O dată ce alegeți călătoria către introspecția astrologică, nevoia de a afla când se va întâmpla ceva și cum să folosiți asta pentru a vă îmbunătăți viața, creând armonie și înțelegere, devine esențială. Un concept cheie care va sta în mod constant la bază ar trebui să fie înțelegerea semnului dvs. zodiacal și parcurgând ordinea zodiilor. Este o parte importantă în înțelegerea zodiacului, așa că luați câteva minute și învățați câteva informații cheie despre cum să determinați semnul dvs. zodiacal și cum să înțelegeți ordinea zodiilor.

Cum Să Înțelegeți Ordinea Zodiilor

Ordinea zodiilor descrie modul în care semnele sunt dispuse în mod corespunzător pe zodiac circular. Acestea sunt împărțite în patru secțiuni principale: occidental, Chin, Indian și persan.

Ordinea Zodiacului Occidental

Odată cu formarea zodiei occidentale, caracteristicile zodiacale au devenit distincte și clare. Astrologii occidentali și-au asumat postura de comandant al zodiacului. La fel ca instrumentele lor, astrologia occidentală folosește 12 semne în ordinea lor:

 1. Berbec
 2. Taur
 3. Gemeni
 4. Rac
 5. Leu
 6. Fecioară
 7. Balanță
 8. Scorpion
 9. Săgetător
 10. Capricorn
 11. Vărsător
 12. Pești

Fiecare dintre aceste semne are propriorile proprii interpretări, teme și caracteristici. Deoarece semnele se schimbă de-a lungul anului, indivizii sunt adesea împărțiți în trei parti: primăvara (Berbec, Taur și Gemeni), vara (Rac, Leu, Fecioară și Balanță), toamna (Scorpion, Săgetător, Capricorn și Vărsător) și iarna (Pești).

Ordinea Zodiacului Chinez

Școlile de astrologie chineze au o altă interpretare a zodiacului, chiar dacă utilizează același număr de semne zodiacale. De aici provin caracteristicile asociate cu anii chinezi. Deoarece sistemul lor este strâns asociat cu tradițiile și legea lor spirituală, diferă profund față de cel occidental. Ordinea lor include:

 1. Sobolan
 2. Bivolul de Apă
 3. Tigrul
 4. Iepurele
 5. Șarpele
 6. Calul
 7. Oaia
 8. Monkeys
 9. Cocosul
 10. Câinele
 11. Porcul
 12. Șoarecele

Aceste semne au fost alese deoarece au fost comparate cu cele 12 luni ale anului. Acestea includ, de asemenea, 12 ani distincte și sunt reprezentate grafic cu un cerc numit Chine Li. Fiecare an și semn asociat sunt adesea denumite după imaginea sau simbolul asociat. De exemplu, anul 2001 a fost anul Sobolanului, iar anul 2019 a fost anul Câinelui.

Ordinea Zodiacului Indian

Ordinea zodiacului indian se bazează și pe aceleași principii ca la ceilalți doi, folosind 12 semne alese în mod similar și legate de un an specific. Cu toate acestea, acestea sunt considerate mai multe sub forma unei naratii mistico-spirituale în care se spune povestea unor forțe karmice ce îi guvernează viața. Aceste semne includ:

 1. Mesha
 2. Vrishabha
 3. Mithuna
 4. Karka
 5. Simha
 6. Kanya
 7. Tula
 8. Vrishchika
 9. Dhanus
 10. Makara
 11. Kumbha
 12. Meena

Alături de acestea se adaugă și un 13-lea semn (Nag) care se scoate în afara ordinii cu scopul de a marca începutul seriei. Ca și în cazul ordinii occidentale, aceste semne sunt deseori împărțite în patru grupuri, respectiv iepuri, câini, cămile și cămila.

Ordinea Zodiacului Persan

Ordinea zodiacului persan, doar ca în India și China, folosește 12 semne, cu excepția numelor și simbolurilor lor, fiecare fiind adesea asociat cu o narativă sau poveste persană.

 1. Aries
 2. Taurus
 3. Gemini
 4. Cancer
 5. Lion
 6. The Maiden
 7. The Scales
 8. Scorpio
 9. Sagittarius
 10. Capricorn
 11. Aquarius
 12. Pisces

Cum Să Aflați Care E Semnul Dvs. Zodiacal

Cea mai bună modalitate de a afla semnul dvs. zodiacal este să așteptați anul născutului. În mod tradițional, zodia începe din data de 21 martie și se termină pe 20 aprilie. Acest lucru înseamnă că dacă aveți data nașterii înainte de această dată, semnul dvs. zodiacal este Berbec și dacă nașteți după această dată, semnul dvs. zodiacal este Taur. Apoi, căutați în jos linia pentru a vedea ce semn urmează.

De asemenea, puteți folosi un calendat sau calendar zodiacal pentru a afla ce semn zodiacal corespunde cu data nașterii dvs.