Iubitorii de caini din întreaga lume se bucură să împărtăşească pozele lor dragi cu căţei, deoarece ei sunt foarte amuzanţi şi plini de bucurie. Iar acum, cu tehnologia avansată ce ne permite să captăm fotografii de înaltă calitate cu smartphone-uri, filme şi camere video, am început să vedem mult mai multe poze cu căţei decât oricând.

Acest lucru face ca alegera unei cele mai frumoase poze cu catei sa fie o problema dificila. Din fericire, exista câteva trucuri simple, care pot ajuta la determina ce poză se potriveste cel mai bine cu adoptarea ideală de animale de companie.

Iată care sunt concluziile noastre privind cele mai frumoase poze de catei:

  1. Compoziţia Imagini

Compoziţia unei poze este cheia unei fotografii care iese in evidenta, indiferent daca acea imagine este un caine sau un peisaj. Culori, umbre, proportionale, subiectul si punctul focal toate acestea folosesc la crearea unei imagini mai interesante.

De exemplu, pozele care ies in evidenta au acelasi numar de elemente atat pe axa orizontală cât și pe cea verticală, sau compoziţii care alinia cum pot fi imaginea simetrica sau liniele diagonale. Lucrul cu care ar trebui determina dacă poza este frumoasă, în mod special pentru căţei, este daca imaginea îl face pe catel sa iasă în evidenţă și daca ilustrează caracterele lui unique.

  1. Subiectul

De asemenea, ar trebui sa acordati atentie si la subiectul imaginii. Animalele de companie sunt deseori imortalizate facand o activitate placuta, ca alergat, jucandu-se sau luand o plimbare.

Fii atent la cum poza isi si capteaza uimirea si zambetul de pe fata catelului, punând accentul pe cele mai frumoase si mai jucause parti ale acestuia. De asemenea, daca animalul poate fi pozat alaturi de un alt animal, om sau un copac, poza iese in evidenta si mai mult.

  1. Preincalzire

Decat sa va alegeti camera si sa va fixati in aperatura si timpul de expunere, e bine sa va cuciocăniţi catelul si sa interactionati cu acesta pentru a crea acea legatura, sau mai bine spus conexiunea, intre fotograf si subiect. Când este vorba de aprofundarea, interacţiunea dintre fotograf și subiect transforma fotografii în imagini emotionante de neuitat.

Aceasta este o parte trecari a procesului / prepararii fotografiei, caci pentru a avea ca rezultat o poza ce iese in evidenta, catelul ar trebui sa fie relaxat, chiar daca acesta este un animal nervos de multe ori. Mai mult, încercaţi sa recreaţi un scenariu adecvat, in care aveti control asupra catelului si știţi că va ieşi o poză frumoasă și interesantă.

  1. Iluminarea

Iluminarea este un factor cabdamental pentru orice poza, caci imaginiile frumoase au luminile și umbrele adecvate, plus contrastul potrivit.

Iar fotografierea cailor se potriveste cel mai bine cu lumina naturala, mai ales ca lumina schimba caracteristics subiectului si contextul in care este pus in scena.

De exemplu, pozele cu căţei pe timp de zi (soare fain) sunt cu adevarat memorabile, deoarece cameră poate prinde toate detaliile și culorile fără prea multa exagerare sau modificare. Alte condiții bune de fotografiere a cailor sunt situatiile la apus sau la rasarit, sau chiar la orele din seara.

  1. Filtrele

Fotografiile moderne prezintă filtre care le dau fotografii un plus de interes. Din păcate, astfel de obiecte sunt uneori abuzate, oferind o imagine a subiectului care nu mai reflecta adevarata realitate.

Cand este vorba de fotografia cateilor, ar trebui sa alegeți filtre simple, potrivite pentru culoarea si tonurile de lumina in care este pozat animalul. Filtrele pot fi intrebuintate sau nu, insa nu trebuie sa se depaseasca limita si sa se aleaga cele mai compliate filtre disponibile în aplicaţia de editare foto.

Dog lovers și fotografii cu pasiune pot face imagini emotionante și memorabile cu căţei, indiferent daca folosesc camere video sau smartphone-uri. secretul pentru o imagine reusită o reprezinta atentia la detalii, plus câteva trucuri simple, care pot fi enumerate mai sus.

Fie de la creativitatea fotografului sau jucausetea căţeilor, pozele cu căţei adauga un plus magnific de farmec. Când sunt realizate cu grija si potrivite pentru orice moment, pozele cu catei sunt adevarate bijuterii. Este un lucru care nici măcar nu se poate descrie in cuvinte si imaginea vorbeste de la sine.