Sucul de Sfecla Rosie – un Supliment Zi de Zi Eficient si Sanatos

Sucul de sfecla rosie poate fi usor confundat cu smoothie, si mai multi oameni sunt adesea intrigati de beneficiile sale. Sucul de sfecla rosie, care este obtinut din sfecla rosie si apa, este foarte sanatos si nutritiv. Este cunoscut ca un supliment eficient si de multe ori oamenii il consuma atat pentru a trata anumite afectiuni, cat si pentru a se mentine sanatosi si energici.

Deci, cand se bea sucul de sfecla rosie si cat beneficii are? Este ceea ce vei invata citind in continuare, dar intai sa vedem de unde provine aceasta leguma sanatoasa.

Istoricul: Unde si Cum Provine Sucul de Sfecla Rosie

Sfecla rosie a fost folosita pentru prima data in Imperiul Roman, pe cand in prezent, ea se cultiva si se foloseste in bucataria din intreaga lume. Beneficiu principal de care se bucura toate persoanele care iau sucul de sfecla rosie este acela ca aceasta consista in precursori naturali ai acidului folic pentru prevenirea anemiilor, si este inclusa in multe diete din intreaga lume. In plus, aceasta proprietate a reducerii aciditatii din stomac si protectie antioxidanta fac ca sucul de sfecla sa fie una dintre cele mai bune licori pentru om.

Cand Sa Bei Sucul de Sfecla Rosie?

Conform specialistilor, se recomanda sa bei sucul de sfecla rosie in cateva momente si cu anumite regulatori. Cel mai important lucru sa stii este ca trebuie sa il bei imediat ce devine curata. Daca sucul de sfecla rosie se va bea intreaga zi sau chiar 2 zile, el pierde din proprietatile sale nutritive datorita oxigenarii si poate fi toxic si poate pune in pericol sanatatea. Din acest motiv, se recomanda sa il bei in cateva momente ca:

• Dimineata – pentru a incarca bateriile

• La pranz, pentru a obtine un supliment reprezentativ pentru organism

• Seara, intre orele 18 si 20

• Dupa antrenament, ca un supliment sau bautura energetica

• La fiecare 2 ore inainte de a merge la culcare

Beneficiile Eficiente si Sanatoase Ale Sucului de Sfecla Rosie

Sucul de sfecla rosie ofera organismului nostru beneficii eficiente si sanatoase ca o bautura super-alimentara. Iata cateva dintre acestea:

• Fier – Sfecla rosie are un continut mare de fier, proteine si vitamine, care grabseste procesul de recuperare a organismului si indica oxigenarea sangelui.

• Intarirea sistemului imunitar – O concentratie mai mare de vitamine din complexul B, vitamina C, minerale, cum ar fi Magneziu si Potasiu, sunt folosite ca si supliment de intarire a sistemului imunitar si prevenire a agresiunilor microbiene si acarienilor.

• Normalizarea glicemiei – Datorita cantitatii reduse de zahar si fibre, acest supliment are un indice glicemic destul de scazut, ceea ce il face potrivit, fata de alte bauturi, pentru persoanele care sufera de diabet.

• Afectarea pozitiva asupra creierului – Fierul din sucul de sfecla rosie, atasat de alte nutrienti esentiali, cum ar fi Calciu, Magneziu, Sodiu, Potasiu si Fosfor, are un impact pozitiv asupra sanatatii creierului. Acest lucru va diminua sau chiar va elimina total anumite simptome ale starilor de oboseala, acest lucru mentinandu-ne intr-o stare echilibrata a mintii noastre.

• Anti-oxidanti – Sucul de sfecla rosie are si proprietati antioxidante care previn aparitia radicalilor liberi, care sunt responsabili pentru imbatranirea prematura a pielii.

• Alcalinizarea corpului – Datorita faptului ca sfecla rosie depune efecte de curatare, alcalinizare si sedimentare ale organismului, se poate folosi cu succes pentru a detoxifia sistemul digestiv si eliminarea anumitor toxine din corp.

• Controlul tensiunii arteriale – persoanele care iau o jumatate de ceasca de suc de sfecla rosie in fiecare dimineata se pot bucura de controlul tensiunii arteriale.

Concluzie

Sucul de sfecla rosie a devenit un supliment preferat pentru multi oameni din toata lumea, oferind beneficii mari si multiple. El poate fi usor servit ca una dintre principalele bauturi ale zilei si este recomandat sa se bea dimineata intrucat prin aceste proprietati alcalinizare, alimentare cu fier, controlul glicemiei si afectarea pozitiva asupra creierului, va pregati pentru cea mai eficienta zi. Intotdeauna se recomanda sa se consulte un inconorrom cu privire la proprietatile nutritive si dieta pe care o urmati.