Dacă ești fan al filmelor de groază, știi că în ziua de azi ai la îndemână o mulţime de opţiuni. Netflix este o platformă de streaming care oferă o varietate nelimitată de astfel de titluri în portofoliul său. Ca să te ajuți să găsești cele mai interesante filme de groază de pe această platformă, am prezentat în această scurtă ghidare cele mai bune dintre ele și ce premii au luat.

De ce Netflix?

Netflix oferă cea mai largă varietate de genuri, titluri și producții de film și televiziune la un preţ accesibil. Oferă, de asemenea, filme și programe de televiziune din toate colțurile lumii, astfel încât să poți căuta ce îți place până găsești ceva care să-ți placă.

Care sunt filmele de groază de vazut pe Netflix?

Cu o gamă variată de genuri de la comedii de groază la îngrozitoare thriller-uri sălbatice, Netflix are o mulțime de opțiuni interesante, astfel încât să te faci să urmărești filme în cazul în care și tu ești fan al groazei. Iată unele dintre cele mai interesante filme de groază de pe Netflix pe care ar trebui să le vedeti.

 1. Train to Busan (2016)
  Train to Busan este primul film corean de groază de pe Netflix și unul dintre cele mai bune producții coreene. Filmul spune povestea unor pasageri care se trezesc prinsi într-un vagon de tren în care se află o mulțime de oameni bolnavi de o tulburare necunoscută, care le ameninţa viața. Cu multă acţiune și suspans, este unul dintre cele mai bine scrise şi captivante filme de groază de pe Netflix.

 2. The Babadook (2014)
  The Babadook este un film de groază australian despre o mamă și fiul ei care sunt bântuiți de un spiriduș malefic pe nume Babadook. O poveste cu adevărat înspăimântătoare și plină de suspans, acest film indepărtat de sălbăticie va fi cu siguranță unul dintre preferatele tale.

 3. The Conjuring (2013)
  The Conjuring este unul dintre cele mai tari filme de groază de pe Netflix și are în centru familia investigației paranormale Perron care suferă atacuri malefice când se mută într-un mic sat din Rhode Island. Cu Emily Blunt, Vera Farmiga și Patrick Wilson în rolurile principale, acest film este plin de frică, suspans și fenomene paranormale misterioase.

 4. A Quiet Place (2018)
  A Quiet Place este un film de groază post-apocaliptic care prezintă odiseea unei familii care încearcă să supraviețuiască într-o lume în care trebuie să stea în tăcere pentru a se feri de vrăjitoarele surde. Filmul a fost un succes la box office și a primit recenzii bune de la critici.

 5. Under The Shadow (2016)
  Under The Shadow este un film de groază iranian care urmărește povestea unei mame și a fetiței ei care au de a face cu un tâlhar dur și apariția unui spirit malefic care amenința apartamentul lor în timpul războiului Iran-Irak. Un thriller înspăimântător și captivant, acest film te poartă prin scene înfricoșătoare și provoacă emoții puternice și sentimente contradictorii.

 6. The Witch (2015)
  The Witch este un film de groază canadian despre o familie din secolul al XVII-lea care suferă în mod misterios în timp ce viețile lor devin din ce în ce mai înspăimântătoare. Filmul adaugă o notă mistică el spune povestea unei familii corse de un vrăjitoare malefică.

Premii și Festivaluri acceptate

Filmul horror Train to Busan a primit premiul pentru cel mai bun film de la Festivalul de Film Fantastic din Seoul și premiul pentru cel mai bun scenariu de la Festivalul de Film Fantastic Bucheon. The Babadook a fost nominalizat la British Academy of Film and Television Arts, câștigând premii la Festivalul Internaţional de Film Fantastic și la Festivalul Internaţional de Film Shortescope. The Conjuring a fost și el nominalizat la British Academy of Film and Television Arts, câștigând premiul pentru cel mai bun scenariu de la Festivalul de Film de Groază de la Austin. A Quiet Place a fost nominalizat la Premiile Oscar și la British Academy of Film and Television Arts și a câştigat premiul pentru cel mai bun film de la Festivalul de Film Fantastic din Torronto. Under the Shadow a câştigat premiul pentru cea mai bună imagine de la Festivalul de Film Fantastic din Torronto și premiul Satellite pentru cel mai bun film străin de la Golden Globes și The Witch a câştigat premiul pentru cel mai bun film de la Festivalul Internaţional de Film Fantastic din Londra.

Acestea sunt filmele de groază de urmat pe Netflix care s-au bucurat de succes la public și la critici. Toate au câştigat premii și au fost nominalizate la festivaluri proeminente. Fiecare film are propriile trăsături unice care fac să fie înspăimânatăoare, captivante și pline de suspans. Asigură-te că vei urmari următoarele filme de groază de pe Netflix pentru o noapte de groază înfricoșătoare.