Fiecare cultura, fie ea de legume sau de cereale, are nevoie de ingrasaminte pentru a creste sanatoasa si productiva. Acest lucru se aplica si in cazul rosiilor, o alegere populare si apreciata pentru gradinarii amatori si profesionisti din intreaga lume.

Chiar daca prea multa apa sau soare ar putea dauna rosiilor, un ingrasamant eficient este solutia de schimb pentru asegurarea lor. Ingatamantul foliar Cropmax contribuie la cresterea productivitatii si sanatatii rosiilor, iar aici exploram exact cand acesta ar trebui aplicat.

Ce este ingrasamantul foliar Cropmax?

Ingrasamantul foliar Cropmax este un produs folosit la nivel mondial in produsele horticole, cum ar fi rosiile, vinetele si napii. Cropmax contine un set complex de nutrienti, cum ar fi azot, fosfor, potasiu, calciu si magneziu si ofera un suport excelent calitativ pentru cresterea hortalizilor. Acesta poate stimula si induce cresterea, asigurand un nivel ridicat de productivitate.

Cand se aplica ingrasamant foliar Cropmax la rosii?

Pentru cele mai bune rezultate optime si cresterea rosiilor sanatoase si productive, se recomanda aplicarea Cropmax la primele semne de inmultire a frunzelor si fructelor. Acesta se poate aplica cel mai repede dupa plantare, cu toate ca rasadurile folosite pentru plantarea rosiilor ar putea fi gata fertilizate.

Recomandarile agricultorilor de entuziasti in ceea ce priveste aplicarea de ingrasaminte foliaresunt:

 • La cereale sau legume, aplicati substanta nutritiva dupa primele 2-3 frunze si legare
 • Aplicati din nou plantelor in crestere, atunci cand fructele si legumele ajung la 2/3 din forma lor completa si la maturitate
 • A se aplica la inceputul fiecarei luni de crestere, incepand cu luna a saptea

Ingrasamantul foliar Cropmax poate fi diluat in apa si se poate aplica cu un atomizor. Doza este dictata de cantitatea de faza actului, a se folosi un volum mic de 500 ml la 1 L ingrasamant pentru o aplicare la o parcela sau santiere.

Doza recomandata pentru rosiile din sere (tunel) este de 15 ml/m2, cantitatea la acoperire a suprafetei se va schimba, in functie de ce fel de cultura se aplica.

Beneficiile de a folosi ingrasamant foliar Cropmax la rosii

Ingrasamantul foliar Cropmax ofera numeroase beneficii pentru cultivate rosiilor. Acestea sunt:

 1. Stimularea, cresterea si maturizarea rosiilor
  Ingrasamantul Cropmax are un efect rapid si poate ajuta la stimularea unei maturizari mai rapide,deoarece poate ajuta la imbunatatirea texturii si calitatii fructelor și legumelor.

 2. Prevenirea pierderilor
  Ingrasamantul foliar Cropmax poate ajuta la prevenirea pierderilor de apa si nutrienti, reducand astfel costurile suplimentare. Acesta poate preveni si o varietate de boli si daunatori, reducand astfel si necesitatea folosirii pesticidelor.

 3. Ameliorarea nutrientilor
  Ingrasamantul foliar Cropmax asigura culturilor un aport optim de nutrienti si poate ajuta la ameliorarea solului in degradare, permitand astfel alimentarea cu nutrienti a culturilor.

 4. Reducerea pierderilor de produse
  Aportul de nutrienti si moderarea temperaturii poate duce la reducerea pierderii produselor prin cocsire, prevenind astfel pierderile. Acest lucru asigura o productie maxima ca si calitate și cantitate.

 5. Meristemul de crestere
  Folosirea ingrasamantului Cropmax preveneste excesul de sevizare si poate imbunatati meristemul de crestere. Acest lucru ajuta la cresterea numarului de frunze și fructe pe ramuri.

Ingrasamantul foliar Cropmax poate oferi culturilor multe avantaje si poate stimula cresterea productiva si sanatoasa a rosiilor, faptul care face ca acesta sa fie un produs foarte apreciat si folosit de catre multi agricltori entuziasti. Aplicarea acestuia la primele semne de inmultire a frunzelor si fructelor ofera cele mai bune rezultate si este folosita in toata lumea pentru a se asigura ca se obtine o recolta mare și sanatoasa.