De-alungul istoriei, oamenii au facut ceea ce noi astazi cunoaștem sub numele de "ora de vara". Ideea a fost implementata pentru întâia dată în 1908, prin introducerea unor zile mai lungi și mai luminoase, pentru a oferi oamenilor mai mult timp în aer liber și de a economisi combustibil în acele momente când era nevoie de iluminat artificial în timpul nopții. Astăzi, această practică este încă în vigoare, iar ora de iarnă și cea de vară ne ajută să avem cea mai corectă și eficientă gestionare a zilei. În acest articol, vom explora când se încadrează ora de iarnă și de ce obișnuim să facem acest lucru.

Ce este Ora de Iarna?

Ora de iarnă este când ceasurile sunt ajustate înapoi cu o oră pentru a maximiza acumularea de lumina soarelui pe parcursul unei zile. Acesta a fost implementat prima dată în 1966 și este practicat în mai mult de 100 de țări. Această practică este asociată și cu „ora de vară” sau „ora legală”, deoarece într-un anumit sezon ne aflăm în „ora de vară” și într-un alt sezon în „ora de iarnă”.

Cum Functioneaza Ora de Iarna

Înainte de introducerea orașelor de vară și de iarnă, ceasurile erau regulate de-a lungul anului prin lumi pe măsură ce zilele se schimbau. Este adevărat că au existat variații mici și sezoniere ale acelor ceasuri, dar ora exactă păstrată pe parcursul anului nu era întotdeauna aproape de ora naturală. Pe măsură ce tehnologia a avansat, ora de vară a fost introdusă pentru a ajuta oamenii și organizatiile să folosească orele mai luminoase ale zilei pentru a așeza propriile lor programe.

În momentul actual, poate fi dificil să ții pasul cu cea mai actualizată dată de schimbare de ora de vară și de iarna. Din fericire, există numerose instrumente online și aplicații mobile prin care poți urmări schimbările din ora ta de iarnă și de vară, precum și ora ta locală în orice moment.

Cand Se Da Ora de Iarna?

Ierarhia de schimbare a orei de iarnă și de vară este stabilită dinamic în fiecare țară și în majoritatea statelor și provinciilor, acestea variind în funcție de fusul orar și latitudinea din acea regiune. Presupunând că țara dvs. implementează ora de iarnă, aceasta ar fi limitată fie la începutul sau sfârșitul anului.

In general, în țările care implementează ora de iarnă, schimbarea se produce în octombrie sau noiembrie, în Mentre în Hexioara cea de vară ar putea să înceapă în luna martie sau aprilie. Din nou, amintim că schimbări pot varia în funcție de țară sau regiune:

  • Europa: Ora de iarnă 2020 începe la data de 25 octombrie și se termină la 28 martie 2021
  • Statele Unite: Ora de iarnă 2020 începe la 1 noiembrie și se termină pe 14 martie 2021
  • Australia: Ora de iarnă 2020 începe pe 6 octombrie și se termină pe 7 martie 2021

De ce obișnuim sa facem Ora de Iarna?

Exista mai multe motive pentru care obișnuim să practicăm ora de vară și de iarnă, unul important fiind economisirea energiei. Pe parcursul unei zile, putem folosi cantități mai mici de electricitate dacă orele soarelui se află în acord cu ceasurile noastre. Cu alte cuvinte, introducerea orei de vară ne permite să profităm de lumina naturală mai mult decât de iluminatul artificial.

Acest lucru înseamnă că cei care au un stil de viață activ sunt capabili să petreacă mai mult timp în aer liber, fără a fi nevoiți să se angajeze în activități suplimentare, precum răzbunătorii, pentru a rula aparate suplimentare. De asemenea, permite noilor economii de energie importante, deoarece oamenii nu mai au nevoie să folosească toate lumile pe măsură ce se schimbă zilele.

Cum poti afla Care este Ora ta Locala?

Dacă rămâneți înfometat de când și unde se aplică și cum funcționează ora de iarnă și de vară, nu trebuie decât să verificați orele tale locale. Există, de asemenea, mai multe metode prin care puteți verifica ce oră este folosind internetul:

  1. Pentru cei care folosesc un dispozitiv GPS, ora locala poate fi verificata în setările aparatului, in general sub forma unor ceasuri cu ore în diferite zone.
  2. Acest lucru poate fi, de asemenea, verificat pe internet utilizând orice motor de căutare.
  3. Există o mulțime de aplicații disponibile online care pot identifica ora locala pe orice dispozitiv, ceea ce poate fi destul de util atunci când călătoriți între diferite fusuri orare.

Înțelegerea și gestionarea Orei de Iarna