Cainii sunt cei mai buni prieteni ai omului si le ofera copiilor un sentiment de siguranta si iubire. Multi parinti se intreaba ce ar trebui sa caute mai exact atunci cand isi cauta un caine de talie mica pentru copiii lor. Exista o varietate mare de rase de caini de talie mica, iar aceasta decizie poate fi destul de dificila. Cu toate acestea, urmatorii caini sunt considerati cei mai buni caini de talie mica pentru copii:

  1. Bulldogul englez

Bulldogul englez este un companion tipic pentru copii, deoarece este o rasa blanda si lina. Este mare si solid, dar destul de flexibil. Pentru a se asigura ca cainele englez nu abuzeaza de copiii lor, parintii ar trebui sa ii educe bine.

  1. Cavalerul King Charles Spaniel

Acesta este unul dintre cei mai adorabili caini de talie mica pentru copii. Ei sunt frumosi si dispun de un caracter lin, prin urmare pot fi foarte buni pentru a oferi afectiune si protectie.

  1. Bichon Frise

Bichon Frise este un caine lin, af weeks si care se confrunta foarte bine cu copiii. Acesti caini sunt jucausi si activi, iar copiii ii vor indragi imediat.

  1. Shih Tzu

Shih Tzu este un caine de talie mica, care este destul de tolerant cu copiii. Ei pot fi jucausi si foarte afectuosi, ceea ce face ca acest caine sa fie potrivit pentru multi copii.

  1. Border Terrier

Border Terrieri sunt cunoscuti pentru blanda lor personalitate si spre deosebire de majoritatea cainilor de talie mica, acestia sunt destul de energici. Acestia sunt rai norocosi si au rezistenta necesara pentru a petrece mult timp jucandu-se cu copiii lor.

De ce ar trebui sa isi aleaga un caine de talie mica?

Exista multe motive pentru care parintii ar trebui sa isi aleaga un caine de talie mica pentru copiii lor. Mai jos puteti gasi cateva dintre cele mai comune motive pentru care multi parinti aleg sa faca acest lucru:

• Sunt mai usor de impartasit: Un caine de talie mica se va simti confortabil atunci cand se afla in casa si il poti tine intr-o zona specifica a casei tale, cum ar fi una din camerele copiilor.

• Sunt mai usor de antrenat: Datorita taliei mai mici, un caine de talie mica poate fi mai usor de antrenat si de invatat.

• Sunt mai placuti: Persoanele care au caini de talie mica spun ca aceasta este cea mai mare calitate a acestora – sunt mai placuti si le ofera prietenie si protectie copiilor lor. De asemenea, sunt mai afectuosi si mai atenti decat cei mari.

• Sunt mai ieftini de intretinut: Potrivit unor studii, cainii de talie mica sunt mai ieftini de intretinut decat cei mari.

• Sunt mai usor de tratat daca devin bolnavi: Oamenii de stiinta care se ocupa de studierea comportamentului cainilor au observat ca cei de talie mica prezinta mai putine complicatii medicale decat cei mari.

• Au durata de viata mai lunga: Potrivit statisticilor, cainii de talie mica traiesc in medie mai mult decat cei mari.

• Sunt pregatiti pentru aventuri: Cainii de talie mica sunt pregatiti pentru aventuri, ceea ce il face un partener foarte bun pentru copiii vostri.

Cum sa adaugati un caine de talie mica in familia dumneavoastra

Atunci cand doriti sa adaugati un caine de talie mica in familia dumneavoastra, ar trebui sa tineti cont de urmatoarele reguli pentru ca introducerea sa se desfasoare in cel mai bun mod:

• Determinati daca un caine de talie mica se potriveste nevoilor si obiectivelor dumneavoastra: Nu toate rasele de caini de talie mica sunt aceleasi, asa ca asigurati-va ca alegeti cea mai potrivita rasa pentru dumneavoastra si restul familiei.

• Alegerea celui mai bun crescator: Daca doriti sa achizitionati un caine de talie mica, asigurati-va ca il cumparati de la un crescator responsabil. Acesta poate face cea mai buna recomandare si va poate oferi informatii esentiale despre caracterul si istoricul rasei.

• Faceti cursuri de educare a cainilor: Incurajati intreaga familie sa participe la cursuri de educare a cainilor pentru a se asigura ca il instruiti corect si inteligent pe noul dumneavoastra prieten. Acest lucru va va ajuta sa va intelegeti mai bine cainele si sa va bucure de compania lui pentru o lunga perioada de timp.

• Asigurati cainele dumneavoastra: Un caine de talie mica poate fi suficient de mic in dimensiuni, dar va forta sa oferiti asistenta medicala costisitoare daca se imbolnaveste. Asigurarea medicala a cainilor este diferita de asigurarea obisnuita, dar chiar si asa, poate inlocui cheltuielile si va poate tine departe de situatiile stresante si financiare care pot aparea in cazul in care cainele dumneavoastra devine bolnav sau ranit.

Cainii de talie mica pot fi cei mai buni prieteni ai copiilor pentru ca ei sunt pregatiti sa ofere afectiune si protectie. Parintii trebuie sa tina cont de mai multe lucruri atunci cand isi aleg cainii de talie mica, cum ar fi rasa, comunitatea de crescatori cu reputatie si sa aleaga cursuri de educare a cainilor. In general, acesti caini sunt mai ieftini de intretinut, mai energici, mai usor de antrenat si organizat si mai lini cu copiii. Cu toate acestea, parintii trebuie sa se asigure ca ofera cainelui un mediu sigur si prietenos atat pentru acesta cat si pentru copiii lor.