am bucura sa gazduim cat mai multi oaspeti si sa le oferim o vacanta excelenta si placuta langa Bucuresti.