Cei care doresc sa petreaca un timp de distractie intr-unul dintre cele mai frumoase orase din Europa trebuie sa se orienteze neaparat spre capitala Romaniei – Bucuresti. Bucurestiul ofera o varietate de optiuni de divertisment pentru toti cei care vin sa sara in aceasta zona dinamică, oferindu-le astfel distractia si bunastarea cautate.

Cuprinzand istorii, culturi, traditii diverse si activitati distractive placut surprinzatoare, Bucurestiul este locul unde orice calator se poate bucura de o experienta unica. De la muzee si galerii de arta la spectacole si festivaluri, Bucurestiul isi invita turistii sa se bucure de peisajul sau viu si colorat si de atractiile sale demne de vazut.

Iata mai jos cele mai distractive activitati in Bucuresti!

Muzeele din Bucuresti

Muzeul National de Istorie Naturala ofera calatorilor posibilitatea de a descoperii bogata istorie a Romaniei printr-o serie de expozitii, zone tematice si nenumarate obiecte de colectie unice, recreatand cufios atmosfera unei luni de miere in Romania.

Muzeele Muzeul National al Satului, Muzeul Municipiului Bucuresti sau Muzeul Colectiilor Regale, Muzeul National al Aviatiei, Muzeul National al Taranului Roman si Muzeul Theodor Aman ofera oportunitati variate de diversiune si distractie, satisfacand curiozitatea vizitatorilor care vin sa cunoasca sau sa se reintoarca la Bucuresti pentru a admira locurile in care epoca moderna a inceput sa se manifeste.

Spectacole si festivaluri

Bucurestiul poate fi descris si drept un oras ce se bucura foarte mult de spectacole si festivaluri. Acestea variaza de la cele mai cunoscute festivaluri de film si teatru pana la festivaluri turistice distincte de traditii, cultura si istorie cum ar fi Festivalul Strugurilor, Festivalul Parizianului, Festivalul Marinimii, Festivalul Gastronomic al Bucurestiului si Festivalul National al Berii.

Festivalul International de teatru, Festivalul International de Muzica Veche si Festivalul International de Jazz sunt doar cateva dintre cele mai populare, provocand publicul sa se bucure de distractie si bucurie timp de saptamani intregi.

Restaurant Obor

In mod special, restaurantul Obor ofera un amestec interesant de cultura, traditie si prezent. Bucataria vanduta acolo, unde se pregatesc produse si preparate traditionale, este cea mai buna metoda de a fi imersat in splendoarea vietii satesti oferite de Bucuresti. Bucataria Obor se preteaza la experiente noi, oferind bucate dintre cele mai gustoase si interesante, in timp ce viitorii chefi de bucatarie pot sa aiba experienta propriului restaurant si sa servesca preparate bine gatite.

Shopping

Pentru cei care isi doresc o experienta de shopping cu fructe si tratamente excelente, Bucurestiul ofera magazinele sale elegante si selectate si targurile cu produse alimentare si handicrafturi traditionale. Oborul, cea mai renumita piata din capitala, a fost prima sa piata in aer liber si este acum locul ideal pentru a cumpara produse la preturi mult mai mici decat in magazinele normale.

Mall-urile Bucurestiului ofera cumparatorilor facilita de a face cumparaturi fara a se stradui si de a cumpara produse de calitate la preturi accesibile de asemenea. Una dintre cele mai mari atractii ale zonelor comerciale din Bucuresti, in special mall-urile, este numarul mare si diversitatea magazinelor, oferind un spectru larg de produse, de la bauturi si incaltaminte pana la haine si parfumuri.

Targul Obor

Targul Obor este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din Romania. Desi prezinta produse alimentare si produse alese, marea atractie a targului este datata si cultura care se bucura acolo. Momentul cel mai indicat pentru a vizita targul este vara, cand toti locuitorii se intalnesc sa se bucure de festivaluri si de muzicienii care canta pe rampele de langa targ.

Acest targ ofera si oportunitati de petrecere a timpului si este locul ideal pentru a servi alimente traditional bun si delicioase. Cei care aleg sa serveasca masa la targ vor fi intampinati si sarbatoriti cu muzica live si cu bucate pregatite chiar acolo.

Gradina Cișmigiu

Gradina Cișmigiu este una dintre cele mai mari gradini publice din Bucuresti. Acest spațiu frumos se bucura de copaci seculari, alei pavate si numeroase fantani arteziene. Este locul ideal pentru a petrece un timp linistit si relaxant in intregime, sau chiar sa se plimbe in linistea lacului, fiind de asemenea locul preferat pentru iubitorii de literatura.

Gradina Cișmigiu ofera si oportunitati de distractie si divertisment pentru intreaga familie cu multe terenuri de joaca unde cei mici pot sa-si aleaga preferatul si pot sa se joace in voie. De asemenea, exista si spatii de petrecere a timpului, in special seara, unde localnicii se intalnesc sa danseze sub cerul liber.

Parcul Herastrau

Herastrau este cel mai mare parc al Bucurestiului, fiind un loc preferat al bucurestenilor pe timpul zilei si al noptii. Parcul este considerat o oaza de liniste si natura si este deseori preferat ca loc de promenade si relaxare, aducand romanti si frumusetea asfintitului.

In acelasi timp, acesta ofera si activitati de distractie pentru toata lumea. Parcul dispune de cateva terenuri de joaca, spatii verzi amenajate pentru picnic in familie, cafenele si restaurante, terenuri de sport si locuri unde se poate practica inot si chiar sa se navigheze pe lacul Herastrau. Acesta este, de asemenea, locul ideal pentru a se tine diferite evenimente precum festivaluri, spectacole sau întâlniri.