Copiii sunt mici prinți și prințese inofensive cu intuiția lor de a vedea lumea in mod diferit si construirea unor noi legături între fragmente naturale. În același timp, ceea ce le face speciale este capacitatea lor de a găsi umor din orice și a le oferi modalități de a se distra. Ca părinți, este important să le oferiti glume noi, de la glume vechi, pentru a le asigura că au parte de această distracție naturală specială.

De ce glumele sunt importante pentru copiii de toate vârstele?

Este important să-i încurajăm pe copiii noștri să se distreze prin glume și povesti. Atunci când se bazează pe umor, acest lucru îi ține pe cei mici în dispoziție, transmitându-le mesaje pozitive și îndeamnându-i să fie creativi și deschisi. De asemenea, ajută la îmbunătățirea stării generale. Aceasta le permite, de asemenea, să se relaxeze și să and mai puțin stresați, ajutându-i astfel să facă față unor activități complexe și unei responsabilități crescânde.

Cum să prezentați glumele copiilor de toate vârstele?

Atunci când vă prezentați propriile glume copiilor, este important să le asigurați că sunt potrivite pentru vârsta lor. Pentru copiii mai mici, cu vârste între 3 și 7 ani, este mai bine să evitați glumele prea complicate sau denumite “panze pe jumătate împletite”. Acestea sunt cunoscute a fi prea complicate pentru cele mai tinere minți. Pe de altă parte, în casa copiilor aflați în intervalul 8-12 ani, glumele pot fi mai complexe, sub formă de povești sau fraze și puțin mai ciudate în natura lor. De asemenea, în acest caz, se recomandă o deschidere mai mare de dinamică bazată pe ritmul și ubicuirea glumelor. Deosebit de important, este să le oferiți copiilor libertatea de a schimba și de a deveni mai confortable cu propriul lor stil de a glumi. Acest lucru, la rândul său, le va oferi copiilor sensibilitate socială și le va ajuta să devina abordabili și blânzi, caracteristicile fundamentale ale copilăriei.

Care sunt cele mai bune glume pentru a le spune copiilor?

Exista multe tipuri de glume care sunt potrivite pentru copiii de toate vârstele. Iata câteva:

• Glume de comparație:
Acestea implică comparații între obiecte, ființe sau locații. De exemplu, “De ce vacile nu poartă ochelari? Pentru că nu au nimic de citit!”

• Glume limba joc:
Acestea sunt des intalnite, mai ales in randul copiilor aflați la răscrucea dintre 6 si 12 ani. Exemple includ “Ce e negru și se agită? O inimă infricoșată!”

• Glume meme:
Glumele meme sunt unele igoare si simple, dar cu siguranta amuzante pentru toți cei inclusi in jocul de glume. Exemplu, “De ce albinele nu se mai uită la televizor? Pentru că s-a terminat programul de lucru.”

• Glume muzicale:
Acestea sunt glume de sunet și de ritm, ce iti iau energia și folosesc diverse cuvinte alese cu grija. Exemplu, “Care este melodia preferata a leilor? Roar-Roar-Roar!”

• Glume de inventar:
Acest tip de glume este destul de simplu si se foloseste uneori în combinație cu glume neurologice pentru a face ceva mai amuzant. Exemplu, ” De ce n-ai vrut sa cumperi un păianjen ca animal de casa? pentru ca nu vroia sa ia banii din pungă”.

• Glume Brise:
Acest tip de glume implică pauze la sfârșiturile frazei, care fac ca publicul să se astfel incadreze în jocul nostru. Exemplu: “Cum arata o persoana care denumi ziua de pe Marti și faceți același lucru in fiecare zi? Ei bine, această persoană este… de marțea!”

• Glume de drum:
Acest tip de glume se bazează pe replici și continuații scurte și de obicei foarte amuzante. Exemplu, “De ce a alunecat lama? Pentru că a încercat să-i facă o sugere la pas.”

Indiferent de vârsta pe care o ai, există întotdeauna oportunități pentru a face glume. Este important să ne asiguram că le oferim copiilor noștri abilitățile și materialele potrivite pentru a le permite și pentru a se relaxa printr-o înțelegere corectă și afecțiunea asocierii lor cu glumele. Acest lucru poate fi obținut prin prezentarea unor glume potrivite vârstei și prin oferirea lor și încurajarea lor in sineglumal lor. Dacă facem acest lucru, copiii nostrilor sunt mai toleranți și mai gata de a fi împreună.