Introducere

Copiii sunt cea mai importantă plasă a vietii noastre, iar cititul este una dintre cele mai bune modalităţi de cultivare a minții lor și dezvoltarea vocabularului și creativității lor. Cititul eficient este nelipsit al orice copil, dar pentru asta alegerea unei cărţi potrivite este esențială. O carte bună pentru copii poate fi o companie divertisment și educativă, un ce îi va învăța lumea din jurul lor și încurajează adesea gândirea pozitivă si comportament social corect.

De asemenea, găsirea unei cărţi potrivite poate oferi copiilor o parte esențială a vieții lor, și nu e greu să ne imaginăm ce se poate întâmpla dacă algererea este gresită. Din acest motiv, prezentăm câteva dintre cele mai bune cărţi pentru copii din mai multe genuri și categorii astfel încât acestea să poată servi unui tip diversificat de copii.

Ce sunt cărţile copii?

Cărţile pentru copii sunt cărţi bine scrise și ilustrate, potrivite pentru citirea și înțelegerea relativă a copiilor. Ele pot fi foarte amuzante sau educative, precum și informale sau academice, deoarece conținutul se potrivește diversității de vârstei copiilor.

Carte pentru prichindei

 1. „The Very Hungry Caterpillar” – Eric Carle: Acest clasic din 1969 e o poveste foarte un stil viu și intuitiv pe care copiii o pot înțelege cu ușurință. Caracterul vesel si povestea lui educatională comune cu imagini desenate atractiv, fac acest titlu ideal pentru a învăța prichindei despre lume din jurul lor.

 2. „Fox in Socks” – Dr. Seuss: Este un clasic foarte popular clasic și foarte interactiv, cu un caracter uimitor. Aceasta e o carte bună pentru a educa prichindeii despre jocurile de cuvinte și evaluarea limbajului.

 3. „Horton Hears a Who” – Dr. Seuss: Această carte se concentrează mai mult pe teme ca empatia, loialitatea, moralitatea și creșterea supra, și îi încurajează pe prichindei să privească la viețile mai mici cu respect.

Carte pentru copiii mai mari

 1. Harry Potter – J.K. Rowling: Prima carte din Harry Potter s-a publicat în 1997, iarja a devenit unul din cele mai bine vândute și apreciate cărţi pentru copii și adulți. Acest titlu fascinant povestește despre un orfan numit Harry Potter și despre magie. Este o carte irezistibilă pentru copiii mai mari, care îi provoacă să gândească creativ și să își depășească limitările.

 2. Divergent – Veronica Roth: Aceasta este o trilogie captivantă care urmărește unei lumi scindată, despre individualitate, modul în care cineva poate lupta pentru a-și schimba destinul și percepții despre bondage și apartenență.

 3. Bridge to Terabithia – Katherine Paterson: Această carte veselă și plină de aventuri este despre doi copii care găsesc un taram minunat de visare și creativitate, și îi provoacă să creadă că orice e posibil.

Cărţile cu jocuri

 1. Choose Your Own Adventure Series – Edward Packard: Aceste titluri sunt pline cu aventuri si tehnica interactiva și provoacă copiii să ia decizii critice. Fiecare narator va avea optiuni multiple de a alege, care vor influența schimbările în trama și în finalul poveștii.

 2. Choose Your Own Adventure Box Set – Ray Montgomery: Acest set inovator și captivant conține 15 cărţi cu aventuri interactive, perfecte pentru copii entuziasmați peste jocuri.

 3. The Adventure Series – Matt Phelan: Acest set de cinci volume conține povești exotice, pline cu aventuri și personaje al căror destin depinde de alegerea făcută de către cititor.

Cărţi pentru învăţare

 1. A Short History of Almost Everything – Bill Bryson: Aceasta este o navă spre istoria și dezvoltarea creaturilor, lumii și naturii, și îl ajută pe copiii mai mari să înțeleagă provedentle și fundamentală caestor elemente.

 2. The Absolutely True Story of a Part-Time Indian – Sherman Alexie: Argumentată și scrisă de Sherman Alexie, această carte este captivantă și provoacă gândirea, predând copiilor despre empatie, adevăruri dureroase și sarcasm inteligent.

 3. „The 7 Habits of Highly Effective Teens” – Sean Covey: Această carte oferă consiliere și îndrumare pentru adolescenți, îi ajută să înțeleagă că stilul lor de viață e important și că pot obține rezultate mai bune prin adoptarea unor acte praxis.

Recomandări

 1. „The Tale of Despereaux” – Kate DiCamillo: Această carte captivantă și plină de sentimente exploră principii moralității și a curajului. Povestea de dragoste unde este conturată în contrast cu alte forme de dragoste și subiecte cum ar fi sortile unui destin inex