Cele mai bune filme cu vampiri au fost dintotdeauna printre preferintele publicului. Aceste filme fac parte din cultura pop structurate prin temele si ideile lor care ofera o perspectiva asupra vietii si a celorlalte fiinte. Acestea ne ofera toate informatiile despre vampiri si puterile lor magice, fiind deopotriva fascinante si misterioase. Filmele despre vampiri au cunoscut un mare succes de-a lungul anilor si exista numeroase dintre acestea, care au castigat faima si au ramas in memoria publicului.

I. Masuri de precautie în privința vampirilor

Înainte de a vorbi despre cele mai bune filme cu vampiri, ar trebui să luăm în considerare câteva măsuri de precauție. Deși știm că existența vampirilor este doar o frază, este important să înțelegem că nu vom dori să întâlnim unul.

Așadar, recomandăm următoarele măsuri de precauție:

 1. Nu vă plimbați singur noaptea.
 2. Nu vă bazați viața pe tot ceea ce citiți sau vedeți in filme.
 3. Oferiti-va cunostinte despre lumea vampirilor.
 4. Luati in calcul posibilitatea racolarii de catre vampiri si la nevoie luati masuri de precautie.
 5. Respectati regulile și tradițiile vampirilor.
 6. Niciodată să nu te apropii sau să nu emani vibratii negative in prezența vampirilor.

II. Cele mai bune filme despre vampiri

 1. Povestea lui Dracula – „Povestea lui Dracula”, regizat de Francis Ford Coppola și lansat în 1992, este un film de 16 milioane de dolari care are ca erou pe Bram Stoker, autorul romanului care i-a dat numele personajului principal. Acest film de călătorie prin spațiu și timp îl are în prim plan pe Dracula (Gary Oldman), dar include și alte personaje cum ar fi Van Helsing (Anthony Hopkins).

 2. Blade – Acest film a fost lansat în 1998 și este unul dintre primele filme de acțiune cu vampiri. Personajul principal este Blade (Wesley Snipes), un vânător de vampiri al cărui scop este să încetinească dominația rasei sale. Acest film este unul dintre primele filme despre vampiri din istorie și a fost foarte bine primit de public.

 3. Near Dark – Acest film a fost lansat în 1987 și este un western obscur bazat pe cercetările lui Kathryn Bigelow despre un grup de vampiri care doresc să trăiască în pace în interiorul unei familii disfuncționale. În Near Dark, Jesse (Judd Nelson) devine pradă unui grup de vampiri care doresc să scape de vânătorii de vampiri, în timp ce se îndrăgostește de Caleb (Adrian Pasdar).

 4. Interviu cu un vampir – Acest film, lansat in 1994, se bazează pe romanul lui Anne Rice din 1976 și prezintă povestea lui Louis de Pointe du Lac (Brad Pitt) și a lui Lestat de Lioncourt (Tom Cruise). Acest film se concentrează pe povestea de dragoste dintre cei doi 6 vampiri si depasirea dilemei lor morale dintre data perfectiunea – vampirismul – și condamnarea sociala din exteriorul binelui pe care si-l doresc.

 5. Trucul mortii – Acest film a fost lansat in 2008 si prezinta povestea lui Edward Cullen (Robert Pattinson), care își găsește „viața” ca un vampir în căutarea lui Bella Swan (Kristen Stewart). Acest film a depășit recorduri de încasări și a făcut ca vampirii să devină la modă din nou în rândul tinerilor. Iubitorii de film s-au identificat cu personajele lor, povestea de iubire fiind cea mai renumita din intreaga lume.

Există numeroase filme despre vampiri care au făcut istorie și sunt la fel de populare astăzi ca la lansarea lor. De la clasicul „Povestea lui Dracula” la „Trucul Mortii”, aceste filme leagă vampirii de realitate și oferă o poveste de dragoste cu poate nu vom uita prea curand. În plus, ele ne prezintă străvechi reguli despre cum să te pregătești în cazul în care te întâlnești cu un vampir și ne încurajează să rezistăm clar la influența acestuia asupra sinelui și a altora.

În concluzie, aceste filme despre vampiri ne încurajează să rezistăm influenței acestora, să ne respectăm tradițiile și să fim pregătiți să ne asumăm inițiativa pentru a obține ceea ce dorim.