Odata cu trecerea sezonului de vara și sosirea lunii septembrie, provoaca anxietate si intrebări la ambele neamuri de maitori: „Cand incepe scoala si cand copiii se vor intoarce la curicula lor?” Această întrebare cauzează o sumedenie de nivele de îngrijorare și preocupare atât pentru părinți, cât și pentru elevi.

Întrucât anul scolar se apropie, este important să cunoaștem răspunsul la întrebarea „Cand incepe scoala si cand se intorc copii in banci?”. Acest articol este scris în scopul de a informa și a educa pe cititorii săi despre data de începere a școlii și când trebuie sa se intoarca copii in bănci.

Cand incepe scoala și când se intorc copiii in bancoane?

Aceasta este o intrebare cea mai des întrebata de părinți și elevi în curând începerea școlii. Răspunsul la această întrebare depinde de locația și sistemului educațional al fiecărui stat în parte. În Statele Unite, „startul oficial de școlarizare” nu va începe decât pe 28 septembrie, potrivit Departamentului de Educație.

Momentul în care copiii vor începe școala se apropie rapid, iar acest lucru înseamnă că grădinițele și școlile vor începe să-și mobilizeze și pregătească elevii. Pentru aceasta, se organizează deja campanii de informare și rezultate privind întoarcerea micilor elevi la catedre și bănci. Departamentul de Educație a pregătit în prealabil ghidul său „Manualul de indicații pentru siguranța elevilor”, pregătit în vederea prevenirii COVID-19.

De la prețul uniformelor școlare, pregătirea pachetelor de zi, coordonarea întâlnirilor cu profesorii și organizarea diverselor activități, pregătirea pentru întoarcerea elevilor la sala de clasă poate fi, uneori, stresantă chiar și într-un an obișnuit.

Conform oficialilor Departamentului de Educație, este imperativ ca părinții să se conecteze cu liderii de educație pentru a vedea care sunt noile protocoale de siguranță în poliția fiecărui stat în parte. Acestia au trecut prin mai multe schimbări, în ultimele luni și se vor schimba, probabil, și mai mult în următoarele luni. Cei mai mulți protocoale de siguranță și de prevenire a COVID sunt comune în întreaga lume.

Protocoale de educație pentru COVID

Atunci când ne gândim la întoarcerea la scoală a copiilor noștri, ultimul lucru la care ne gândim este virusul Covid. Din păcate, pandemia acestui virus a schimbat total rutina de clasă pe care toate școlile și elevii au fost folositi, anul trecut.

Cu protocoalele de educație și de prevenire a COVID schimbându-se constant în funcție de direcția în care se îndreaptă pandemia, este critic pentru toate părinții și liderii de educație să rămână informați despre aceste schimbări. Unele școli din țară și-au schimbat planurile de învățare între online și offline, iar altele au impus un program de învățare online cu un anumit număr de zile în clasă. Unii au introdus ghiduri de sănătate și protocoale rigide cu privire la distanțarea socială și la prevenirea răspândirii virusului, ceea ce înseamnă cosumului limitat de persoane în clase etc.

Majoritatea școlilor au mers pe o cale de distanțare socială și măsurări de temperatură înainte de intrarea în clădiri. În plus, multe școli au început să solicită măsurile de purtare a măștii, atât pentru elevi cât și pentru profesori. Unele școli și-au schimbat programul pentru a asigura distanța de 2 metri între elevi.

Măsurile stricte de limitare a răspândirii virusului ar trebui să fie stabilite înainte ca elevii să se întoarcă la clasa sau unitatea școlară. Aceste măsuri vizează mai ales sănătatea elevilor și profesorilor.

Consiliere pentru părinti

Odată ce toți copiii au început să se intoarca la scoala, este foarte important ca părinții să fie alături de ei pentru a asigura adaptarea la schimbări. Acest lucru se poate face cu ajutorul următoarelor recomandări:

  1. Invitati copiii sa-si exprime sentimentele și gândurile și ascultati-i. Deseori, vor fi neliniștiți și conectați sentimentele de nesiguranță la anul școlar nou.

  2. Faceti-le timp pentru a discuta și pentru a le explica ce se schimba la scoala lor – ceea ce s-a schimbat si ce este nou.

  3. Acordati-le destul spațiu ca sa se