Introducere
Primavara reprezinta momentul in care ne bucuram de reintoarcerea naturii la viata. Odata cu venirea acestei perioade frumoase, gradina va incepe sa se umple de culori. Cand vine vorba de iubitorii de flori si gradini, primavara inseamna a scoate florile in afara. Fiecarui gradinar ii place sa-si aseze florile pentru a obtine o adevarata oaza de frumusete suprinzatoare. In acest articol vom discuta despre cand se scot florile afara si cum sa faci asta.
Istoria Florilor
Inregistrarile istorice despre flori le putem gasi inca din cele mai vechi timpuri. Aflam cum au inceput sa fie cultivate florile si cum s-a descoperit ca se pot hrani plantele cu fertilizatori. Dupa ce au fost create diferitele tipuri de flori, gradinaritul a fost transformat. Acestia au descoperit ca una dintre cele mai bune modalitati de a imbunatatii aspectul gradinii, este construirea unor balustrade atragatoare si folosirea culorilor florilor.
Cand se scot florile afara?
Este foarte important sa stii cand se scot florile in afara. De obicei, se recomanda sa incepi sa plantezi florile doar atunci cand temperatura apei din sol si temperatura aerului sunt apropiate, adica cam la fel. Apoi, asteapta sa treaca prima furtuna de primavara. Aceasta va preveni crearea de boli in plantele tale si iti va permite sa obtii o crestere corespunzatoare. De asemenea, in multe parti din lume, florile incep sa fie scoase in luna aprilie. Varsta lor matura, cea in care trebuie sa fie plantate, dureaza intre luna mai si iunie.
Inmultirea florilor
Inmultirea florilor are loc prin radacini. Inmultirea inradacinata implica scoaterea unor ierburi din alte parti ale gradinii si mutarea lor intr-un mediu nou. Totusi, nu toate speciile de flori se pot inmulti prin aceasta metoda. Inmultirea prin butasi sau prin seminte este o metoda mai buna pentru majoritatea florilor, daca doresti sa obtii foarte multe flori noi.
Dezvoltarea plantelor
Dezvoltarea florilor poate fi accelerata prin folosirea unor tipuri de fertilizatori. Fertilizatorii ingrasa solul si contribuie la crearea unui mediu bun pentru cresterea florilor. Fertilizatorii trebuie aplicati in fiecare saptamana pentru a obtine cea mai buna crestere si culoare a florilor.
Utilizarea Uleiurilor Esentiale
Unele uleiuri esentiale sunt utilizate de multi gradinari pentru a-si proteja florile. Acestea se pot adauga la o cantitate mica de apa si aplicate in conformitate cu instructiunile produsului. Uleiurile esentiale ii ajuta pe gradinari sa lupte contra daunatorilor si a organismelor periculoase pentru plante.
Cum sa ingrijesti florile
Pentru a te asigura ca florile tale raman in cea mai buna stare, trebuie sa urmezi cateva sfaturi de ingrijire. Primul pas este sa vei regulat solul pentru a elimina buruienile si diferitele insecte. Pentru a mentine solul umed, trebuie sa plantezi florile intr-un sol bogat in umiditate. De asemenea, se recomanda pastrarea unui registru de irigare. Se recomanda sa irigati florile in fiecare dimineata si seara, sau chiar mai des, in functie de vreme.
Cum sa preveniata bolile si daunatorii
Pentru a preveni aparitia fungalilor si daunatorilor, trebuie sa supervizezi intotdeaunaa activitatea solului. Fungalii si daunatorii s-ar putea sa fie prezenti in localizarile mai calde si mai umede, ceea ce inseamna ca ar trebui sa le poti vedea si sa le elimini. Daca nu realizezi acest lucru, este posibil ca plantele tale sa piarda culoarea, sa se deshidrateze sau sa fie afectate de alte boli.
Cum sa elimini buruienile
Buruienile pot deveni o problema majora in gradina ta. Principala modalitate prin care sa elimini buruienile este, in primul rand, sa ai o suprafata cu pamant bine planificata si sa intelegi cum sa identifici un buruian. Apoi, trebuie sa inlaturi buruienii atunci cand se prezinta, ori de cate ori este necesar, pentru ca acestia sa nu se dezvolte si sa creasca prea mult.
Irigarea regulata
Irigarea regulata este unul dintre lucrurile esentiale pe care trebuie sa le faci pentru a face ca florile tale sa ii rada frumoase. Pentru a face asta, se recomanda sa folosesti soluri speciale pentru a te asigura ca florile sunt udate la nevoie. De asemenea, unele flori necesita mai multa udare decat altele, asa ca trebuie sa gasesti un anumit aport de apa potrivit pentru a-ti creste florile.
In conclusion
In acest articol am vorbit despre cand se scot florile afara si care sunt metoda prin care acestea se scot la limita. Am vorbit de asemenea despre inmultirea si dezvoltarea acestora, precum si despre cum ar trebui sa ingrijesti florile grabind si prevenind bolile si daunatorii. Daca urmezi sfaturile noastre si acorzi toata atentia de care florile au nevoie, simturile tale isi vor recapata energia si gradina ta va fi plina de frumusete.