Cele mai gustoase retete de briose
Codite moi si dulceata in fiecare gura de briose, aceasta delicioasa placere care te face sa vrei mereu si mai mult. Fie ca esti un profesionist in bucatarie sau un incepator, intotdeauna exista cateva retete esentiale care te vor ajuta sa pregatesti cele mai gustoase briose.
Iata cateva retete de briose renumite, care vor aduce un zambet pe buzele tuturor persoanelor care le vor incerca:
1. Briose cu vanilie
Aceasta reteta este una dintre cele mai delicioase briose pe care le poti pregati. Este esential sa folosesti albusuri moi si fragede pentru a obtine un gust autentic.
Ingrediente:
- 250 gr faina alba
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 200 ml lapte
- 4 linguri ulei
- 50 gr zahar
- Vanilla
- 2 oua
Cum se pregatesc:
- Separa albusurile de galbenusuri intr-un bol mare.
- Bate albusurile spuma, aproximativ 3-4 minute, iar apoi adauga zaharul.
- In alta tava puneti celelalte ingrediente si amestecati usor cu o spatula sau cu un mixer.
- Adaugati galbenusurile si omogenizati compozitia.
- Incorporati albusurile spuma si amestecati usor, fara sa mixati prea mult.
- Turnati compozitia in tava de briose si bagati in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25 de minute.
- Lasati briosele sa se raceasca, presarati zahar pudra si serviti.
2. Briose cu stafide
Cele mai savuroase briose sunt arome imbogatite cu stafide, iar ingredientele sunt usor de obtinut si foarte ieftin.
Ingrediente:
- 200 gr faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 175 ml lapte
- 125 ml ulei
- 2 linguri de zahar
- 2 oua
- 100 gr stafide
Cum se pregatesc:
- Separa albusurile de galbenusuri intr-un bol mare.
- Bate albusurile spuma, aproximativ 3-4 minute, iar apoi adauga zaharul.
- Intr-un alt bol, amesteca celelalte ingrediente (cu exceptia stafidelor).
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
- Incorporati albusurile spuma si amestecati usor cu spatula.
- Adauga stafidele si amesteca usor pentru a se distribui uniform.
- Introdu briosele in tava de briose si baga tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
- Lasa briosele sa se raceasca complet, presara zahar pudra si serveste.
3. Briose cu ciocolata
Deliciosul amestec dintre ciocolata si albusurile spuma, este un strop de minune pentru lumea gusturilor.
Ingrediente:
- 200 gr faina
- 2 linguri praf de copt
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 300 ml lapte
- 2 oua
- 200 ml ulei de masline
- 100 gr zahar
- 250 gr ciocolata, in bucati
Cum se pregatesc:
- Separa albusurile de galbenusuri intr-un bol mare.
- Bate albusurile spuma, aproximativ 3-4 minute, iar apoi adauga zaharul.
- Intr-un alt bol potrivit amesteca toate celelalte ingrediente.
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza compozitia.
- Incorporati albusurile spuma si amestecati usor, fara prea multa amestecare.
- Adauga ciocolata tocata si incorporeaza usor.
- Puneti compozitia in tava pentru briose si bagati in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
- Lasati briosele sa se raceasca, presarati zahar pudra si serviti.
4. Briose cu fructe
Delicioasele briose cu fructe sunt o sursa excelenta de nutrienti si de potasiu.
Ingrediente:
- 300 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 200 ml lapte
- 250 ml ulei
- 2 oua
- o lingura zahar
- 50 gr fulgi de cocos
- 300 gr fructe, proaspete sau congelate
Cum se pregatesc:
- Separa albusurile de galbenusuri intr-un bol mare.
- Bate albusurile spuma, aproximativ 3-4 minute, apoi adauga zaharul.
- Intr-un alt bol amesteca toate celelalte ingrediente cu exceptia fructelor.
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
- Incorporati albusurile spuma si amestecati usor, fara sa mixati prea mult.
- Adaugati fulgii de cocos si amestecati usor.
- Turnati compozitia in tava de briose si adaugati fructele intregi.
- Introdu tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.
- Lasati briosele sa se raceasca, presarati castane sau zahar pudra, dupa preferinte si serviti.
5. Briose cu iaurt
Delicioasele briose cu iaurt sunt un deliciu pt cei mici dar si pentru cei mari.
Ingrediente:
- 200 gr faina
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita praf de copt
- 250 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 2 linguri iaurt
Cum se pregatesc:
- Separa albusurile de galbenusuri intr-un bol mare.
- Bate albusurile spuma, aproximativ 3-4 minute, iar apoi adauga zaharul.
- Intr-un alt bol potrivit amesteca toate celelalte ingrediente cu exceptia iaurtului.
- Adauga galbenusurile si omogenizeaza bine.
- Amesteca iaurtul si adauga peste compozitie.
- Incorporati albusurile spuma si amestecati usor, fara prea multa amestecare.
- Puneti compozitia in tava pentru briose si bagati in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, timp de 25 de minute.