Cand Nu Se Fac Nunti – ce Trebuie Sa Stii Daca Vrei Sa Te Casatoresti

Atunci cand te pregatesti sa te casatoresti, e important sa stii anumite informatii esentiale legate de organizarea unui eveniment special, precum si despre conditiile in care nu se fac nunti. Cu deobicei, nuntile sunt organizate atunci cand cei doi parteneri isi doresc sa se uneasca si sa inceapa o viata impreuna. Cu toate acestea, uneori planurile trebuie schimbate din diferite motive.

I. Cauze comune care nu permit ca nunta sa se faca

In cazurile in care nunta nu poate fi organizata in maniera preconizata, exista cateva motive comune care ar putea fi de vina. Acestea sunt:

 1. Varsta

In unele tari, precum Statele Unite ale Americii, Barbadian, Vietnam si Bulgaria, gasesti restrictii legate de varsta minima pentru casatorie. De exemplu, in cele mai multe state americane, ambii parteneri trebuie sa aiba cel putin 16 ani.

 1. Documente

In unele tari, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, ambii parteneri au nevoie de documente speciale pentru a se putea casatori. Din pacate, acestea pot fi destul de dificil de obtinut in anumite trari.

 1. Probleme medicale

Unii parteneri s-ar putea afla in situatia in care anumite conditii medicale nu permit sa organizeze o nunta. Acestea ar putea fi, de exemplu, infectiile cu transmitere sexuala, boli infectioase, precum si dependenta de droguri sau alcool.

 1. Diferente religioase

Uneori cei doi parteneri au diferite asteptari religioase, caz in care mai multe religii – desi nu accepta in totalitate conceptul de casatorie -ofera forme speciale de casatorie temporara care nu se fac in mod normal. Acestea includ casatoriile in afara bisericii, casatoriile la primarie si casatori kadani.

II. Ce poate fi facut daca ati apucat sa pregatiti o nunta si nu o puteti organiza

Cand cei doi parteneri isi doresc sa se casatoreasca insa nu isi permit sa organizeze nunta in prealabil, exista cateva optiuni de care se pot folosi:

 1. Casatorie responsabila
  Atunci cand cei doi sunt hotarati sa se casatoreasca, pot cheltui bani responsabil si sa foloseasca acei bani in mod constructiv pentru a le oferi un viitor imbunatatit.

 2. Incheierea unui contract de casatorie
  Atunci cand cei doi parteneri nu se pot bucura de clasica nunta, pot opta sa incheie un contract de casatorie, care sa le protejeze in fata oricarei circumstantei neprevazute. Acest contract trebuie sa fie aprobat de un judecator sau alta autoritate aplicabila.

 3. Redirectionarea ajutorului
  Atunci cand nu se face nunta, ajutorul in bani sau alte cadouri primite de la invitatii, sau chiar finantele destinate miresei si mirelui pot fi redirectionate catre o cauza caritabila sau catre scopuri mai nobile si folositoare.

 4. Extinderea vizitei
  Atunci cand cei doi parteneri doresc sa se bucure de posesia invitatii si sa se bucure de elementele unei nunti fara a se casatori, pot folosi aceasta ocazia pentru a terge o dorinta a lor sau a altcuiva apropiat. Acest lucru poate include calatorii, petreceri, etc.

III. Aspecte de luat in considerare inainte de a opta pentru o casatorie responsabila

Inainte de a opta pentru o casatorie responsabila, cei doi parteneri trebuie sa ia in considerare urmatoarele aspecte:

 1. Legislatie
  In functie de tara in care cei doi locuiesc, ei trebuie sa verifice acele conditii speciale si sa se asigure ca acestea indeplinesc conditiile legale inainte de a se casatori.

 2. Marimea
  Atunci cand iau decizia sa se casatoriasca fara a organza vreo nunta, cei doi parteneri trebuie sa ia in considerare marimea evenimentului. Acest lucru poate include invitarea şi cheltuirea a bani mai putini, care sa le zambeasca tuturor prezentilor.

 3. Alegere spirituala
  Cei doi parteneri ar trebui sa se asigure ca optiunea de a face o casatorie responsabila este in clar acord cu perceptiile lor spirituale, sau ce ale altor persoane implicate in decizia de a se casatorii.

Casatoria poate fi cea mai mare alegere pe care o persoana o poate face, deci este important sa ne asiguram ca intelegem fiecare aspect legat de eveniment si sa fim pregatiti pentru orice situatie la care ne-am putea confrunta.