Fanii serialului Bridgerton vor fi bucurosi sa afle ca adaptarea de succes de pe Netflix a fost inspirata de seria de carti de New York Times best selling, “A Series of Bridgerton Novels” de Julia Quinn. Cu opt romane, seria a fost publicata intre 2000 – 2004,iar fanii pot savura trilogia principala, compusa din primele trei carti ale seriei. 

Toate cartile ofera lecturi captivante cu care fanii au putut sa se bucure inainte ca adaptarea sa ajunaga pe Netflix in decembrie 2020.

Seria Bridgerton

 1. The Duke and I – Leul si Eu
  Prima carte a seriei si primul episod al trilogiei principale, “The Duke and I” se numeste si Leul si Eu in limba romana. Prima carte se concentreaza asupra intermediei si protagonista, Daphne Bridgerton intre el – un duce de Hampshire cunoscut sub numele de Simon Basset si ea mai tanara fata a familiei Bridgerton.

 2. The Viscount Who Loved Me – Vicontele care m-a iubit
  Al doilea roman al trilogiei, “The Viscount Who Loved Me” sau Vicontele Care M-a Iubit in limba romana se concentreaza asupra intermediei dintre Anthoine Bridgerton si Lorde Hastings. Este o poveste de dragoste regal-romantic, scrisa cu umor, pornind de la anumite scenariuuri tipice si clisee.

 3. An Offer from a Gentleman – O oferta de la un domn
  Cea de-a treia carte din trilogia principala “An Offer from a Gentleman” sau O oferta de la un Domn in limba romana, este influentata de “Dormio Ergo Sum” si “O noapte de iulie” de Shakespeare. Scris cu mult talent si libertate literara, scriitorul a reusit sa capteze intr-o maniera speciala genul literar romantic si iubitor.

Alte patru romane din Seria Bridgerton

 1. Romancing Mister Bridgerton – Domnul Bridgerton, Ramai cu Mine!
  Primul volum care poate fi citit si autonom, “Romancing Mister Bridgerton” sau Domnul Bridgerton, ramai cu Mine in limba romana, urmareste iubirea constanta dintre Colin Bridgerton si Penelope Featherington. Cartea a primit mai multe nominalizari pentru premiul romance de top al lui RITA si ofera multe situatii comice si pline de energie – desi unele dintre ele sunt prea ideale pentru a fi adevarate.

 2. To Sir Phillip, With Love – Pentru Sir Phillip cu iubire
  Al cincilea volum al seriei Bridgerton, “To Sir Phillip, With Love” (Pentru Sir Phillips cu iubire in limba romana) a revenit pe topurile de best-selling. Cartea urmareste mentorul, maturitatea si invataturile lui Anthony Bridgerton pe cand acesta se aventura sa inteleaga ce inseamna sa devii adult. El se alatura lui Edwina Sheffield, o femeie cu o viata interesanta, pentru o calatorie care ii schimba vietile pe amandoi.

 3. When He Was Wicked – Cand El S-a Inrudit
  “When He Was Wicked” sau Cand El S-a Inrudit in limba romana, se concentreaza asupra lui Michael Stirling si Felicity Featherington si aventurii lor caracterizata de pasionalitatea sarutului amoros, atractie fizica, umor si dialoguri tunatoare. Drogemos si pasional, romanul promite sa ofere un final fericit pentru iubitorii romantiei.

 4. It’s in His Kiss – In Sarutul Lui
  Al saptelea roman al seriei Bridgerton, “It’s In His Kiss” (In Sarutul Lui in limba romana) urmareste povestea de dragoste dintre Benedict Bridgerton si Sophie Beckett, fiica unui asistent social. Cartea ia o oarecare deviere de la stilul Bridgerton, dar ofera o experienta plina de magie si romantism aflat degerata in sarutul lui Sophie.

 5. On the Way to the Wedding – Pe Drum Spre Nunta
  Ultimul volum al seriei Bridgerton, “On the way to the Wedding” (Pe Drum Spre Nunta in limba romana), incepe cu dovada ca dragostea adevarata este puternica. Vom urmari cu totii cum Gregory si supranumita “ratacitul printre fete de pe luna” Hyacinth Bridgerton sfideaza in bunul lor stil societatea si se indragostesc din nou.

Seria Bridgerton ofera o calatorie extraordinara in secolul 19 si reuseste sa cuprinda toate elementele clasice ale unei carti regale romantice. Adaptarea Netflix a adus ultima erupție de popularitate cărților si a starnit interesul publicului in modul in care fiecare personaj de pe ecran isi incredinteaza propriile trasee unice in povestile de dragoste. Daca ati vazut serialul Bridgerton si sunteti nerabdator sa cititi cartile, atunci aceasta serie completa va fi cu siguranta la inaltimea asteptarilor.