Introducere
Introducerea in dieta Rina se poate dovedi a fi o schimbare radicala in stilul de viata al unei persoane. Ea este bazata pe conceptul de alimentatie sanatoasa, prin rotatia periodica a nutrientilor alimentare. Aceasta dieta se bazeaza pe principiul de inducere a metabolismului intern, permițându-vă să consumați și să ardeți mai multe calorii și să pierdeți in greutate, prin respectarea unui program strict si controlul portiilor si alimentelor consumate.

Ce este Dieta Rina?
Dieta Rina face parte, de fapt, dintr-o familie mai largă a dietelor denumită diete disociate. Acestea implică separarea alimentelor în grupe și consumarea lor în anumite zile și combinații, în timp ce evitați alte categorii fie pentru anumite zile, fie chiar pentru o perioadă mai mare de timp. Acest lucru duce la stimularea metabolismului și creează un stil de viață sănătos.

Cum functioneaza dieta Rina?
Regulile de baza ale dietei Rina sunt destul de simple. Există patru tipuri principale de alimente divizate în grupe care trebuie consumate în anumite moduri pentru a maximiza pierderea in greutate. În principiu, veți mânca mai multe proteine și fibre, în timp ce reduceți alte categorii. Regulile stricte ale dietei pot face ca experiența să fie destul de frustrantă pentru unii oameni, însă, uneori, această planificare rigidă a alimentelor conduce la rezultate pozitive.

Masa zilnică.
Dieta Rina se bazează pe patru mese principale de echilibru alimentar pe parcursul zilei. Aceasta include un mic dejun, un prânz, o gustare si un cina. Aceste mese trebuie sa contina alimente din următoarele 4 grupe alimentare: proteine, glucide, lipide și fibre – cu accent pe proteine. Pentru a te asigura că experimentezi energia în plus pe care ți-o oferă limitarea alimentelor într-o zi specifică, trebuie să mănânci numai alimente din aceeași categorie a alimentelor.

• Un micro-dejun trebuie să conțină alimente bogate în glucide și fibre și să îl serviți la o oră după ce v-ați trezit.

• O gustare sănătoasă, conținând proteine și grăsimi, se poate servi între mese.

• Prânzul este în general considerat să fie cea mai importantă masă din zi, deoarece conține alimente bogate în carbohidrați complecși și proteine și temeinic pregătér prepararea.

• O gustare sănătoasă, conținând proteine și grăsimi sănătoase, poate fi servită după-amiaza.

• Cina este, de obicei, cea mai mică masă a zilei, deoarece aceasta trebuie servită cel mai târziu la ora 17.30. Aceasta se bazează pe alimente care sunt bogate în fibre, conținând alimente vegetale și, uneori, produse lactate și carne.

Exemple de alimente acceptate și interzise
Lista de alimente admise si interzise in dieta Rina poate varia, in functie de persoana, de achizitiile zilnice si de stilul de alimentatie preferat. In general insa, alimentele acceptate in dieta Rina includ:

• Proteine: carne proaspată, precum pui, curcan, ficat, somon și pete; ouă; produse lactate, cum ar fi iaurt, lapte de soia, smântână și brânză.

• Carbohidrați complecși: hrișcă, orez, pâine integrală sau produse făinoase.

• Legume si fructe: spanac, anghinare, morcovi, pătrunjel, salată verde și rădăcinoase; fructe, cum ar fi portocale, mere, banane și piersici.

• Grăsimi sănătoase: ulei de măsline, avocado, nuci și semințe, cum ar fi macrou, somon și semințe de in.

Nu este permis consumul de alimente procesate, cum ar fi chipsuri, bomboane, dulciuri și produse de patiserie, alcool sau alimente precum carne grasă sau grăsimi nesanatoase.

Beneficiile Dietei Rina
Dieta Rina oferă multe beneficii persoanelor care urmează dieta și se adresează unei gamă larga de persoane, de la cei care doresc să își piardă în greutate și să își susțină dieta fără a fi prea strictă.

• Pierderea în greutate: Dieta Rina ajută în mod semnificativ la scăderea în greutate, fiind destinata in primul rand celor care isi doresc o silueta supla si proaspata. Consumul limitat si rotatia periodica a alimentelor, mesele regulate si concedierea alimentelor nesanatoase sunt principalele cauze de slăbire.

• Prevenirea diabetului: Meniurile și programul de dieta sunt foarte utile in combaterea diabetului. Daca urmati dieta Rina, este posibila prevenirea diabetului de importanta tipul 2, deoarece nu permite consumul de alimente bogate în grăsimi și zahăr.

• Reducerea riscului de cancer: Dieta Rina, limitând aportul caloric și prin mâncarea sănătoasa în totalitate, poate reduce riscul de cancer la femei.

• Reducerea riscului de ateroscleroza: Dieta Rina poate reduce riscul de ateroscleroza prin excesul de grasime din sange și