Brusturele (Arctium lappa) este o plantă erbacee comună care crește în zonele montane de pe teritoriul întregii Europe. Brusturele a fost folosit ca leac de peste 12000 de ani, datorită compușilor săi puternici care au proprietăți medicinale. Brusturele este cunoscut pentru afectarea negativă a tuturor paraziților și gândacilor, pentru a contribui la reducerea inflamațiilor și a durerii și pentru a stimula sistemul imunitar.

Acum că ați înțeles puțin mai mult despre brusture, să trecem în revistă ce beneficii are această plantă și cum poate fi folosită.

Beneficiile brusturelui pentru sănătate

 1. reduce inflamația: Brusturele conține antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamațiilor și a durerilor articulare. Inflamația cronică poate fi asociată cu multe boli grave, cum ar fi bolile de inimă și artrita, deci luarea de brusture poate ajuta la prevenirea acestor boli.

 2. Tratează paraziții intestinali: extractele de brusture conțin compuși care pot ucide paraziți intestinali, cum ar fi viermii. Acești compuși sunt considerați siguri și eficace în tratamentul infecțiilor parazitare.

 3. Stimulează sistemul imunitar: Brusturele conține antioxidanți și vitamine care pot stimula sistemul imunitar și pot ajuta corpul să lupte împotriva infecțiilor.

 4. Reduce simptomele diabetului: extractul de brusture conține compuși care pot ajuta la reducerea simptomelor diabetului. Pot fi folosite printre altele pentru a reduce nivelul de zahăr din sânge și a preveni complicațiile diabetului.

 5. Elimină gândacii: compușii din extractele de brusture se pot dovedi eficace pentru la eliminarea și prevenirea de gândaci din casa ta.

 6. Crește lactația: extractele de brusture pot crește volumul laptelui matern și pot stimula lactația.

 7. Eficace pentru tratarea afecțiunilor hepatice: brusturele conține compuși care pot fi eficace pentru tratarea afecțiunilor hepatice.

Alte beneficii ale brusturelui

 1. Învățarea și memoria: acidul linoleic din extractele de brusture ajută la stimularea învățării și memoriei.

 2. Pielea: Brusturele conține elemiți care pot ajuta la îmbunătățirea sănătății pielii și a părului și a potența proprietățile nutritive ale pielii.

 3. Stresul și depresia: Uleiul esențial din brusturele este cunoscut pentru efectele sale antidepresive și proprietățile sale calmante. Este un remediu natural pentru tratamentul stresului și depresiei.

Cum se folosește brusturele?

 1. Ulei de brusture: uleiul de brusture este folosit pentru tratarea problemelor de piele și a durerilor articulare. Se poate aplica direct pe zona afectată sau poate fi folosit în combinație cu alte uleiuri esențiale sau ca parte a unor măști faciale.

 2. Tinctura de brusture: tinctura de brusture se poate face acasă sau se poate cumpăra din magazinele cu produse naturiste. Se poate lua câte o linguriță de 3-4 ori pe zi și poate fi adăugat și în ceai și în alte produse alimentare.

 3. infuzie de brusture: infuzia de brusture se poate prepara dintr-o linguriță de flori uscate sau plantă uscată proaspătă. Se fierbe apa și se toarnă peste flori sau plante și se lase să se infuzeze timp de 10-15 minute. Se poate filtra și se poate băut combinat cu miere și lămâie pentru a-i da un gust mai bun.

 4. Pastă de măcinat brusture: se pot înmuia câteva linguri de flori de brusture și se pot mălțui pentru a obține o pastă. Se poate aplica direct pe zona afectată și se poate aplica o compresă.

Brusturele (Arctium lappa) este o plantă erbacee cunoscută pentru proprietățile sale medicinale. Brusturele a fost folosit ca un leac de peste 12000 de ani datorită compușilor săi puternici și poate ajuta la reducerea inflamațiilor, la tratarea paraziților intestinali, la stimularea sistemului imunitar, la reducerea simptomelor diabetului, la eliminarea gândacilor și la creșterea lactației.

În plus, brusturele o poate ajuta pe piele, stimulează memoria și învățarea, oferă un tratament natural pentru stres și depresie și poate fi folosit pentru tratarea afecțiunilor hepatice. Poate fi folosit sub formă de ulei, tinctură, infuzie sau pastă.

Având în vedere aceste informații, este timpul să profitați de beneficiile brusturelui. Mulțumim că ați citit acest articol și sperăm că v-a fost de folos.