Introducere
The Conjuring este unul dintre cele mai bune si populare francize de filme cu teme psihologice si horror din ultimii ani. La baza acestor povesti stau cazurile reale de familii care au avut parte de fenomene paranormale si au rugat ajutorul slujitorilor lui Dumnezeu si parapsihologilor, Ed si Lorraine Warren. Desi The Conjuring a inceput cu succesul filmului lansat in 2013, franciza s-a extins si acopera acum cinci filme, dintre care patru sunt prequel-uri ale primului film. Aceste filme sunt The Conjuring, The Conjuring 2, Annabelle, The Nun si The Curse of La Llorona.

The Conjuring

Heading 1 – The Conjuring (2013)
Inceputul francizei The Conjuring pare a fi cu adevarat captivant inca de la primul moment. Filmul urmareste evenimentele familiei Perron si aparitia spiritei malefice si a entitatilor paranormale care le au chinuit casele in Rhode Island-ul anilor 1970. Filmul urmeaza apoi lupta lor impotriva acestor forte malefice. Pe masura ce Warrenii incearca sa treaca peste aceste forte malefice si sa ajute familia Perron sa traiasca in pace, povestile lor se transforma in legenda si devin parte din istoria folclorului american.

Heading 2 – The Conjuring 2 (2016)
The Conjuring 2 aduce detaliile straniei cazuri a familiei Enfield din orasul Enfield din Anglia. Acest caz este considerat de multi cea mai profunda investigatie a parapsihologilor Ed si Lorraine Warren. Se spune ca o tanara pe nume Janet avea o legatura cu o entitate malefica care ii controleaza comportamentul. Filmul urmeaza investigatia lui Ed si Lorraine si cum reusesc sa scoata familia Enfield dintr-o situatie ingrozitoare si incurcata.

Heading 3 – Annabelle (2014)
Annabelle este unul dintre cele mai captivante filme ale francizei The Conjuring. The Conjuring 2 ii prezinta pe Warrenii care intercepteaza seria intamplarilor horror inceputa de un vraci mancator de oameni. Acesta a creat una dintre cele mai infricosatoare obiecte din lume: o papusa Annabelle care se pare ca are o legatura cu o entitate malefica care o inchide si o recupereaza. Filmul il urmareste pe Ed si Lorraine Warren incercand sa descopere secretul si sa o bage in cutia ei, unde poate fi observata, nu controlata.

Heading 4 -The Nun (2018)
The Nun este prequel-ul lui Annabelle si face parte din franciza The Conjuring. Aceasta poveste urmareste lupta dintre bun si rau, mai exact intre un preot si o monica. Monicala este captiva intr-o manastire din Ardeal ca fiind mandatata sa pastreze secretul unei vraji mortale. Preotul se alatura monicii si unei tinere novice intr-o aventura pe care o vor parcurge in ruina manastirii, incercand sa afle adevarul si sa salveze monica. Pentru a imblanzi fortele malefice si a împiedica distrugerea planeului, ei trebuia sa rezolve misterele vechilor manastiri si sa lupte cu fortele adunate de ruina.

Heading 5 – The Curse of La Llorona (2019)
The Curse of La Llorona este ultimul film din franciza The Conjuring. Acesta prezinta basmul mexican despre Llorona. Aceasta istorie este foarte interesanta, deoarece urmareste povestea unei femei blestemate, La Llorona, care prinde sufletele copiilor strazii. Desi aceasta aventura este mai profunda decat celelalte, prezinta o poveste interesanta si incitanta despre legaturile misterioase dintre prezent si trecut si despre cum moartea ne poate urmari in viitor.

Concluzie
In concluzie, The Conjuring este o franciza plina de provocari si mister ce au captivat multi spectatori. Acestea sunt cele cinci filme ale francizei The Conjuring: The Conjuring, The Conjuring 2, Annabelle, The Nun si The Curse of La Llorona. Fiecare om se poate simti in stare sa faca fata fortei malefice care iese de sub control si sa lupte pentru a se simti in siguranta si fericiti.