Cei mai frumosi caini mici: Cele mai adorabile rase
Odata ce ai decis sa iti iei un caine catel micro, trebuie sa stii ca sunt multe rase care sa se potriveasca familiei si stilului tau de viata. Indiferent dacă preferi o rasă mai energică sau mai pasionala, sunt multe rase potrivite pentru orice.

Iata cateva dintre cele mai frumoase si mai populare rase mici:

 1. Chihuahua
  Chihuahuas sunt printre cele mai populare catei mici. Cu un temperament zglobic si atasat, Chihuahua sunt dedicati stapanilor lor si fac prieteni extraordinari. Acestia au corpuri mici si musculoase, cu marimi variabile si pelaje in culori variate. Chihuahua sunt incredibil de energici si au nevoie de exercitiu regulat pentru a se bucura la maximum de viata lor.

 2. Yorkie
  Yorkshire Terriers (Yorkies pentru scurt) sunt cele mai mici catei de talie mica intre aproximativ 3 si 7 kg. Acestea adora sa atraga atentia prin aspectul deosebit, cu blana fina si deschisa la culoare. Yorkies sunt foarte inteligente si adaptabile; acestea pot fi antrenate usor si sunt foarte curioase.

 3. Pug
  Pugii (sau carlini) sunt adorabili si totodata expresivi si devotati stapanilor lor. Caracteristica cea mai memorabila sunt ochii mari, nasul lor bulbucat si coada lor curba. Pugii sunt, de asemenea, foarte activi, jucausi si se adapteaza usor mediilor, oferind prietenie si companie pe tot parcursul vietii lor.

 4. Bichon Frise
  Bichon Frise sunt un grup de caini mici, trandafirii, scumpi cu parul strans si cocolos. Acestia se bucura de jocuri si mai mult decat orice sa fie in centrul atentiei. Bichon Frise sunt energici si au nevoie de intretinere regulata si de multa afectiune. Cu toate acestea, adora peisajele si sunt foarte curiosi.

 5. Shih Tzu
  Shih Tzu sunt cele mai frumoase si mai graioase catei mici de talie mica. Acestia se bucura sa stea in casa, sa se frece de stapanii lor si sa fie in centrul atentiei. Shih Tzu are nevoie de multa atentie si iubire si se bucura sa faca parte din familie. Ei se pot adapta usor oricaror activitati, fiind la fel de bineveniti in casa ca si in calatoriile la plaja sau pe munte.

 6. Bolognese
  Bolognese sunt mici caini de talie mica cu blana deasa si deschisa la culoare. Aceste creaturi pot fi energice, hiperactive si incantatoare. Bolognese sunt foarte inteligente si usor de antrenat si se adapteaza usor la stilul de viata al proprietarului.

 7. Bichon Bolognaise
  Bichon Bolognese este o rasa ludica si iubitoare, care poate fi usor de antrenat si se adapteaza extrem de bine la schimbarile de mediu. Acesti caini mici de talie mica sunt extrem de energici, jucausi si devotati stapanilor lor. Ei adora sa stea in preajma oamenilor si sa se bucure de compania lor.

 8. Cavalier King Charles Spaniel
  Cavalier King Charles Spaniel este o rasa mica dar energica, pasionala si iubitoare. Acestia au parul fin si deschis la culoare. Cavalerii sunt inteligenti si se adapteaza usor mediului lor. Se bucura sa fie prietenosi cu toata lumea si sa fie langa staperii lor.

 9. Maltese
  Maltese sunt caini mici curajosi, energici si foarte devotati stapanilor lor. Acestia sunt recunoscuti pentru blana lor de culoare alba si eleganta. Acestea au nevoie de multa atentie si afectiune, ceea ce le face sa fie adorati de stapani. Acestia primesc o relatie profunda si constanta.

Daca esti in cautarea unui catel mic, iti recomandam sa iei in considerare una dintre cele 9 rase de mai sus si sa iei in considerare particularitatile ei pentru a vedea daca se potriveste stilului tau de viata. Fiecare rasa are caracteristici fizice si temperamentale proprii, asa ca asigura-te ca faci cercetari adecvate si iei in considerare nevoile lui. Pe langa toate acestea, acorda-ti atentia si afectiunea de care are nevoie pentru a deveni un caine plin de viata si sanatos.