Cainii de buzunar sunt interesanti si draguti, iar cu multi ani in urma acestia formau o adevarata comoara de a fi in posesia unui proprietar. Sunt caini de rasa mici, inventati pentru nevoile aristocratilor din vechime. Predecesori cainilor canisei care cunosc acum, rasele de buzunar sunt caini cu un temperament delicat si sunt foarte usor de intretinut, avand in vedere ca nu necesita treceri excesive prin toaletare si actiuni de intretinere.

Despre Ce Sunt Cainii de Buzunar

Cainii de buzunar sunt caini ai caror proprietarii au incercat de mii de ani sa miniaturizeze anumite rase populare, in scopul de a obtine animale cu aceleasi trasaturi ca ale raselor de mari dimensiuni, insa simplu de indeplinit. Acestia sunt caini de rasa cu dimensiuni reduse si sunt adesea descrisi ca fiind aproape adorabila. Totusi, custorul ti-l iau cainii de buzunar persista din cauza dimensiunilor totale reduse si a capetelor mici ale acestora.

Cu toate acestea, nu toate rasele sunt oficial considerate ca facand parte din familia cainilor de buzunar. Tipica gama de caini de buzunar cuprinde cainii cu dimensiuni destul de mici, incepand cu cele de 9 – 11 kilograme (chiar mai usori), dar acestia totusi nu se arata infioratori. Cainii de buzunar pot fi dividiti in patru categorii distincte: Chihuahua, Yorkshire Terrier, Spaniel King Charles si Toy Poodle. In aceasta categorie se pot include si caini mai vechi cu dimensiuni mai mici, precum: Norfolk Terrier, Papillon, Pug, Maltese si Bouledogue.

Chihuahua

Chihuahua este unul dintre cele mai vechi si cunoscute rase de caini de buzunar. Acestia se dezvolta in Mexic in jurul anului 1500 i.H., si considerati a fi prototipul cainilor din aceasta categorie. Acestia sunt compresati din punct de vedere genetic si se nasc foarte mici, atingand uneori dimensiuni mai mici decat un pix, si in general au un temperament all-about-love. Chihuahua de asemenea este adesea prominent in moda, spectacol si in productii de film ca o rasa deosebit de inteligenta si biruitoare.

Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier sunt originari din Anglia si au fost adesea petrecut al aristocratilor englezi, care comporta aceste caini ca accesorii elegante si elitiste. Acestia sunt caini sociabili, care se potrivesc in mare parte la toate mediile, deoarece sunt foarte adaptabili si se pot obisnui aproape cu orice persoana. Yorkshire Terrier sunt foarte afectuosi si au un temperament linistit si blând, ceea ce ii face uni dintre cei mai populari caini de buzunar iubitori.

Spaniel King Charles

Spanielii King Charles sunt caini foarte activi si placuti, care isi traiesc viata ca o mare aventura. Atunci cand sunt obisnuiti cu oameni, acestia sunt extrem de iubitori si afisati, devenind unul dintre cei mai buni prieteni. De asemenea, acestia traiesc in lumea cainilor de buzunar, care poarta haine si se bucura sa participe la concursuri de frumusete. Acestia se plictisesc repede cand sunt lasati singuri pentru prea mult timp si pot fi destul de lenesi, dar se adapteaza usor la stilul de viata al familiei.

Toy Poodle

Toy Poodle sunt cei mai mici din rasa de poodles si aici asupra lor s-a lucrat cu puterea selectii variate. Acestia se bucura de distractii, iar comportamentul lor este energic si inteligent. Ei sunt destul de puternici, astfel incat le pot servi proprietarilor in moduri surprinzatoare. Stimulare intelectuala mare este provocarea Toy Poodle insa, comportamentul lor este calm si relaxat.

Cum trebuie sa ai grija de acesti caini

Aceasta de obicei nu poate fi prima intrebare, ci mai degrabadaca aceasta rasa se potriveste cu stilul de viata si disponibilitatea proprietarului. Exista un numar mare de caini de buzunar, dar multi dintre acestia pot fi destul de dependenti si destul de sensibile atmosfera din casa. De aceea, este foarte important sa se tina cont de toate aspectele care pot influenta venirea unui caine de buzunar in casa.

De asemenea, trebuie acordata o atentie deosebita felului in care acestia sunt adaptati in anumite circumstante. De exemplu, multi caini de buzunar pot sa se adapteze in locatii inchise, insa ei pot fi destul de nesiguri si nefericiti atunci cand sunt scosi afara. De aceea, este foarte important ca proprietarii sa ii obisnuiasca si sa le asigure mai multa experienta in mediul de afara, pentru a-si consolida sentimentele de siguranta in sine.

O alta provocare importanta este sa se observe diferentele in temperament intre aceasta rasa. Totul porneste de la plimbari regulate in parcuri si magazine de animale, followup cautarea unor cluburi de caini de buzunar, sau interventiile adresate unui specialist in comportamentul cainilor, pentru a intelege modul in care acestia se pot comporta. Intre dramele si joiile suportate detinand un catel, intelegerea felului in care se poate obtine o intelegere echilibrata este foarte importanta.

Exista si recomandari utile pentru a stabili cea mai potrivita intretinere a cainilor de buzunar. Intotdeauna este recomandat sa se imparta un program echilibrat intre alimentatie si alte activitati, avand in vedere ceea ce cainele mai poate astepta in mod regulat, in functie de tipul de program al proprietarilor. In plus, a fi o rasa specifica and comportamentului, intotdeauna este indicat sa se acorde o atentie suplimentara, care poate include exercitii regulare si antrenamente stiut sau instructions in ceea ce priveste felul in care reactia si atitudinea proprietarului ii poate influenta pe cainii de buzunar.