Cand se scot bulbii de narcise din pamant?

Bulbii de narcise sunt unele dintre cele mai populare flori primavara care pot fi plantate si cultivate pentru a oferi un plus de culoare gradinilor sau aleilor orbitoare. Bulbii de narcise necesita o intretinere minima si dau o multime de satisfactii posesorilor lor datorita infloririi spectaculoase si a frumusetii florilor. Desi sunt, in general, usor de intretinut, unul dintre momentele-cheie pentru pastrarea bulbilor de narcise in functionalitatea lor optima este momentul in care acestia trebuie sa fie scosi din pamant.

In acest articol, ne vom concentra pe explicarea momentului in care trebuie sa scoateti bulbii de narcise din pamant si pe intretinerea lor corecta inainte, in timpul si dupa aceasta etapa.

Cum poti indica/determina momentul in care trebuie sa scoti bulbii de narcise din pamant

Bulbii de narcise trebuie scosi din pamant atunci cand sunt complet uscati. Odata uscati, frunzele bulbilor de narcise au tendinta sa iasa din pamant. In general, acest proces de uscare a frunzelor dureaza aproximativ trei saptamani, incepand din momentul infloririi.

Cei care se ocupa de intretinerea gradinilor pot sa scoata bulbii de narcise cu atentie imediata ce frunzele sunt uscati. Desi aceasta neglijare a uscarii frunzelor nu afecteaza bulbii, este foarte important sa se verifice starea lor regulat inainte de a incerca sa ii scoata din pamant.

Intretinerea bulbilor de narcise inainte de a fi scosi din pamant

Intretinerea bulbilor de narcise poate incepe inca din primul moment in care bulbii sunt plantati. este important ca zona plantata sa fie curatata in mod regulat. Acest lucru va ajuta la indepartarea excesului de muschi, iarba si alte materii care ar putea impiedica frunzele sa creasca.

De asemenea, este esential, inainte de scoaterea bulbilor de narcise din pamant, sa asiguri un nivel adecvat de umiditate. Chiar daca se apropie momentul recoltarii bulbilor, este recomandat sa fie asigurata o umiditate moderata, pentru ca bulbii sa se poata bucura de un sol suficient de nutritiv inainte sa fie scosi din pamant. Mai mult decat atat, zonele unde se scot bulbii trebuie sa fie ferite de vant pentru a nu dauneze florilor si a le ajuta sa creasca.

Cum se scot bulbii de narcise din pamant?

In principiu, picioarele speciale sau grevile sunt folosite pentru a face un strat de pamant sub bulbii de narcise si a incepe sa se scoata cu grija acestia. Desi acest lucru poate parea simplu, este foarte important sa se faca cu atentie si rabdare pentru a se evita deteriorarea bulbilor.

Mai apoi, bulbii se duc in zona pregatita pentru camara si se pun pe rafturi intr-o pozitie luminoasa, curata si uscata. Aceasta pozitie ajuta la uscarea enervanta si ajuta bulbii si, de asemenea, le conserva energia. Este foarte important ca, in fata metodei recoltarii, sa se faca verificari pentru a se asigura ca toti bulbii sunt, in mod eficient, scosi din pamant.

Intretinerea bulbilor de narcise dupa ce au fost scosi din pamant

Odata scosi din pamant, bulbii de narcise necesita mai mult ingrijire si atentie. Acestia au nevoie de lumina, aer curat si un mediu uscat si fara curenti de aer. Inainte de a fi pusi la pastrat, este important sa se asigure ca bulbii de narcise sunt spalati cu laveta sau pe sol pentru a elimina raul de pamant si alte substante toxice si nedorite.

Bulbii expusi la atmosfera uscata si presiunea oscilanta a vaporilor de apa sunt adesea afectati, drept urmare trebuie sa fie tinuti intr-un loc ferit si racoros pentru a se conserva. In plus, este recomandat ca bulbii sa fie pastrati separat de alte produse pentru a preveni deteriorarea lor.

Care sunt avantajele recuperarii bulbilor de narcise din pamant?

Exista mai multe avantaje in recuperarea bulbilor de narcise din pamant, printre care se numara:

  1. Previne riscul ca bulbii sa fie afectati: Daca bulbii sunt recoltati la momentul optim, acestia nu pot fi afectati de temperaturi surprinzatoare sau precipitatii excesive.

  2. Reduce riscul de imbolnavire: Acesta este unul dintre cele mai importante avantaje in recuperarea bulbilor de narcise din pamant. Ruperea sau deteriorarea lor poate fi o cauza majora a bolilor si a daunelor produse plantelor.

  3. Previne atacul daunatorilor si bolilor: Acest lucru se face prin indepartarea produselor naturale care au tendinta de a afecta bulbii si frunzele candlelor de narcise.

  4. Previne excesul de fertilizare si imbogatire a solului: Acest lucru se face prin indepartarea excesului de materie organica si a produselor chimice din sol.

Concluzie

In concluzie, recuperarea bulbilor de narcise din pamant este extrem de importanta, deoarece ofera multe avantaje, cum ar fi prevenirea imbolnavirii si deteriorarii bulbilor si a plantelor in general si indepartarea excesului de fertilizare si imbogatire a solului. Este recomandat ca recoltarea bulbilor sa inceapa la momentul optim si sa se faca cu atentie, tocmai pentru a se preveni si a evita pierderea lor.

Narcise miscatoare si vesele pot oferi o multime de satisfactii posesorilor lor, insa o intretinere corecta si adecvata este esentiala pentru pastrarea bulbilor in starea lor optima inainte, in timpul si dupa recoltare.