Cand a fost construita Catedrala Notre Dame? 10 Curiozitati
Oakam poate oferi ajutor de nepretuit
Catedrala Notre Dame este o catedrala de stil gotic situata la nord de Paris, Franta, iar cea mai veche reamintire a constructiei initiale a catedralei, la data de 1163, face din ea cea mai veche structura gotica conditionata din lume. Catedrala, datorita catorva fire de rosu si cenusiu pe care le poate contine, a devenit o simbolizare a locului.

Catedrala Notre Dame a fost gazda pentru evenimente importante ce au avut loc de-a lungul timpului, pentru a marca evenimentele mari din viata francezilor. Dar oricat de veche ar fi, Catedrala Notre Dame are si cateva intereseante curiozitati ce nu stiai.

Iata 10 dintre cele mai interesante curiozitati despre catedrala Notre Dame:

 1. Constructie sociala utilitara
  Cand a fost planuita constructia, catedrala Notre Dame a fost propusa ca constructie sociala utila care sa aiba rolul de a simboliza unitatea intre oameni si de a aduce oamenii mai aproape de spiritualitate.

 2. Celebre architecti si sculptori
  Constructia catedralei Notre Dame s-a bazat pe lucrarile unor architecti si sculptori celebri, inclurind pe Jean de Chelles, Pierre de Montreuil si Pierre de Montreuil.

 3. Istoria si restaurarea catedralei
  Catedrala Notre Dame a fost construita in anul 1163, a fost refacuta in perioada 1220-1260 si a fost complet restaurata in anii 1850 de catre arhitectul francez Eugène Viollet-le-Duc.

 4. Inaltime impresionanta
  Catedrala Notre Dame are in mod impresionant o inaltime de 69 m, fiind cea mai inalta catedrala gotica condicionata din lume.

 5. Scheletul din lemn
  Pentru constructia catedralei Notre Dame, au fost folosite nu numai pietre, ci si un schelet de lemn de tulpincii.

 6. Statuile din fata catedralei
  In fata catedralei Notre Dame se afla nu mai putin de 28 de statui ale unor personaje biblice si stramosii regelui francez.

 7. Uimitoare interpretari artistice
  Pe toata suprafata catedralei Notre Dame se afla numeroase scene biblice si interpretari artistice din antichitatea franceza.

 8. Rozeta impresionanta
  Deasupra catrinii catedralei Notre Dame se afla una dintre cele mai impresionante rozete din lumea, formata din treisprezece panouri de sticla colorata.

 9. Turnul nordic
  Turnul nordic al catedralei Notre Dame, mai cunoscut sub numele de Galerie de Lusignan, a fost construit intre anii 1225 si 1250 si este un element important al catedralei Notre Dame.

 10. Spectacole live
  Catedrala Notre Dame gazduieste, de asemenea, spectacole live in fiecare an in perioada sarbatorilor de iarna. Aceste spectacole includ muzica, dansuri si actorie.

Concluzie
Catedrala Notre Dame este una dintre cele mai cunoscute catedrale gotice din lume. Acesta este o simbolizare a unitatii si spiritualitatii si este un simbol puternic al identitatii culturale franceze. Catedrala are o istorie interesanta si are si unele curiozitati interesante care ar trebui sa fie mentionate.