Trandafirii sunt considerati cea mai frumoasa si mai iubita a tuturor florilor din gradina. Multi gradinari considera ca acestia pot sa planteze trandafirii chiar si prin introducerea lor in containeri speciali sau chiar in sticle pe a caror baza sa se faca o plantare curenda. A planta trandafirii prin sticla se numeste asa "ornamental sticla trandafiri". Acest lucru se poate face in orice anotimp acceptand conditiile climatice suficient de adecvate.

Ce materie prima ai nevoie pentru plantarea trandafirilor cu sticla?

Pentru a planta trandafirii prin sticla va trebui sa adunati urmatoarele materiale:

 • Un container de anduranta de dimensiuni adecvate pentru a pastra trandafirii cu sticla (cum ar fi vase de sticla, vase, geamuri vechi, etc);

 • Un strat de scoarta sau frunze uscate;

 • Paturi adanci si paturi subtiri pentru prevenirea infestarii cu sol pentru trandafiri;

 • Substrat, terci sau pamant pentru frunze;

 • Umiditate suplimentara (inalbitor, vopsea umeda, etc) pentru a hidrata trandafirii;

 • Fertilizator natural sau artificial;

 • Ustensile mici pentru saparea gropilor;

 • Cateva sticle, cutii, cosuri sau alte recipiente pentru a le umple cu sol.

Explica pasii de incalzire a solului

Incaltirea solului pentru cultivarea trandafirilor este esentiala. Prin incalzirea solului, se asigura dezvoltarea adecvata a radacinilor trandafirilor si cresterea lor. Mai mult, aceasta tehnica ajuta la deplasarea aerului si a sistemului de drenaj mult mai usor in pamant. Principalele etape de incalzire a solului ar fi:

 1. Preincalzirea solului. Se recomanda preincalzirea solului cel putin cinci sau sase saptamani inainte de plantare. Acesta poate fi facut cu ajutorul unor prosoape moi sau materiale textile umede.

 2. Preincalzirea solului prin acoperire. Aceasta presupune acoperirea paturilor de sol cu materiale textile umede. Acest lucru va ajuta la pastrarea caldurii sezonal si a umiditatii.

 3. Preincalzirea solului prin folosirea unui generator de caldura. Acest tip de generator se poate folosi in curtea dvs. chiar daca este in orice anotimp.

Cum sa realizezi o pregatire adecvata pentru trandafirii cu sticla

Pentru a realiza o pregatire adecvata pentru trandafirii cu sticla, se recomanda sa se urmeze urmatorii pasi.

 1. Alege containerul potrivit pentru plantare. Ca regula generala, containerul in care se planteaza trandafirii cu sticla trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat bulbii sau radacinile pe care vor fi puse.

 2. Alege restul componentelor. In afara de container, asigurati-va ca aveti si stratul de scoarta sau frunze uscate, paturi adanci si paturi subtiri, fertilizatori, inalbitori, vopsele umede si materiale textile umede.

 3. Spalati containerul cu apa curata. Este important sa curatati containerul pentru a preveni aparitia de microbi si orice fel de infestari.

 4. Umple containerul cu substrat. Acest lucru va ajuta la mentinerea umiditatii solului.

 5. Efectuati si alte tratamente, cum ar fi aplicarea fertizilor.

Cum sa plantezi trandafirii cu sticla?

Plantarea trandafirilor cu sticla poate fi un proces complex si provocator, dar este unul important daca doriti sa obtineti un anotimp plin de culoare in gradina dvs. Urmatorii pasi va vor ajuta sa plantati trandafirii cu sticla.

 1. Se pregateste solul. Acest lucru se poate face prin amestecarea tuturor componentelor, adica a stratului de scoarta, a paturilor adanci si subtiri, a terciului si a pamantului.

 2. Se sapă o gaură. Gaura pe care o sa o faceti va trebui sa fie suficient de mare pentru a face o plantare curata si adecvata.

 3. Se plantează trandafirii cu sticla. Se pun trandafirii curatati de sol in mijlocul gaurii si se acopera cu substrat.

 4. Se acopera solul cu un strat subtire de pamant. Aceasta se va face pentru a pastra umiditatea solului si pentru a preveni infestarea cu microoameni.

 5. Se adauga un strat de scoarta. Acest strat va ajuta la reducerea evaporarii umiditatii din sol.

Cum sa ai grija de trandafirii cu sticla

Dupa ce ati terminat de plantat trandafirii cu sticla in gradina dvs., se recomanda efectuarea urmatoarelor actiuni pentru a va asigura ca planta va supravietui si va face fata vremurilor schimbatoare.

 • Licitati containerul. Acest lucru poate fi facut prin adaugarea unei cantitati mici de umiditate, de ex. inmuierea solului cu apa.

 • Asigurati-va ca trandafirii sunt bine aerisiti.

 • Supravegheati stratul de scoarta si sifonati solul pentru a preveni infestarea cu microorganisme.

 • Fertilizati trandafirii cu sticla in mod regulat.

 • Aplicati tratamente curente, cum ar fi tavalirea solului pentru a stimulate infestarea.

 • Estompati si muscati radacinile in scopul de a atenua actiunea eroziva a aerului si a preveni secarea sau uscarea acestora.

 • Asigurati-va ca trandafirii sunt feriti de stresul solului prea mare sau prea scazut si de schimbarile bruste de temperatura.

Cum poti obtine mai multi trandafiri cu sticla

In plus fata de ingrijirea trandafirilor cu sticla, se pot efectua cateva actiuni aditionala pentru a obtine o recoltare mai abundenta. Acestea ar include:

 • Plantarea trandafirilor alternativ. Aceasta poate fi facuta prin asezarea bulbilor de trandafiri si a rizomilor la intervale aproximativ egale si alternarea lor pe directii diferite.