Buchetele de flori sunt mereu cele mai bune moduri de a arata cineva cuiva ca il iubesti. De la justificari mai discretice la declaratii romantice, un buchet de flori se intelege in orice limba. Odeclarata a adevarata arta sa creezi buchete speciale care sa transmita mesajul tau cu caldura. Din fericire, asamblarea unor buchete de flori frumoase nu trebuie sa fie prea complicata. Iata cateva dintre principiile pe care trebuie sa le respecti atunci cand creezi buchetele tale:

  1. Alege tema ta

Primul pas este sa alegi tema buchetului. Acest lucru va influenta alegerea florilor si a culorilor. Cele mai frecvente teme sunt romantice, primavarata, sezoniere, religioase sau o ocazie anume (de exemplu, o nunta sau sarbatoarea unui nou nascut).

  1. Alege florile potrivite

Cea mai buna modalitate de a alege florile potrivite este sa incepi cu schita generala a buchetului. Cauta mai intai florile principale. De exemplu, daca vrei sa faci un buchet cu tema primavara, perfect ar fi sa folosesti crini, maiestevi, lalele sau bujori. Acestea sunt flori principale, asa ca ar trebui sa fie mai mari si arhitecturale. Adauga elemente mai mici pentru accente. Aceste elemente mai mici pot fi iarba uscata, rusciucuri sau ferigi.

  1. Alege culorile

Culorile pe care le alegi vor influenta intreaga speta si mesajul de transmitere. In general, ai fi tentat sa faci buchete cu culori calde si luminoase cum ar fi rozul, albastru, lila si alb. Aceste culori vor transmite intotdeauna mesaje romantice. Poti sa te joci si cu perechi sau trio-uri de culori. De exemplu, roz si alb sau galben si albastru. Astfel, dai buchetului un efect mai echilibrat.

  1. Adauga diverse materiale

Daca vrei sa faci un buchet de flori special, ai nevoie sa adaugi obiecte decorative pentru a-l spori. Acestea pot include fundite, fulgi, ingerasi sau metale. Poti intra si in culoarea mesajului pe care vrei sa-l transmiti. De exemplu, daca este vorba despre un eveniment romantic, un ingeras din satin ar fi perfect. Daca este vorba despre un eveniment religios, poti folosi orase si crucioli. Acestea sunt detalii minore, dar au un impact mare asupra gustului si a aspectului final al buchetului.

  1. Asambleaza buchetul

Acum ai ajuns la asamblarea buchetului. Gaseste un vas frumos si adauga aceasta in centru, cu florile inclinate usor in exterior. Acest lucru formeaza o piramida pentru a mai da volum buchetului. Apoi adauga florile. Prima flor adaugata devine centrul buchetului asa ca, alege-o cu atentie. Apoi adauga florile mai mici, alternandu-le cu elementele mai mici precum ierburi sau rusciuci. Cand adaugi si elementele decorative vombezi sa ai grija sa nu adaugi prea multe. Fii atent la volumul si configuratia finala, si de asemenea la proportia dintre culori.

  1. Legaturi

Ce altceva se poate adauga la sfarsitul unui buchet frumos? O legatura decorativa poate multiple dimensiunile si aspectul final al unui buchet. Acestea pot fi ribboane, dar si extract din plante sau iarba, sau panglici.

In cele din urma, buchetele de flori speciale sunt adevarate opere de arta. Iata cateva din cele mai importante niveluri in a face un buchet frumos, care sa-ti transmita sentimentele tale in mod elegant:

• Alege tema ta
• Alege florile potrivite
• Alege culorile
• Adauga diverse materiale decorative
• Asambleaza buchetul
• Legaturi decorative

Buchetele de flori pot fi un cadou minunat pentru a arata persoanei iubite pe cat de mult te gandesti la ea sau daca vrei sa sarbatoresti o anumita ocazie. Acum ca ai citit toate informatiile necesare, esti capabil sa faci tu singur buchetul tau special.