Cand vorbim despre telefoane mobile, viata bateriei si timpul necesar pentru incarcare pot fi doua dintre cele mai importante aspecte pe care utilizatorii trebuie sa le ia in considerare. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care folosesc telefoanele mobile de catre unul dintre cele mai mari producatori, cum ar fi Samsung. In randurile urmatoare vom vorbi despre cum facem ca bateria sa tina cat mai mult si cand ar trebui sa incarcam telefonul.

1 Iata cum sa obtinem o baterie de durata:

Bateria telefonului este esentiala pentru a oferi o experienta optima utilizatorilor, mai ales in momentul in care nu sunt prezente prizele de incarcare. Din acest motiv, este important sa alegem sa facem lucrurile corect. Iata cateva moduri in care cei ce detin telefoane Samsung pot obtine o baterie cat mai durabila:

 • Utilizati setarile economisire a bateriei: majoritatea telefoanelor Samsung au optiunea de a dezactiva functiile inutile, cum ar fi Bluetooth si Wi-Fi, pentru a mentine durata bateriei.

 • Deschideti aplicatii doar atunci cand este nevoie: utilizatorii trebuie sa se abtina sa foloseasca aplicatii pe care nu le folosesc in mod regulat, sau care ruleaza in fundal, deoarece acestea pot consuma o buna parte din bateria telefonului.

 • Incarcati telefonul la 50%: un nivel optim pe care ar trebui sa il pastram in cazul bateriilor telefoanelor Samsung este intre 20% si 80%. Folosirea acestei strategii poate prelungi durata bateriei si face ca aceasta sa fie nevoie de o incarcare mai rar.

 • Blocati ecranul cand nu sunteti in actiu: setarile de economisire a bateriei cu ecranul blocat la un moment dat sunt utile in mentinerea bateriei pe tot parcursul zilei.

2 Cand ar trebui sa incarcam telefonul?

Cele mai bune momente pentru a incarca telefonul ar fi:

 • Cand bateria se apropie de 20%: Este recomandata incarcarea bateriei atunci cand se apropie de 20%, fie atunci cand este pe punctul de a se stinge, fie atunci cand a fost folosit pentru scopuri intensive.

 • Cand utilizati o priza: Este bine de incarcat telefonul ori de cate ori avem ocazia sa ne apropiem de o priza de incarcare. Acest lucru nu este intotdeauna posibil, dar cu cat bateria este mai scazuta, cu atat mai bine.

 • Cand aplicatiile care consuma energie sunt inchise: Este indicat ca inainte de a ne adresa incarcarii, sa inchidem aplicatiile care folosesaca mai multa energie. Acest lucru ar putea contribui in mod semnificativ la pastrarea energiei stocate in bateria telefonului.

3 Alte sfaturi pentru a prelungi durata bateriei

 • Incercati sa va pastrati telefonul cat mai departe de caldura si lumina directa a soarelui: expunerea la caldura soarelui poate deteorata celulele bateriei, ceea ce face ca acestea sa se deterioreze mai rapid si sa necesite schimbarea lor.

 • Evitati supraincarcarea: supraincarcarea nu numai ca va reduce durata de viata a bateriei, ci poate fi chiar periculoasa pentru utilizator.

 • Evitati folosirea carcaselor: utilizarea unei carcase poate face ca telefonul sa se incalzeasca mult mai repede, ceea ce poate afecta negativ durata de viata a bateriei.

4 sau chiar sa astepti sa se umple bateria inainte de a o utiliza

A astepta pana cand bateria se umple inainte de a o utiliza este o optiune foarte utila deoarece acest lucru va permite sa aveti o capacitate maxima de la telefon, din momentul in care il folositi. Soliditatea bateriei se imbunatateste si in acest mod se evita supraincarcarea, motiv pentru care ea va dura mai mult.

5 Mai exista si alte metode?

Da, exista. Printre cele mai bune metode pentru a maximiza durata bateriei telefoanelor Samsung se numara si urmatoarele:

 • Utilizati functia de hibernare incuieti: aceasta optiune se poate gasi in multe telefoane, cu scopul de a economisi bateria si pentru a optimiza viteza telefonului, micsorand consumul de energie si factorul de incalzire al dispozitivului.

 • Deschideti aplicatii mai putin intensive: utilizati aplicatii mai putin consumatoare de energie care sa permita accesul la informatii si sa pastreze nivelul bateriei.

 • Evitati folosirea aplicatiilor care ruleaza in fundal: inchiderea aplicatiilor care ruleaza in fundal poate prelungi durata bateriei si optimiza utilizarea resurselor de energie.

 • Porniti modul de economisire a energiei: acest mod se poate gasi convenient in multe telefoane Samsung si are ca scop sa reduca culoarea ecranului si alte functii pentru a economisa energia.

6 Concluzie

In concluzie, cand vine vorba despre durata bateriei, exista o multime de lucruri pe care utilizatorii de telefoane Samsung le pot face pentru a optimiza utilizarea bateriei si pentru a prelungi durata acesteia. In acest articol, am discutat despre cum sa obtinem o baterie de durata, cand ar trebui sa incarcam telefonul, si cateva sfaturi utile pentru a ne asigura ca bateria va tine cat mai multe. Daca urmati aceste sfaturi, cu siguranta veti obtine cele mai bune rezultate in ceea ce priveste optimizarea bateriei.