Ora de vara oficiala se aplica in fiecare an in mai multe tari, astfel incat sa permita oamenilor sa profite de lumina naturala in plus din timpul verii. De asemenea, se poate creste economia de energie, in special in cazul in care lumea reincepe sa se adapteze la turismul de masa in vara. Dar, daca nu esti sigur ce este exact ora de vara si cand se va aplica, citeste mai departe. Acest articol iti va explica in detaliu ce este ora de vara si cum se aplica in diferite locatii.

Ce este ora de vara?

Ora de vara este un sistem de schimbari de ceasuri ce se aplica in unele orase sau state incepand cu luna martie si terminand in luna octombrie in mai multe tari. Aceasta schimbare temporara in ora oficiala se face pentru a aproveita lumina naturala, in special in perioadele de transa intre luna martie si octombrie. Inacest mod se poate economisi energie, reducand cantitatea de energie electrica folosita.

Cand se aplica ora de vara?

In Statele Unite, ora de vara incepe in prima duminica din luna martie, la 2 dimineata si se termina in prima duminica din luna noiembrie la 2 dimineata. Aceasta schimbare temporara in ora oficiala incepe inaintea verii si se termina inainte de toamna. Din aceasta cauza ora de vara este adesea denumita "ora de vara sau de economisire a energiei".

De ce avem nevoie de ora de vara?

Ora de vara poate fi vazuta ca un mod de a profita de lumina naturala in plus inainte de apusul soarelui. Aceasta schimbare temporara in ora oficiala se face pentru a oferi oamenilor un plus de lumina in ore mai intunecate din timpul verii, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a activitatilor exercitate in aer liber, precum si asupra economiei. Ora de vara mai poate crea o reducere a consumului de energie electrica, in special intre orele de vara, ceea ce duce la o economie de combustibil suplimentar.

Cum functioneaza ora de vara?

In mod inceputi sa se mute ceasul cu o ora inainte din ultima duminica din ianuarie pana in ultima duminica in martie. Acest lucru se intampla la 2 dimineata, inainte sau chiar in ziua de incepere a ora de vara. Pe de alta parte, atunci cand ora de vara se termina, un program similar va fi urmat: Se va schimba ceasul cu o ora inapoi in ultima duminica din octombrie, la 2 dimineata sau chiar in ziua de incepere a ora de vara.

Care sunt efectele ora de vara?

Ora de vara poate avea efecte pozitive si negative asupra vietii de zi cu zi. Dintre beneficiile ora de vara se poate aminti economia de energie in lunile de vara, reducerea poluarii si o mai buna utilizare a lumii de catre oameni, cauzata de schimbarea in lungimea zilei. Efectele negative ale orei de vara includ stres, oboseala datorita interventiilor socio-culturale si scurgeri de energie din aceasta schimbare.

In concluzie

Ora de vara este un sistem de schimbari de ceasuri care se aplica in Statele Unite in luna martie pana in luna octombrie. Schimbarea temporara in ora oficiala se face pentru a permite oamenilor sa profite de lumina naturala in plus, inainte ca soarele sa apuna. Din aceasta cauza, ora de vara poate avea un impact pozitiv asupra starii de sanatate si a activitatilor, precum si asupra economiei in general. Beneficiile sale includ economia de energie in lunile de vara, reducerea poluarii si imbunatatirea utilizarii lumii. In schimb, efectele negative ale orei de vara includ stres, oboseala si scurgere de energie. Cu toate acestea, ora de vara poate fi, la final, o modalitate destul de eficienta de a economisi energie si de a profita de lumina naturala.