Introducere

Ciresii sunt plante foarte decorative, care dau gradinilor si gradinilor noastre un aspect frumos si colorat. Acestea cresc destul de bine in mai toate mediile de clima si locatiile, caracteristici care contribuie foarte mult la popularitatea lor. Totusi, stropirea corecta a unui cires este esentiala pentru mentinerea unei sanatati optime si cresterea productiei de fructe. In acest articol, vom explora cand trebuie sa stropim ciresii, ce beneficii aduce stropirea si ce schema de tratamente folosim.

Cand stropeste ciresii?

Masurarea umiditatii solului poate duce la o decizie prioritarastropire a ciresilor. Daca umiditatea nu se afla intre 50 si 60%, trebuie sa stropim ciresul. De asemenea, stropirea trebuie sa se faca cu atat mai mult cu cat temperaturile au urcat, pentru a asigura plantei umiditatea necesara.

De asemenea, stropirea regulata a arborilor de cirese reduce riscul daunatorilor. Stropirea reduce navigabilitatea lor prin prevenirea dezvoltarii unui mediu de umiditate adecvat care favorizeaza inmultirea lor.

Beneficiile stropirii ciresilor

Una dintre cele mai evidente beneficii ale stropirii ciresilor este creșterea productiei de fructe. Ciresii sunt mai predispuși la oferta lor de cirese atunci când umiditatea solului este adecvata. Mai mult, stropirea ciresilor poate fi o soluție pentru prevenirea mucegaiului si uscarea fructelor. In plus, stropirea este foarte importanta pentru a preveni pierderile de productivitate si pentru a face fata variatiilor de temperatura.

Care este schema de tratament corecta pentru ciresi?

Un program adecvat de stropire si tratament a arborilor de cirese poate contribui la productia lor si la sanatatea lor. Primul pas este spalarea tuturor frunzelor si a sistemului radicular al ciresilor cu apa. Apoi, pot fi aplicate tratamente efective cu substante chimice impotriva organismelor daunatoare, cum ar fi daunatorii. Tratamentele pot aduce si avantajul de a preveni aparitia diferitelor paraziti si al infectiilor. Pentru tratamentul corect si eficient, se recomanda folosirea produsului foliar recomandat, de obicei, de catre un specialist in fitopatologie.

Intervalul de tratament al arborilor de cirese variaza in functie de specie, de fiecare data fiind recomandat dupa o anumita perioada. In primavara si iarna, se recomanda aplicarea excesului de tratament foliar. De asemenea, vara, tratamentul foliar se poate aplica cel mult o data pe luna, pentru a contribui la prevenirea aparitiei infectiilor.

De asemenea, stropirea corecta a ciresilor poate fi asociata cu fertilizarea solului. Un program adecvat de fertilizare asigura un furnizor constant de nutrienti si poate contribui la cresterea si productie mai ridicata a ciresilor. De asemenea, furnizarea de apa bogata in nutrienti poate preveni uscarea si oferirea unei umiditati optime.

Ultimele masuri pentru ingrijirea arborilor de cirese sunt rarirea si taierea lor. Rarirea si taierea consistenta a unui arbore de cirese poate contribui semnificativ la sanatatea sa si la productie. Aceasta taiere poate fi realizata cu o taiere centrala sau cu taieri laterale in functie de modelul de brandar sau de coroana de arbori de cirese dorite.

Concluzie

In concluzie, stropirea si tratarea corecta a ciresilor sunt esentiale pentru mentinerea unei sanatati optime si creste productia lor. Stropirea ciresilor trebuie sa se faca in momentul in care umiditatea solului este sub 50-60%, sau in cazul in care temperaturile sunt ridicate. Pentru tratamentul corect al arborilor de cirese se recomanda folosirea produsului foliar recomandat, numai dupa ce acesta este recomandat de un specialist in fitopatologie si sa se aplice un program adecvat de fertilizare. In cele din urma, rarirea si taierea lor poate contribui la sanatatea lor si productia lor.