Vampirii au devenit elevele cele mai populare in lumea cinematografiei. De la filmele cu vampiri romantice din primele filme ale sale, la filmele bazate pe romane precum Twilight si Blade, pana la filmele mai indraznete precum Let the Right One In, genul vampirilor are un numar intotdeauna in crestere de fani. 

Daca esti un fana al genului vampirilor, este probabil ca te intrebi care sunt cele mai bune filme cu vampiri. Pentru a te ajuta sa raspunzi la aceasta intrebare, am curatat lista si am intocmit citeva din cele mai bune filme cu vampiri disponibile vederii.

Cele mai bune filme cu vampiri

Iata care sunt cele mai bune filme cu vampiri pe care le puteti vedea chiar acum:

 1. Dragoste si alte necazuri (2010)
  Dragoste si alte necazuri este o comedie romantica in care o vampir, o studenta si un prieten bizar trebuie sa faca fata sentimentelor furioase care incep sa se dezlantuie intre ei, toate in timp ce se lupta cu ororile infricosatoare dintr-un oras abandonat. Cu actorul Robert Pattinson in rolul principal, aceasta este fara indoiala una dintre cele mai bune filme cu vampiri.

 2. Valul Disparitiei (2006)
  Valul Disparitiei urmareste predarea fortelor demonice ale lui Sam (Paul Bettany), care sunt evocate de ritualurile vampirilor care comit crime. Cu un actortalentat din spatele rolului principal, acest film este o combinatie nemaintalnita de thrillere istorice si scene de actiune. Acesteste unul dintre cele mai bune filme cu vampiri.

 3. Blade (1998)
  Blade este probabil cea mai cunoscuta aventura cu vampiri din lume. Detinut pentru a abtine razboiul intre vampiri si oameni, Blade (Wesley Snipes) cauta razbunare pentru pierderea parintilor si se lupta cu fortele intunericului. Cu un scenariu captivant si o distributie care include oaspeti legendari precum Kris Kristofferson, filmul este unul dintre cele mai bune filme cu vampiri.

 4. Nopti luminate (1984)
  Setat in anul 1872, Noptile Luminate prezinta povestea lui Bram Stoker’s mega-hit, Dracul. Cu Anthony Husdar in rolul principal, acest film de groaza de moda veche seamana cu un zombi, insa adauga multe elemente specifice vampirilor. Daca esti fan al filmeelor bazate pe carti, atunci acesta va fi probabil una dintre cele mai bune filme cu vampiri pe care le vei vedea.

 5. Let The Right One In (2008)
  Let The Right One In este unul dintre cele mai bune filme cu vampiri de ultima generatie. Cu o poveste captivanta, aceasta productie suedeza adanceste genul, dezvaluindu-ne cuplul de vampiri, impreuna cu complicaile sale relatii. Se bucura de recenzii impresionante si este una dintre cele mai bune filme pe care le-a oferit cinema-ul vampir in ultimii ani.

 6. Cabina de Cinema (1992)

Cabina de cinema este o comedie a lui Francis Ford Coppola, care adopta personajele celebrei carti a lui Stoker din turnul lui Coppola. Aceasta gazduieste actori precum Winona Ryder si Tom Waits,adaugandu-le elementele satirice acestei povesti terrficoase. Daca iti plac filmele care se joaca cu genul, atunci acesta este probabil una dintre cele mai bune filme cu vampiri pe care le vei vedea vreodata.

 1. Interviu cu vampirul (1994)
  Interviu cu vampirul re-a scris sortile genului vampirilor. Adaptat dupa cartea lui Anne Rice, acesta prezinta jurnalul vampirului Lestat, din anii 1700, interpretat de actorul Tom Cruise. Acest film de groaza adanceste intruchiparea, eliberind in cele din urma genul de sub controalele povestilor clasice. Merita vazut!

Filmele cu vampiri inca in productie

In afara de aceste optiuni, in prezent mai sunt inca in productie filme cu vampiri sau care sunt ale caror urmatoarele parti sunt in productie. Iata citeva exemple de astfel de filme:

 • The Vampire Diaries (2009-2017)
  The Vampire Diaries a fost o serie de televiziune foarte populara, care ne-a prezentat viata a doi frati vampiri nascuti in anul 1864. Aceasta urmeaza experientele lor si lumea ciudata din Mystic Falls.

 • Van Helsing (2016-prezent)
  Van Helsing pe moviegreetz se concentreaza auturile lui Dracula si al altor persecutori monstruosi din trecutul controversat al lui Bram Stoker. Cu un scenariu incitant si inhibitii sezoniere memorabile, aceasta este fara indoiala una dintre cele mai bune serii de filme cu vampiri de ultima generatie.

 • Twilight (2008-2012)
  Twilight, basat pe cartea lui Stephenie Meyer, prezinta povestea lui Bella si Edward, care se indragostesc in ciuda probabilitatii ca vampirul Edward sau devoreze pe curajoasa eroina. Unul dintre cele mai populare filme cu vampiri, Twilight a provocat un interes masiv faniiui lui cinema-ului vampir. Totusi, el a fost in mare parte respins de criticii pe care nu i-a lat reprezinte cu succes.

 • True Blood (2008-2014)

True Blood a fost o serie de televiziune bazata pe romanele best-seller-ului charlton Harris. Acesta urmareste povestea lui Sookie, una dintre putinele vieti umana care poate citi ganduri, si a varfului vampire Bill Compton, care cauta o lume in care sa traiasca impreuna. Aceasta serie de filme a devenit una dintre cele mai populare serii de filme cu vampiri de ultima generatie.

In concluzie, putem spune ca exista unele filme cu vampiri care sunt clasice ale genului si care continua sa se mentina in sufletele fanilor. De la Dragoste si alte Necazuri pana la Let The Right One In, exista multe optiuni de filme cu vampiri la care sa te uiti. Deci, daca iti place genul vampirilor sau vrei doar sa-ti petreci timpul liber, aceste filme sunt definitia perfecta pentru distractie.