Citatele scurte sunt un mod grozav de a afirma ceva, de a-ți exprima sentimentele și de a trăi mai conectat cu ceilalți. Unele citate scurte deja s-au transformat în zicale și expresii populare, iar altele pot fi jetoane de încurajare sau motivaționale pentru a face față vieții. Din această cauză, este util să știm care sunt cele mai frumoase citate scurte, pe care să le avem la bază de fiecare dată când avem nevoie de o mică încurajare.

Ce sunt citatele scurte și cum le putem folosi și înțelege?

Citatele scurte, justificându-și numele, sunt expresii sau propoziții motivate de filozofie, psihologie și emitând în mod implicit mesaje pozitive, ce au la bază idei inspirate sau spuse de către personalități din istoria umanității, pozitive sau negative, cu scopul de a de foarte bine de a oferi îndrumări de gândire, de motivație, de trăire, de corectare sau de analizar propriei ființe.

Citatele scurte funcționează foarte eficient, datorită faptului că transmit mesaje vagi pe care poți să le abordezi cum dorești – deoarece, odată ce vezi această expresie sau frază, începi să interpretezi și să aprofundezi însemnătatea ei legată de condiția ta actuală.

Ce sunt cele mai frumoase citate scurte?

Citate metaforice

Există o mare variate de citate scurte folosite pentru a transmite mesajul de față prin intermediul figurilor de stil, în care încearcă să compare lucurile și întâmplările obișnuite cu afară de zi cu zi cu altele mai rare sau mai șocante. Aceste metafore vizează să provoace la gândire și a reflecta asupra unor lucruri și situații reale. Printre acestea se numără:

  • „Ceea ce îți oferă viața este mai important decât ceea ce iai din ea.” – Maya Angelou
  • “Dragostea nu se poate măsura. Măsura lui dépasse ceea ce poate cuprinde imaginația.”-Victor Hugo
    -„Nu există măsură a fericirii fără măsura durerii” -George Eliot

Citatele despre timp

Timpul fiind poate cea mai prețioasă resursă pe care un om o avem, există unele citate ce vizează să ne îmbie să ne tratăm cum se cuvine acest lucru, reamintindu-ne că nu există moarte mai mare decât cea prin uitare, așa cum spune una dintre citatele cele mai bune și frumoase scurte: “Timpul este singurul lucru pe care nu-l poți recupera.”–John Ray.

Multe dintre aceste citate vizează să ne reamintească cât de important e să acordăm oportunităților prezentului ceea ce merită, să găsim răbdare și înțelepciune pentru a acționa asupra lor și să profițăm de ea: „O clipă de îndoială poate dovedi o viață întreagă pentru el” – William Hazlitt; „Timpul și lucrurile sunt întotdeauna singurele mijloace care ne ajută să realizăm” -Charles F. Kettering.

Citatele motivaționale și pozitive

O altă categorie de citate scurte regăsite în istorie sunt cele pozitive și motivaționale, ce vizează să ofere o energie pozitivă celor care le citesc, dincolo de a împinge ceva, mesajul fiind de motivare: „Nu pierde niciodată pe cineva bun când l-ai găsit și ține-l aproape” – Mark Twain; „Cea mai frumoasă aventură înseamnă să fii tu însuți” – Walt Disney.

Alte astfel de mesaje pozitive mizează pe ideea de a ne îmbărbăta în fața tuturor obstacolelor și greutăților care apar în calea noastră: „Mereu și mereu, față în față cu provocare, ridica-te și mergi înainte” – Mahatma Gandhi”; „Viața continuă să fie bună atunci când rămâi tare și sincer” -Winston Churchill.

Citatele despre viață

Sigur, nu există categorie mai importantă și mai folositoare pentru înțelegerea și evoluția noastră decât citatele despre viață. Acestea vizează, de obicei, să ofere persoanei care le citește o sursă de înțelepciune și de înțelegere a fragilității, a impermanenței și a sensului vieții. Printre cele mai frumoase citate despre viață se numără:

-„Vrei sa simti viata? Atunci, traieste-o” – Buddha
-„Viata nu este despre a astepta ca furtuna sa treaca; este despre invatarea sa dansezi in ploaie” – Vivian Greene
-„Viata e despre cum alegi sa traiesti” -Mandy Hale.