Cand Se Schimba Discurile de Frana la Masina?

Cand vine vorba de siguranta ta pe drum, discurile de frana joaca un rol esential. Aceste piese se aliniaza la rotile masinii tale si sunt necesare pentru oprirea lor – ele capteaza energia cinetica in timp ce masina ta se opreste.

Determinarea momentului in care trebuie sa schimbi discurile de frana este o decizie importanta pe care trebuie sa o iei. Acest articol va aduce in discutie aspectele de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand este necesar sa schimbi discurile. Vei afla despre importanta supravegherii uzurii discurilor, cum sa faci acest lucru si care sunt efectele schimbarii discurilor la momentul potrivit.

De ce sa Verifici Discurile de Frana?

Discurile de frana se uzeaza in mod constant de-a lungul vietii masinii tale. Unele pot fi mai rezistente decat altele, care nu se vor uza pana la schimbare, dar se va ajunge la un punct in care discurile se uzeaza pana la limita. Atunci cand discurile sunt proaspat schimbate, se ridică performantele de franare, fiind si un risc mai redus de a da o paguba.

Uzura discurilor de frana si modul in care se manifesta pe parcurs, poate varia in functie de tipul de masina si de stilul de mers. Uzura depinde si de materialele din care discurile sunt facute si, in plus, pot fi afectate si de urmele pe care le lasa interactiunile intre discuri si placute.

Cum Verifici Uzura Discurilor?

Primul pas in identificarea momentului schimbarii discurilor consta in verificarea uzurii discurilor. Exista mai multe moduri prin care poti vedea cat de uzate sunt discurile de frana, inclusiv:

• Verifica evidentierea decuparilor sau a marcajelor de pe discuri – in cazul unui disc de frana uzat, decuparile (daca sunt prezente) se vor descoperi usor.

• Compara latimea superficiala cu lamaiun – latimea superficiala a discului trebuie sa fie identică cu lamaieune sau mai mare. Acest lucru este adevarat pentru orice suprafață disculuui, așa cum ai vedea pe discurile de frana – la exterior și la interior.

• Measura profunzimea gaurilor progresive – aceasta este mai usor de facut cu o miometru.

• Verifica nivelul de rugozitate – ca si cum ai vedea in primul pas discurile, vei vedea in special urmele lasa de placutele de frana pe disc. Daca un disc este puternic uzat, urmele de placute vor fi foarte vizibile.

Care Sunt Efectele Schimbarii Discurilor de Frana la Momentul Potrivit?

Este foarte important sa schimbi discurile la momentul potrivit, nu doar pentru suprafata lor, dar si pentru siguranta ta. Acest lucru se face pentru ca schimbarea discurilor ofera mai multa distanta de oprire si o mai mare eficacitate in franare, chiar si in conditii de vreme schimbatoare sau uscate.

De asemenea, discurile schimbate, pot ajuta la distribuirea presiunii in mod uniform pe intreaga suprafata de franare si pot reduce vibratia care apare atunci cand franezi. Acest lucru te va duce mai aproape de experienta de franare optima.

Avantajele utilizarii Discurilor de Frana din Otel Usor

Utilizarea otelului usor – compozitii ultra subtiri si date la numite tratamente termice – face discurile de frana flexibile si durabile. Aceste discuri au mai puțină masa, ajuta la reducerea semnificativa a vibratiilor, oferind o franare mai sigura si mai prelungita.

Discurile de frana din otel usor sunt mai usor de fabricat decat otelul obisnuit, fiind foarte se disting prin designul diferit. Acestea sunt disponibile in modele variate si ofera o marimea mult mai mare a gaurilor progresive precum si mai multa profunzime si viteza.

Un Efect Format al Placutelor asupra Discurilor

Discurile si placutele de frana se aliniaza in mod obisnuit si sunt proiectate sa sprijine frana de mana si de parcare. Acestea se afla in sincron cu discurile, astfel incat sa obtineti rezultatele dorite in timpul franarii.

Atunci cand placutele se aplica pe discuri, acestea se uzeaza in mod uniform pe intreaga suprafata a discului scazand distanta necesara franarii. In cazuri extreme, uzura cauzeaza fisuri in disc, deranjeaza frana si, cel mai rau, acestea pot cauza probleme de siguranta pentru soferi.

Concluzie

Verificarea periodica a discurilor de frana si schimbarea lor, in cazul in care sunt necesare, joaca un rol important in siguranta ta pe drum, mentinandu-ti masina in cea mai buna forma de utilizare, cu un control al performantelor franarii excelent.

Discurile pot varia si se pot compara usor in functie de uzura si in functie de rezistenta si viteza lor. Pentru a evita costurile mari si pentru a asigura siguranta ta pe drum, trebuie sa inlocuiesti discurile de frana la momentul potrivit, pentru a putea obtine o franare optima si o constructie excelenta.