Atunci candidatezi pentru un concediu de neuitat și cauți locuri interesante de vizitat în România, îţi putem oferi un ghid complet. Pe parcusul acestui articol vom descrie cele mai frumoase situri ale României, cum să le obții permisele și vei descoperii câteva atracții interesante ce merită să fie descoperite. Iată ghidul nostru complet al celor mai bune destinații de călătorie în România.

I. Ce atracții turistice există în România?

România oferă călătorilor o gamă variată de opțiuni de vacanță de la plaje, parcuri naturale, creste muntoase, muzeu și multe altele. Iata un scurt rezumat al fiecarii categorii:

a. Plaje

România oferă unele dintre cele mai frumoase plaje din Europa de Est. Cele mai cunoscute sunt plajele de pe Litoralul Românesc care se întind de la Mamaia până la Neptun. Aceste plaje includ statiuni precum Constanța și Mamaia care oferă o varietate de activități divertisment interesante pre cum bowling, karaoke și discoteci.

b. Parcuri naturale

România oferă călătorilor șansa de a vedea, pe lângă plaje și alte destinații turistice, și unele dintre cele mai frumoase parcuri naturale din lume cu o vegetație luxuriantă, trasee montane unic, sate pitorești și rezervatii si podgorii care sporesc experienta. Oricare dintre aceste locuri par să fi fost scoase dintr-o carte de basm, cu florile lor colorate, lacuri cristaline și caleme atractve. Parcul National Retezat, Parcul Natural Muntii Rodnei și Parcul Natural Domogled-Valea Cernei sunt doar câteva dintre cele mai frumoase locuri din țară.

c. Creste muntoase

România are și câteva destinații montane care sunt adevărate minuni ale naturii. De la muntii Fagaras și Retezat, până la Parîng, Bucegi și Ceahlău, țara noastră are câteva creste montane care oferă un peisaj splendid și o experiență de neuitat. Creștetele muntoase din România permit călătorilor să exploreze solemnitatea naturii, sa iasă la drum pe trasee montane, să admire cascadele, bazinele naturale și sa se bucure de peisajele mari.

d. Muzeu și alte atracții

În afara plajelor și parcurilor naturale, în România se mai afla și multe obiective turistice interesante. Muzeul Satului, Muzeul Bran, Muzeul de Artă Contemporană din București, Aleea Scriitorilor, Parfumului și Aromelor și multe altele sunt doar o parte a atracțiilor turistice din România.

II. Cum să obții o permis de ședere

Daca vrei sa te bucuri de destinatiile turistice din Romania, este necesar sa obtii o permis de sedere. In general, vei avea nevoie de cateva documente pentru a putea intra in România, precum un pasaport valabil și asigurare medicala pentru a fi admis in țară. De asemenea, este important să știi că România permite oricărui persoana care intră in aceasta țara sa stea în cadrul unor limite temporare fără a obţine permis de ședere.

III. Cele mai interesante locuri din Romania

România oferă călătorilor o gamă variată de locuri interesante de vizitat, însă unele sunt mai spectaculous decât alte. Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante locuri de vizitat.

a. Poarta Șucoviană

Poarta Șucoviană se află în apropierea localității Șucova, în nordul României. Această atracție turistică este de fapt un grup de monoliți și megaliti care au fost construiți în urmă cu 3000 de ani. Această poartă a fost construită din granite si piatră și la acea vreme a fost utilizată ca centrul economic și spiritual al comunităţii locale. Acum aceasta poartă este considerată ca fiind una dintre cele mai interesanate atracţii ale țării noastre și din aceasta cauză sute de turiști vin in aceasta regiune pentru a-i vedea peştera și alte obiective turistice.

b. Delta Dunarii

Delta Dunarii este una dintre cele mai unice atracţii turistice din România, fiind cea mai mare delta din Europa. Delta Dunarii oferă un peisaj unic, fiind acoperita de luciuri de apa, pajisti și habitate a diverselor specii de animale si pasari. Aici, turistii pot vedea sute de pajisti si lacuri și pot savura frumuseţea naturii. Aceasta regiune este considerată ca fiind una dintre cele mai interesante și nepoluate zone din Europa Centrală.

c. Castelul Peleș

Castelul Peleş este unul dintre cele mai vechi castele ale României, construit în anul 1883. În cadrul acestui castel, vei putea vedea un interior bogat, deoarece acest castel a fost livrat cu mobilier vechi, antiqităţi și obiecte de preț, în timpul domniei Regelui Carol I. Acest castel este, de asemenea, acoperit cu multe sculpturi și artă frumoasă care vor atrage atenţia oricarui vizitator.