Daca iti doresti sa iei acasa un motan de apartament, trebuie sa stii ca important este sa ii alegi un nume care sa reflecte personalitatea acestuia. Exista numeroase optiuni interesante, iar astazi iti prezentam cele mai deosebite si unice nume pe care le poti alege pentru motanul tau de companie.

Cum sa alegi cel mai potrivit nume pentru motanul tau?

Nu exista un set de reguli stricte pe care trebuie sa le urmezi atunci cand alegi un nume pentru compania ta feline. Foarte multi proprietari aleg sa foloseasca nume care sa reflecte personalitatea motanului sau chiar sa il socoteasca ca fiind membru al familiei, si sa ii ofere un nume ce tine de aceasta. Iata, mai jos, cateva idei pentru a-ti ajuta alegerea.

 1. Nume de baza

Inca de la sosirea sa, poti sa alegi un nume simplu pentru motanul tau newbie. Un nume simplu, cum ar fi Max sau Cloud, este un inceput ideal pentru cineva nou intrat in familie. Descoperind trasaturile si caracteristicile motanului, mai tarziu poti alege un nume mai original si haios.

 1. Nume de alint

Uitandu-te in catarama tonalitatilor lui de sunete, vei descoperi numeroase nise care sa te inspire pentru a-i oferi nume de alint. De exemplu, un motan care face un sunet de „meeoow” aproape in permanenta ar putea fi blând numit Mio, Mia sau Meow. Chiar si nume ce par a fi neconcordante pot aduce un zambet, cum ar fi Petunie sau Margarita.

 1. Nume tematice

Aici intra in scena creativitatea ta! Exista numeroase lucruri ce te pot inspira in alegerea numelui pentru motanul tau, de la hobby-uri, culori preferate, sau obiecte. Un motan cu un aspect foarte tare, pentru exemplu, ar putea fi alintat cu numele de Dexter sau Colt.

 1. Nume haioase

Unii proprietari prefera sa foloseasca, atractiv si ironic, nume haioase, ce fac referire la hainele purtate de motan sau la situatiile neobisnuite in care acestia ajung din cauza curiozitatii. De exemplu un costum, o curea si o parte din haine sunt potrivite sa fie folosite drept inspiratie si sa ii oferi motanului numele de Dandy sau Napoleon.

 1. Nume in limbi straine

Limbi precum franceza, germana, italiana sau spaniola sunt bine cunoscute pentru reliefarea sunetelor interesante. De exemplu, Nino in italiana înseamna „micut”, sau Nina inseamna aceiasi lucru în spaniola.

 1. Numere si date

Motanul tau ar putea purta cu mandrie un nume ce reflecta o importanta data sau numar din viata ta, cum ar fi ziua in care ati ajuns acasa sau un numar norocos. Este un mod foarte placut de a marca ocazia” si a te asigura ca totdeauna vei tine minte aceasta importanta amintire.

 1. Nume de personaje de carti sau de jocuri

Un nume de personaj de carte sau de joc iti poate consolida imaginatia si ii poate oferi motanului tau o aura aparte. De exemplu, Harry Potter pentru un motan magic, sau Pliskin daca te-ai nascut cu spirit rebel.

Cele mai unice si deosebite nume pe care le poti alege pentru motanul tau

Avand in vedere criteriile de mai sus, iata alegerile noastre pentru unele dintre cele mai unice si deosebite nume pe care le poti alege pentru motanul tau:

 1. Earl
 2. Charcoal
 3. Poly
 4. Stormy
 5. Pinto
 6. Siddhartha
 7. Tutu
 8. Nico
 9. Marshmallow
 10. Coby
 11. Fish
 12. Cinnamon
 13. Myrtle
 14. Glacier
 15. Lola
 16. Fiddle
 17. Butternut
 18. Matilda
 19. Waffles
 20. Kona

Iata si cateva variante si mai putin obisnuite pe care le poti alege:

 1. Jazz
 2. Pooky
 3. Smooshy
 4. Esperanza
 5. Coco
 6. Kahlua
 7. Parsley
 8. Ginger
 9. Spumoni
 10. Biscuit
 11. Snuggles
 12. Springsteen
 13. Sunrise
 14. Schmoo
 15. Houdini
 16. Peaches
 17. Presto
 18. Slushie
 19. Passion
 20. Midnight

In concluzie, gasirea celui mai potrivit nume pentru motanul tau poate fi atat distractiva, dar si un pic dificila, insa noi speram ca acest material sa iti fi fost de folos. Exista numeroase optiuni interesante pentru numele pe care sa le alegi, si poate chiar ai inventat unul nou. Poti folosi diferite situatii, etichete haioase, citate iubite sau orice altceva ti se pare interesant, insa important este sa tii cont ca este vorba despre creativitatea ta si sa te asiguri ca numele alege reflecta personalitatea motanului care este parte din familia ta.