Cand se planteaza nucii si cum sa o faci folosind nuca pe post de samanta?

Plantarea Nucilor poate fi o experienta interesanta si gratificatoare atunci cand faci lucrurile corect. Deoarece suntem preocupati de mediul inconjurator, ani se planteaza produse ecologice, iar utilizarea unor fructe si plante pe post de samanta in locul produselor chimice sintetice este un mod ideal de a face lucrurile. Planteam astfel nucii folosind nuca pe post de samanta.

Nucile reprezinta un tip foarte special de arbore, deoarece nu se dezvolta la fel ca alte seminte. Prea multa apa, aer sau lumina poate bloca abilitatea lor de a creste. Din acest motiv, este extrem de important sa optezi pentru cel mai bun mod de a planta nucile folosind nuca ca samanta.

Cumpara nucile

Cumpara nucile din magazinul local sau cultive-le propriile lor nucile. Nucile pe post de samanta, cumparate de la magazin, sunt adesea de calitate mai buna decat cele cultivate pe cont propriu. Cele mai multe nucile cumparate contin toate elementele nutritive necesare pentru a creea un mediu favorabil de crestere si dezvoltare.

Prelucreaza nucile

Dupa ce ai achizitionat nucile, vei trebui sa le prelucrezi pentru a le pregati pentru plantare si plantare. In primul rand, curata fiecare nuca inainte de a-l introduce in sol. Acest lucru inseamna ca vei trebui sa indepartezi orice strat extern al nucilor, cum ar fi coaja sau scoarta. Acest lucru va permite fructelor sa umple mai bine solul.

Apoi, taia fiecare nuca in jumatate cu un cutit ascutit. Acest lucru va permite ca rasadurile sa creasca din interiorul nucilor. Potrivit specialistilor, aceasta este cea mai buna metoda de a planta nucile folosind nuca ca samanta.

Plantarea

Un lucru important pe care trebuie sa-l stii este ca nucile pot fi plantate indiferent de perioada anului. Totusi, daca vei planta nucile in timpul verii, rasadurile vor avea mai multe sanse de a supravietui. In general, nucii trebuie sa fie lasati intr-un loc uscat si intunecos pana in momentul in care se va simti prezenta rasaririi primaverii.

Rasadurile se pot planta direct in solul afara, sau pot fi plantate in conserve precum borcane de sticla sau cutii.

Ingrijire

Cu toate ca nucile pot fi plantate indiferent de anotimp sau timp, ingrijirea lor poate fi destul de dificila. La inceput, solul in care ai plantat nuca trebuie sa fie umezit adesea si sa fie rasturnat pentru a elimina semintele.

Nucile trebuie sa fie acoperite cu un strat subtire si uniform de sol pentru a le proteja de vant si soare. De asemenea, ai nevoie sa irrigezi regulat solul pentru a stimula cresterea si exista anumite alimente specifice care pot fi aplicate in anumite momente ale anului pentru a asigura o dezvoltare corecta a nucilor.

Colectare

Nucile se vor colecta din momentul in care se ajunge la coacerea acestora. Trebuie sa ai grija sa nu lasi fructele sa stea prea mult timp pe copac. Daca le lasi prea mult timp si prea multa soare, vor fi prea mature si, drept urmare, vor fi prea mari si prea putin utilizabile.

Nucile trebuie sa fie separate de coaja si de scoarta. In cele din urma, trebuie sa cureti si sa pastrezi nucile corespunzator. Acest lucru se poate face prin uscarea nucilor pentru a proteja semintele si a le pastra in aceleasi conditii pentru o perioada indelungata.

Concluzie

Plantarea nucilor folosind nuca ca samanta poate fi o experienta gratificatoare si interesanta, dar trebuie sa fiti precauti in ceea ce priveste ingrijirea si pregatirea acestora. Trebuie sa cumparati nucile de la magazin, sa luati in prealabil toate masurile necesare pentru prelucrarea nucilor si sa anuntati momentul optim de colectare a fructelor.

Cu toate acestea, atunci cand se realizeaza acest lucru, plantarea nucilor folosind nuca ca samanta ne poate oferi si ne poate extinde cunostintele despre natura si natura ecologica.