Introducere
De-a lungul anilor, coloratul a devenit una dintre cele mai divertisante și favorizate activități pentru toate vârstele, de la copii până la adulți. Coloratul este o modalitate distractivă și relaxantă de a îmbunătăți aptitudinile cognitive, creativitatea și imaginația, acestea fiind primele beneficii evidente ale acestei distractive și terapeutice activități.

Cu toții ne-am gândit în unele momente la ce ar fi dacă am folosi mai multe părți din capacitatea noastră creativă. Pentru o astfel de acțiune, ce este mai potrivit decât coloratul? Având în vedere diversitatea modelelor pe care le putem găsi în librării și magazine (aceasta fiind încă o modalitate distractivă de a îndeplini dorința), cred că este important să căutăm acele desene de colorat care să ne trezească interesul și să ne ofere satisfacții artistico-terapeutice.

Acest articol este dedicat tuturor celor care caută acele desene de colorat care să le permită să se bucure, să se relaxeze și să se simtă bine. Mai jos vă vom prezenta cele mai frumoase desene de colorat, astfel încât fiecare să se poată bucura de ședințe de relaxare și de desfășurare a creativității.

Ce sunt cele mai frumoase desene de colorat?
Dacă iubitoarele și iubitorii de colorat își doresc să-și petreacă o după-amiază relaxantă, special pentru acest lucru există desene de colorat, care sunt optime. Aceste desene sunt potrivite pentru toate gusturile și momentele, oferind colorilor și texturilor neproductive nenumărate combinații și opțiuni.

În ce constau aceste desene de colorat?
Desenele de colorat sunt eseuri artistice complet proiectate, pregătite să fie acoperite de diferite culori, în funcție de preferințele celui care le colorează. Aceste desene au aproximativ aceeași dimensiune și sunt mult mai ușor de completat decât o lucrare personală artizanală, deoarece se limitează numai la colorare.

Cele mai frumoase desene de colorat

Flori
De cele mai multeori, florile sunt redate într-o gamă variată de culori și forme. Fiind dintre cele mai binecunoscute și apreciate desene de colorat, florile sunt întotdeauna o temă placută pentru colorat. Pe lângă detaliile exotice pe care le poți adăuga prin colorare, aceste desene au și avantajul că sunt ușor de realizat, motiv pentru care acestea sunt apreciate și de începători.

• Flori cu linii simple: aceste desene sunt deosebit de potrivit pentru cei aflați la începutul carierei de coloratori, deoarece linii mai simple sunt mai ușor de modelat.

• Floarea-soarelui: este simbolul solar care poate fi colorat în numeroase variante. Poate purta o serie de forme și nuanțe, dependând de gustul începătorului sau avansatului.

• Lalele: sunt desene simple și atractive. Se poate opta pentru siluete simplificate, însă lalelele mai complexe permit colorarea detaliilor delicate și se pot realiza combinații wabi-sabi inspirate.

Animale
Animalele sunt întotdeauna trecute la capitolul desenelor preferate. Aceste ființe sunt adesea site prin designuri colorate, în care se găsesc multe linii și curbe, de aceea sunt foarte potrivite pentru cei care se încearcă în colorare.

• Uimitoarele delfini: nu există un animal mai binecunoscut și mai popular decât delfinul, simbolul sălbatic al destinderii și a libertății. Există mai multe variante de desene de colorat de delfini, unele dintre acestea fiind mai simple, altele mai complexe.

• Iepurașul norocos: simbol al norocului, iepurașul este un alt animal des intânit în desenele de colorat. Există mai multe stiluri de colorat, însă designurile sidefate sunt deosebit de populare.

• Clovnul iepurasului: acesta este un ținut special care a capturat interesul și imaginația atât a copiilor cât și a începătorilor în colorare. Designurile sale colorate, variabile și simple sunt întotdeauna un loc distractiv și relaxant pentru exersarea creativă.

Monștri și ficțiune
Ficțiunea și monștrii apar frecvent în desenele de colorat pentru persoanele însărcinate să exploreze creativitatea și imaginile sale. Deși sunt adesea străfulgerați de o reputație înfricoșătoare, monștrii pot fi adesea desenate în creaturi frumoase, ludici și colorate.

• Monștrii lucioși: de la creaturi jucăușe, până la personajele vizionează, monștrii sunt dintre cele mai potrivite desene de colorat pentru cei pasionați de cautarea de combinații de versatilitate și juisibilitate.

• Unicorni: toate fetițele sunt cucerite de aceste ființe magice, făcându-le o tematică interesantă în ce privește coloratul. Elementele simple și delicioase ale unei bine definite compoziții de aripi și cristale fac ca des