Cand se stropesc trandafirii? Schema de tratament

Trandafirii sunt considerati cei mai frumosi si eleganti flori. Ei pot fi vazuti in gradini si buchete, ca un element decorativ atractiv iluminand si imbogatind orice ambient. Din punct de vedere practic, trandafirii sunt foarte decorativi si vesnici, avand o rezistenta la variatiile climatice foarte buna.

Cu toate acestea, aceasta varietate speciala de flori nu se mentine in aceeasi forma fara un program de ingrijire special. Dintre acestea, stropirea este un element important, ceea ce pune in discutie: cand se stropesc trandafirii? Schema de tratament potrivita pentru aceasta specie de flora poate fac toti diferenta.

Ce inseamna stropirea?

Stropirea includel rasul dezinfectant in gradina si este procesul de pulverizare a florilor in vederea protejarii lor impotriva insectelor sau a altor paraziti. Acest tratament va fi aplicat intotdeauna pe perioade scurte si regulate, astfel incat sa se evite saturarea cu produse chimice si pierderea florilor.

Cand se stropesc trandafirii? Schema de tratament

De regula, trandafirii sunt stropiti cam o data la doua saptamani. De asemenea, trebuie luate in considerare importante si factori precum temperatura, precum si starea in care florile se afla in momentul in care se face tratamentul.

In primul rand reactiile florilor vor fi considerat, existand o anumita gama care nu va primi aceasta interventie, sau care trebuie acordata in cantitati mult mai reduse de dezinfectant.

Etapele de stropire

  • Curatarea florilor de praf: praful se aduna pe petale si nu permit florilor sa se bucure de lumina binefacatoare a soarelui. De aceea, inainte de aplicarea substantelor chimice, florile trebuie curatate cu un jet de apa.

  • Selectarea produselor chimice potrivite: de cand produse pot fi folosite in stropirea florilor si asta difera in functie de tipul de insect sau paraziti. Aplicarea unor produse gresite poate afecta negativ trandafirii.

  • Aplicarea dezinfectantului: o cantitate mica dede a produsului poate fi pusa in jetul de apa, si florile pot fi stropite de mai multe ori.

  • Utilizarea de sisteme si instrumente adecvate: exista o arie larga de produse si tehnologii pentru stropirea florilor, iar utilizarea adecvata a acestora poate facilita intregul proces.

Reaprinatarea trandafirilor

Exista cazuri in care trandafirii contin elemente modificate sau daunatoare, cum ar fi mucegai sau mildou. Acestea sunt cauzate de lipsa de igiena si pot compromite starea florilor. O folosire abuziva a substantelor chimice, sau aplicarea lor la momente nepotrivite, poate duce la deteriorarea trandafirilor.

Pentru aceasta, florile trebuie examinate periodice, pentru a preveni aparitia problemelor, si pentru a separe in mod corespunzator florile afectate. Aceste flori vor fi otravite, si aduse cu un jet de apa lor preferata.

Atentie! Florile sprancenate unui trandafir sunt cele mai sensibile si trebuie tratate cu non-ajustare. De asemenea, vor fi utilizate numai produse special aprobate pentru gradini si trandafiri, si la interval de doua saptamani.

In concluzie

Stropirea trandafirilor este un lucru esential in intretinerea acestora, si poate facilita pastrarea sanatatii si frumusetii florilor. Exista numeroase produse si instrumente pe piata si nu este nevoie sa folosesti prea multe dintre ele.

Potrivit acestei teme, cand se stropesc trandafirii? Schema de tratament trebuie aplicata la fiecare doua saptamani, folosind produse speciale care vor proteja trandafirii impotriva insectelor, parazitilor si a bacteriilor. De asemenea, se vor rezerva tratamente speciale pentru florile sensibile, pentru a nu le afecta.