Iubirea este un subiect care a inspirat artisti din intreaga lume pentru a face picturi uimitoare. De secole, pictorii si sculptorii au exprimat sentimentul iubirii prin arta si prin scene ce surprind mai mult decat frumusetea sufletului. Fie ca reprezinta iubire intre persoane sau intre copii si parinti, aceste picturi celebre au avut un efect durabil asupra istoriei si au luat calea vii inimii publicului.

Iata cateva din cele mai frumoase picturi despre iubire:

  1. La Gioconda, de Leonardo da Vinci

Probabil cea mai faimoasa pictura din lume, Leonardo da Vinci a creat La Gioconda in jurul anului 1503, reinterpretand portretul traditional al lui Mona Lisa. Aceasta pictura cu tema iubirii poate fi interpretata din mai multe perspective, dar motivul fundamental al picturii este iubirea aparte dintre om si natura.

  1. Îngeri in iubire, de William-Adolphe Bouguereau

Îngeri in iubire de William-Adolphe Bouguereau, din 1881, este o pictura romantică, în care doi îngeri masculini se apleacă asupra unui fluture. Aceasta pictura a inspirat multe forme de artă, inclusiv filme, muzică și chiar filme de modă. Aceasta se poate interpreta ca fiind o expresie a iubirii din Paradis, o iubire care nu este stricata de obligatiile lumesti si limitele umanitatii.

  1. Scufita Roșie și Wolf, de Charles Stanley

Desi nu foarte cunoscut, Charles Stanley a creat aceasta pictura în 1979. Aceasta pictura poate fi privita ca fiind fermecatoare si nespus de emotionanta — un tablou scuturat de sentimente de iubire si dorinta. Aceasta pictura poate fi interpretata ca fiind o unchiarare dintre bunatatea de a da și iubirea de a primi.

  1. Madonna, de Vincent van Gogh

Aceasta pictura, creata in 1890, a fost pictata de Vincent van Gogh cu aproximativ o luna inainte de a se sinucide.