Cand Nu Se Fac Botezuri și Care Este Motivul
In primele secole ale crestinatatii, botezul era folosit pentru a consemna un apartenenta la religia crestina. De-a lungul istoriei, practicile si conceptiile botezului crestin au evoluat. In prezent, multe biserici au o politică stricta cu privire la rite, cu o varietate de cerinte pentru aparitia la botez.
Cu toate acestea, exista motive pentru care multi dintre cei care urmeaza crezul crestin se retin sa se boteze. Iata cinci dintre cele mai comune motive pentru care oamenii aleg sa nu se boteze.
1 Lipsa Credintei si Incercarea de a Intelege Sinele
In primul rand, botezul presupune ca acceptati ideea de a fi curati si reconstituiti prin participants la ritualul sacrament. Oamenii care poate nu se simt pregatiti sa faca acest pas sau nu au aceasta credinta sau intelegere castiga prostii sa se boteze.
2 Momente Emotionale Intense
Botezul este un eveniment fizic si spiritual, care consta in oameni care practica crezul crestin. Pentru persoanele care nu sunt pregatiti sa faca angajamentul unor astfel de valori in vietile lor, sa participe la un eveniment categoric poate fi prea emotionant.
3 Prea Multa Minte si Incredere
Cu toate ca botezul este conceput pentru a purta langa voi, cunoscut prin Biserica Evanghelica sau Catolic, unii sa intalninga cu emotii un set de obligati pentru reconciliere, angajandu-se sa mantina vietuL potrivit cu regulile impuse de biserica respectiva.
4 ganduri excesive despre renasterea spirituala
In unele interpretari ale crezului crestin, se considera ca botezul reprezintă o naștere spirituala pentru o persoană, trenansformand destinul in noaptea nasterii. Uneori, acestea ganduri maligne excesive pot afecta experienta botezului.
5 Confuzie Spirituala sau Lipsa de Intelegere
In sfirsit, pasul renasterii spirituale cere intelegere si dedicare. Daca nu ai aceasta intelegere, poti ramane confuz in legatura cu pozitia ta fata de credinta ta. Daca exista confuzie ta de la inceput, aceasta poate provoca teama si neincredere si poate provoca lipsa interesului in ceea ce priveste botezul.
Motivul Principal Pentru Care Nu Se Fac Botezuri
Chiar daca exista o varietate de motive pentru care oamenii aleg sa nu se boteze, este important de subliniat ca motivul principal ese lipsa de credinta in ceea ce priveste crezul crestin și posibilitatea de a face un nou angajament fata de ziua nașterii tale.
In prostia biserica, crestinii sunt invitati sa-si puna propria viata la loc, luind in considerare imensitatea si responsabilitatiile la care te angajezi atunci cand te botezi. De asemenea, aceasta responsabilitate are legatura cu complexitatea si profunzimea medicamentelor sentimentale, fizice si spirituale pe care se asteapta sa le experimenteze ca rezultat al corespondentei cu calea crestina.
Ce inseamna Botezul Crestin
Inainte de a intelege motivele pentru care oamenii refuza sa se boteze, este important sa intelegem ce inseamna botezul in crestinatate.
Botezul creștin este o practica nascuta din Biblie si se bazeaza pe credinta in puterea lui Dumnezeu de a curata pacatul si a revigora viata. Majoritatea bisericilor creștine considera botezul ca fiind un punct de nastere pentru o noua viata și act de admission din partea lui Dumnezeu. Acesta încearca sa aduca recunoastere, eliberare și ajutor spiritual.
Matei 3:13-17 descrie scena scufundarui lui Iisus in apa Iordanului si exemplele acestuia a unui botez crestin, asa cum se vede astazi. Adaugand faptul ca Ioan Botezatorul i-a cerut tuturor oamenilor sa se boteze "asemanandu-se adevarului" (Marcu 1:4), aceasta arata ca botezul este un act similar unui nou nascut in care copiii sunt recunoscuti si protejati.
Implicatiile si Scopul Botezului Crestin
Desi exista variate interpretari ale botezului creștin, toate incerca sa promoveze simboliul recunoasterii și a eliberarii constientizarii de pacat, de vina de mantuire și de promisiunea noului unor angajaente prin pocainta.
In plus, botezul ofera deschiderea drumului catre plina acceptare din partea bisericii în vederea reconcilieri spirituale si a ruperii oricarui legaturi cu trecutul. Dupa cum spune in Matei 28:19, „Duceti pe toti popoarele si botezati-i in numele Tatalui si al Fiului si al Duhului Sfant".
Botezul ca simbol al curatarii si ai retabularii vietii in societatea crestina, acceptand ca poate fi adequat cu nevoile si dorintele individuale si spirituale.
Motive Ce Pot Incuraja sau Discurajeaza un Botez
Exista aspecte ce ii pot incuraja sau discuraja pe cei care doresc sa se boteze.
Motive ce il pot incuraja pe un om sa se boteze:
-Acceptarea in comunitatea religioasa;
-Reconstituirea spirituala;
-Idei si credinte locale;
-Plansul nasterii;
-Promisiunea unei vieti noi si speciale cu Dumnezeu.
Motive ce il pot discuraja pe un om sa se boteze:
-Griji excesive cu privire la moralitate si religiozitate;
-Angajare in secte;
-Lipsa informarii si intelegerii;
-Lipsa de entuziasm;
-Lipsa sustinerii familiei.
Asistentă Botez
Uneori, acestea circustante pot genera premise ce previna ca un om sa nu se boteze. In aceste cazuri, adesea se recomanda asistenta botez inainte de a lua decizia. Asistentele botez, cum ar fi parintii, pastorii, sau alticneva cu responsabilitate spirituala sunt, de obicei, cei ce asista, indruma si asigura ca oricine doreste sa se boteze sa inteleaga conceptele si obligatiile implicate in acest act.
De obicei, asistent