Seria de carti Bridgerton de autorul Julia Quinn a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai populare serii de romane istorice. Aceasta serie se concentrează în jurul familiei Bridgerton, o familie regală care trăiește în lumea aristocratică a anilor 1820. Fiecare carte din această serie vizează romantismul dintre membrii familiei Bridgerton și prietenii și dușmanii lor.

Iată mai jos o scurtă descriere a fiecărei cărți din seria Bridgerton.

 1. Dama din punctul de vedere alți bărbați
  Dama din punctul de vedere alți bărbați este primul roman din seria Bridgerton. Acest roman se concentrează pe povestea lui Daphne, care se îndrăgostește de Simon, un duce fermecător. Într-un moment de căutare a iubirii, Daphne se folosește de atuurile sale de frumusețe și inteligenta pentru a-i convinge pe ceilalți să se îndrăgostească de ea. Acesta este singura carte din serie care se concentrează doar asupra relației dintre Daphne și Simon, altora din familia Bridgerton nefiind prezenti.

 2. Regele șoaptelor
  Al doilea roman din seria Bridgerton se concentrează pe povestea lui Anthony Bridgerton, cel mai mare bărbat din familia sa. Se concentrează pe destrămarea lui Anthony față de viitorul soț al său și asupra luptei sale cu Krispin, prietenul lui. Acest roman explorează, de asemenea, legăturile de familie și cum se descurcă mai ales fata lui, Cat, în lumea societății regale.

 3. Răzbunarea lui Lady Whistledown
  Răzbunarea Lady Whistledown este al treilea roman din seria Bridgerton. Acest roman se concentrează pe povestea lui Edwina. Aceasta este sora mai mică a lui Anthony, dar se simte copleșită de mulțimea de reglementări și principii regale. Când o cunoaște pe Colin, fiul unui notar, se simte atrasă de el și încearcă să împiedice anunțarea căsătoriei sale cu altcineva.

 4. Bucegii Lady
  Bucegii Lady este al patrulea roman din seria Bridgerton. Acest roman se concentrează pe Eloise, sora lui Anthony care este foarte independentă și sinceră. Ea este dedicată pentru a-și ajuta fratele să descopere adevărul despre autorul anonim al scrisorilor Lady Whistledown. Eloise se îndrăgostește de Gareth St. Clair, soldatul care este implicat în acest mister.

 5. Secretul lui Sir Phillip
  Secretul lui Sir Phillip este al cincilea și ultimul roman din seria Bridgerton. Acest roman se concentrează pe povestea lui Francesca, mama familiei Bridgerton. Francesca vizitează Portsmouth și se îndrăgostește de tânărul lord Phillip, care are o mulțime de șoapte în jurul lui. Povestea lor tratează până la finalul cărții misterul din spatele lui Sir Phillip și cum influențează această decizie relația lor.

Beneficii si rezumat al seriei de carti Bridgerton
Seria Bridgerton oferă cititorilor o poveste romantică complicată, dar interesantă, înconjurată de o lume regală bogată. Fiecare carte abordează o poveste diferită și explorează relațiile și personalitatea membrilor familiei Bridgerton. Cititorii au parte de un amestec de romantism, intrigă și diversitate.

Ce tip de public se adreseaza seriei Bridgerton
Seria Bridgerton se adresează tuturor iubitorilor de povestiri romantice istorice. De asemenea, cei care iubesc personajele complexe și relațiile complicate s-ar putea să se distreze de asemenea cu această serie. De asemenea, cei care iubesc predictibilitatea unei povești romantice le bucură pe cititori în aventurile lor.

Cum se afla seria Bridgerton
Seria Bridgerton poate fi găsită în librării și magazine sub formă de ebook-uri, la un preț foarte accesibil. De asemenea, pot fi descărcate și lecturate pe internet. Pentru publicul care își dorește să își completeze colecția de carte de la această serie, le poate găsi chiar și pe site-urile de licitații sau în magazinele de second-hand.

Cum poate fi o experiență Bridgerton îmbunătățită
O experiență Bridgerton poate fi îmbunătățită prin aproape orice activitate însoțitoare pe care o faci în timp ce citești, cum ar fi:

• Asculta muzica istorică in stilul anilor 1800 – aceasta poate face ca lectură să devină și mai captivantă și poate ajuta cititorul să se angajeze mai mult în mediul
• Urmăriți filme sau seriale similare – aceasta poate oferi o experiență mai bogată când vine vorba de ceea ce citiți și poate să vă arate alte perspective ale subiectului
• Vizitați Galeria Națională de Artă a Angliei – deoarece cartea se concentrează asupra episoadelor aristocratice din Marea Britanie, această galerie de artă poate oferi cititorului un alt sens al epocii istorice