Fiecare an aduce cu sine o mare varietate de producţii cinematografice care ne incanta si ne emotioneaza, ne oferind multe ore de divertisment de inalta calitate. Anul 2019 a fost unul prolific pentru producători de filme, oferind diversitate si cateva filme excelente, subtitrate in limba romana.

De fapt, asa cum majoritatea stiu, multe dintre filmele lansate in aceeasi perioada si subtitrate pot fi departajate dupa diverse criterii admirative, cum ar fi arta, tehnica, entuziasmului publicului, strategia respectarii din producatori sau chiar succesul comercial.

In cele ce urmeaza, ne propunem sa punem in lumina cateva dintre cele mai frumoase si mai emotionante filme, subtitrate in limba romana in 2019.

Ce este un film subtitrat in limba romana?

“Subtitrare” presupune folosirea tehnologiei pentru a pune subtitrari cu text pentru diverse elemente audio-video, cum ar fi filme, emisiunile TV, spectacolele Video sau chiar prezentarile PowerPoint.

Subtitrarea este un procedeu prin care filmele sunt traduse responsabil dintr-o limba in alta. “Subtitrare in limba romana” se refera, de regula, la procesele de traducere ale limbii in care filmul a fost initial produs si a fost apoi dublat sau subtitrat in limba romana.

Topul celor mai bune filme subtitrate in limba romana in 2019

Avand in vedere multiplele criterii de evaluare, iata site topul celor mai bune opt filme subtitrate in limba romana in 2019:

  1. Toy Story 4
  2. Stapânul Inelelor: Întoarcerea Regelui
  3. Coco
  4. Dunkirk
  5. Miss Bala
  6. Bohemian Rhapsody
  7. Billy Lynn
  8. Inferno

1. Toy Story 4

“Toy Story 4”, cel mai recent din seria “Toy Story”, a fost o realizare oficială si remarcabila: o comedie inteligenta, emotionanta si inovatoare. Personajul principal, reprezentat de un papusa interactiva numita “Forky”, a fost iritant, dar foarte adorabil. Filmul a avut o subtitrare excelenta si atentia la detalii, asa ca adevarata originea nu a fost compromisa.

2. Stapânul Inelelor: Întoarcerea Regelui

“Stapânul Inelelor: Întoarcerea Regelui” este ultima parte din trilogia “Stapânul Inelelor”, cu subtitrare in limba romana. Acest film a primit multiple premii, si a adus laolalta toate elementele necesare unei povești magice. “Intoarcerea Regelui” s-a bucurat de regula de un succes la kilometru, cei care au vazut acest film fiind complet absorbiti de emotiile si peripețiile despre care par sa nu se sfarsesc niciodata.

3. Coco

Coco este un film animat 3D cu o subtitrare remarcabila in limba romana, o frumoasa comedie-drama despre dragoste, talent si moștenire. Filmul este plin de viața, iar principiile artistice pleacă de la calitatea neegalata produsa de firma de animatie Pixar. “Coco” nu se limitează la un public de copii, ci este recomandat ca fiind un film excelent pentru toate vârstele.

4. Dunkirk

“Dunkirk” este un film de razboi epic, bazat pe faptele reale ale evacurarii soldatilor englezi din plaja franceza “Dunkirk” in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul foloseste la maxim efectele de sunet 3D, lensa fotografica si muzica pentru a genera o tensiune realista si profunda. Subtitrarea in limba romana a contribuit in mod profund la potra sugestiva pe care producatorii au dezvoltat-o.

5. Miss Bala

Stylistul Gina Rodriguez a jucat rolul principal, o alta Miss Bala, o subtitrare si o dublare excelentă. Acestea au condus la evolutia personajului principal, care a avut nevoie sa treaca prin multe pericole pentru a-si dovedi curajul si rezolvarea unui mister, inainte de a se duela cu teritoriul, dorintele si puterea mexicanilor pentru a se salva.

6. Bohemian Rhapsody

“Bohemian Rhapsody” revine la anii saptezeci si aduce muzica legendarilor membri ai trupei “Queen” si trista istorie a lui Freddie Mercury in lumina. Filmul prezinta suferinta si emotia personajului principal printr-o amenajare cinematografica remarcabila, ce a contribuit la potentialul public, insotit de o subtitrare impecabila. Apeland la experienta lui Rami Malek, premiul Oscar, acest film se situeaza in topul celor mai bune filme subtitrate in limba romana.

7. Billy Lynn

Un tânăr soldat numit “Billy Lynn” se intorcea inapoi in Statele Unite si incearca sa va regasi locul in lume, dupa ce a servit in Coreea de Sud. Corala de personaje din film, personajului principal precum si subtitrarea sa in limba romana, contribuie la o prezentare remarcabila si o viziune realista a impactului razboiului si cum sa fac fata acestuia.

8. Inferno

Inferno este un thriller misterios cu subtitrare in limba romana, fiind bazat pe “Iluminatii lui Dante”. Intriga se invarte in jurul unui profesor de istorie antica care patleste intr-o aventura prin secolul al 14-lea pentru a salva lumea de un virus letal. “Inferno” si-a captivat publicul in lumea sa misterioasa si dramatica si a folosit tehnologia 3D de ultima generatie, astfel incat vizionarea sa fie cu adevarat o experienta memorabila.

Concluzia

Toate filmele prezentate mai sus au fost subtitrate remarcabil in limba romana, oferind tuturor o experienta cinematografica de calitate. Acestea se bucura de mare succes si recunostinta publicului pentru calitatea subtitrarii si au contribuit la formarea culturii cinematografice importante si vii, ce isi merita toata lauada.

Speram ca acest articol v-a fost utile pentru ca ati invatat mai multe despre cele mai bune opt filme subtitrate in limba romana in 2019. Multumim pentru atentie!