Manechinii cu părul lor extravagant, siluetele copilărești și culorile vii s-au transformat în simboluri ale modei anilor 80. Acest stil atemporal și inovator a umplut lumea cu culori strălucitoare și stiluri unice care provin de la atât de mulți artiști cu care am crescut împreună. Moda anilor 80 a devenit reprezentativă pentru epocă, oferind emoții și sentimente memorabile care au însoțit o generație. 

O perioadă despre care vorbim cu nostalgie și care continuă să inspire gavere de stil la un nou cerc de adepți. O să explorăm această tematică în profunzime, oferindu-vă un punct de vedere asupra culturii urbane a vremurilor respective.

Moda anilor 80
Moda anilor 80 a fost influențată de film, muzica, televiziune și artiști ai vremurilor respective. Generația a reușit să merge cu pasul susținut, explorând stiluri noi și diferite, care dețineau, de asemenea, un echilibru între look-uri luxoase și încărcate, dar și elegante. Siluetele erau veșnic prezente în ținutele acelor vremuri. O versiune modernă a siluetelor anilor 50 a inundat lumea modei și au creat un look curajos și memorabil.

Culorile anilor 80
Culorile anilor 80 au fost vibrante și textureate, aducânfd o notă de bunătate și optimism în toată lumea. Nu trebuie să fii surprins dacă veți găsi picături de albastu fosforescent, roz și gri neon în același produs. Aceste culori vii sunt adevărate stiluri pentru multe branduri noi și prezente pe piața modei.

Ținute
Ținutele anilor 80 erau un amestec între cultură urbană și fashion. Acul îndrăzneț anilor 80 mergea mână în mână cu modernitatea și ideea de individualism. Aceste ținute erau diversificate de-a lungul deceniilor, în funcție de fiecare artis și influența lor asupra culturii pe care o duceau mai departe.

​Bazându-se în principal pe jurnalele cu modă ale vremurilor, puțin ne ajută să ne obțină un trimis în viața de epocă, fotografii de epocă si reviste, am putut găsi câteva fișiere comune.

Listă de ținute de la moda anilor ’80:

• Chaps și pantofi – această combinație se transformase în simbol modern al epocii și artiștilor;

• Incalțăminte și jachete neon – pantoful era unul dintre lucrurile preferate ale persoanelor cu stil, împreună cu accesoriile purpurii și neon;

• Jeans – a fost o piesă esențială atât de mult timp, deși stilurile și modelele s-au schimbat mereu în funcție de epocă;

• Tricouri largi – acestea adăugau o notă destul de casual carea fi văzută în ținutele hip-hop, rock și new wave ale vremii;

• Geanta – preferata multor doamne, acest accesoriu a înlocuit plăcintele mari drept cel mai bun mod de a-și ține lucrurile la îndemână.

Hainele de lux
În anii 80, modelele erau luxoase și păreau costisitoare. Acesta era un stil carea ajutat la crearea unei lumi rafinate moderne. Dacă erai persoana potrivită, aveai șansa de a comercializa haine de lux și de a câștiga poziții de top în domeniul modei.

Listă de produse de lux ale anilor ’80:

• Cizme – aceasta a fost piesa cheie a era, fiind urmărită indeaproape de designerii și creatorii de modă;

• Material textil – au fost folosite țesaturi din materiale mai speciale, cum ar fi matasea, mătasea,tulle-ul, organza și gauze pentru cei care își doreau o ținută mai specială;

• Accesorii – ieșeau în evidență piesele de îmbrăcăminte cu aceste accesorii scumpe, cum ar fi pantofii și posetele;

• Sacouri – acestea erau, de asemenea, ținute adesea din această perioadă, cu detalii curajoase, cutii și volane;

• Costume – aceștia erau în vârstă, de asemenea, într-o mare varietate de stiluri și fețe de costume.

Siluetele anilor 80
Siluetele erau foarte comune în moda anilor 80. Unii se basează pe o versiune modernizată a look-ului signature al epocii 50 – adesea mai scurt și mulat pe corp, dar și mai fin. Această schimbare prinse curcele de public mulțumită reinventării formelor și curgerii luxuriante a stilului acestei epoci.

Lista siluetelor de moda ale anilor ’80:

• Jachete strânse – aceste jachete oferă un look extrem de interesant și sunt adesea făcute din materiale precum blana, denimul și panza;

• Pantaloni stil military – acestea sunt foarte simple și populare și oferă un look puțin mai puțin încărcat, ideal pentru cei care preferă un look mai clasic;

• Pulovere și tricouri cu volane – acestea sunt adesea făcute din material