Când vine vorba de poezia despre natură, există nenumărate versuri magnifice care evocă frumuseţea acesteia. Anumiţi scriitori şi poeţi din toate timpurile au căutat să exprime prin versuri sentimentele lor profunde pe care le-au trăit în natură. Poemele despre natură ne oferă adesea o imagine importantă despre relaţia omului cu lumea. Pentru că înţelegerea trăirilor emoţionale pe care aceste poeme le-au provocat publicului este o parte importantă a literaturii universale, vom discuta în continuare despre cele mai cunoscute poezii despre natură.

Introducere

Natura este una dintre cele mai răspândite teme și este învăluită de o frumuseţe ce poate fi surprinsă prin poezie. Paginile cărţilor de poezie găzduiesc o adevarată plenitudine de texte preţioase ce joacă cu sentimentele noastre. Poezia ne face să plângem, să dansăm, să ne bucurăm, să visez, tocmai pentru că aduce metafore fascinante în care ne poate transporta mintea.

Unul dintre cele mai mari cadouri pe care un poet și un scriitor le poate face cititorilor săi este capabilitatea de a-i inspira să contemple lumea naturii cu noua faţă. Combinând tăcerea, bezna, lumina și culorile, varietatea și plenitudinea pe care le oferă natura se reflectă și în versurile poetei.

Ce sunt poeziile despre natură și ce simbolizează?

Poezia despre natură se referă la versurile care descriu o parte sau întreaga frumuseţe a naturii, de la elementele sale fizice, cum ar fi cerul, pădurile sau fluviile, la simbolismul și sentimentele care sunt motivate sau evocate de natura. Aceste poezii evocă adesea sentimente profunde despre natură și întregul univers, sentimente ce ne determină să ne uităm la natură dintr-un punct de vedere diferit.

Cele mai cunoscute poezii despre natură

Cele mai cunoscute poezii despre natură au fost scrise de poeţi renumiţi, printre care se numără William Wordsworth și Robert Frost. Aceste poezii au fost adesea sculptate cu imagini ispititoare și metafore poezii pline de sensibilitate, și se ocupă de teme și sentimente profunde. Iată câteva dintre cele mai bine cunoscute poezii despre natură.

  1. I wandered lonely as a cloud (William Wordsworth)

Unul dintre cele mai cunoscute și mai apreciate poeme despre natură este "Am călătorit singur ca un nor" scris de Wordsworth în 1804. Poemul descrie un bărbat care, în timp ce călătorește pe câmpia sălbatică, se întâlneşte cu un grup de stânci și un grup de vreo trei mii de narcise. Pe măsură ce se plimbă, versurile sunt invadate de o poveste despre înțelepciune și seninătate interioară, adăugându-și prețuirea și valoarea recunoscute în natură.

  1. To the Thawing Wind (John Greenleaf Whittier)

Acest poem de asemenea cuprinde în tematica sa frumuseţea și reînvierea naturii. Acestă poezie descrie transformările aduse de vânt și reînnoirea lumii. Sumbra poezie începe cu vorbele "vânt ce mai slăbește". Pe măsură ce vântul se schimbă și încalzirea se instalează, o lume veche îşi face loc pentru o nouă frumuseţe a trandafirilor de primăvară, a verdelui și al albinelor.

  1. Fire and Ice (Robert Frost)

Un alt poem despre natură oferit de un poet american este "Foc și gheață" scris de Robert Frost. Poemul imagistic face parte din antologia sa oferind o lectură adâncă despre predilecția omului de-a distruge prin trăsăturile sale puse în contrast cu puterea neîncetată a naturii.

  1. Stopperskomme ved flodens bro (Bertel Thorvaldsen)

Unul dintre cele mai cunoscute poezii despre natură scris în limba daneză este "Stopperskomme ved flodens bro" de Bertel Thorvaldsen. Poemul se roagă Dumnezeu să lase lumina lui să se răspândească peste lumea naturii. Ținând cont de stilul simplu și versurile concise, poemul oferă citatele meditației, ale pasivității și ale încrederii în divinitate.

  1. Stând pe bancă, nasul în vânt (Ann Taylor)

"Stând pe bancă, nasul în vânt" scris de Ann Taylor în 1820 este, de asemenea, un poem despre natură. La o primă citire poezia poate părea a fi scrisă de un copil, ținând cont de intonația liniștită și lirica ce se regăsește în versuri. Poezia se referă la expresia "nasul în vânt", uneori folosită pentru a se referi la sentimentul de curiozitate, și descrie simțurile copleșitoare pe care le poți trăi în natură.

  1. On Westminster Bridge (William Wondsoworth)

"Pe podul Westminster" este probabil și cel mai cunoscut poem despre natura scris de Wordsworth. Acest pasaj de încălzire se referă la cerul senin de deasup